Sami-Matti Trogenista RX Academyn mestari dramaattisten vaiheiden jälkeen

7.10.2018 / 19:11
Sami-Matti Trogenin auto finaalissa tapahtuneen pyörähdyksen jälkeen (Kuva: Mika Trogen).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin RX Academy -sarjan historian toinen mestari on lohjalainen 16-vuotias Sami-Matti Trogen.

RX Academy -sarjan historian toinen kilpailukausi saatiin päätökseen tänä viikonloppuna Ruotsin Tierpissä, missä ajettiin kauden viides osakilpailu. Pistejohtajana, kuuden pisteen johtoasemassa, Tierpiin lähti Sami-Matti Trogen, joka lopulta myös kruunattiin mestariksi ja varsin dramaattisten vaiheiden jälkeen. Harvoin kun on autourheilussa mestari aloittanut mestaruusjuhliaan sairaalan vuoteella maaten.

Alkuerissä Trogen oli ykkönen ja hänen ainoa haastajansa mestaruustaistelussa, puolalainen Oskar Leitgeber, kirjautti toiseksi korkeimmat alkueräpisteet. Alkuerien jälkeen Trogenin pistejohto kasvoi yhdellä, ollen nyt seitsemän pistettä. Semifinaaleissa Trogen ja Leitgeber voittivat omat lähtönsä, joten tässä kohtaa pistetilanteeseen ei tullut muutosta.

Finaaliin Trogen starttasi paalupaikalta ja Leitgeber kakkosruudusta. Toisen kierroksen käynnistyessä autot ehtivät kääntyä lähtösuoralta 180 asteen mutkan toiselle suoralle, jonka päässä Trogen jo varmasti luuli menettäneensä mestaruusmahdollisuutensa. 16-vuotiaan lohjalaisen auto pyörähti katon kautta ympäri ja paikalle tarvittiin ambulanssia, joten finaalilähtö keskeytettiin.

Trogen kuljetettiin sairaalaan tarkistuksiin ja UrheiluUutiset.comin saamien tietojen mukaan tilanteesta selvittiin lopulta ilman vakavia vammoja. Finaalissa ei nähty keskeytyksen jälkeen uusintastarttia ja kun lopputuloksissa Leitgeber oli kolmas ja Trogen neljäs, niin se tiesi mestaruutta Trogenille loppupistein 130-124.

Trogen tulee sarjan mestarina saamaan palkinnoksi Set Promotion -tiimiltä ilmaisen paketin vuoden 2019 rallicrossin EM-sarjan Super1600-luokkaan, tai vaihtoehtoisesti viisi Euroopan osakilpailua MM-sarjan yhteydessä ajettavasta RX2 International -sarjasta, jossa Trogen on tänä vuonna kilpaillut hyvällä menestyksellä. Viime vuonna RX Academyn mestaruuden voittanut Jesse Kallio on kilpaillut tällä kaudella EM-sarjan Super1600-luokassa.

Tierpin finaalin tulokset

1) Isak Reiersen (NOR)
2) Marko Muru (EST)
3) Oskar Leitgeber (POL)
4) Sami-Matti Trogen
5) Sloan Cox (NZL)
6) Marat Knyazev (RUS)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit