Sami Pajari hyvistä lähtökohdista SM-sarjan kesäkauteen – “Testikilometrejä kertyi mukavasti”

24.5.2019 / 05:47
Sami Pajarin tiimissä kaikki on valmista alkavaan kesäkauteen.

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin SM-sarjan neljäs osakilpailu ja samalla kesäkauden avaus ajetaan Riihimäen ympäristössä lauantaina. SM3-luokan sijalta neljä kesäkauteen starttaa Flying Finn Academyn tulokaskuljettaja Sami Pajari yhdessä kartanlukijansa Antti Haapalan kanssa.

Riihimäki Rallin kilpailun reitti sisältää yhdeksän erikoiskoetta, joista kaksi ajetaan Riihimäen varuskunnassa yleisö-ek:na asfaltilla. Kaikkiaan ek-kilometrejä kertyy reilut 110. Yhdelle päivälle ajettavaa on siis nykymittapuun mukaan varsin reilusti. Sami Pajari ajaa tiimipisteistä GGTurbo Ford Junior Rally -tiimissä SM3-luokan pistejohtajan Lauri Joonan kanssa. Tiimipisteissä sijoitus on talvikauden jälkeen komeasti toinen.

Kesäkauden avausta varten Pajari ajoi testiä kahtena päivänä Mikkelin ympäristön maukkailla teillä, noin viikkoa ennen Riihimäen kilpailun starttia.

– Testikilometrejä kertyi mukavasti, noin 120, joten ajotuntuma on kesää varten hyvällä tasolla. Alustansäätöjen kanssa löydettiin joitakin parannuksia. Kevään tauon aikana on keskitytty pitämään kuntoa yllä, sekä nuottia harjoiteltu säännöllisesti, jotta ei tuntuma tekemiseen katoa. Parhaan mukaan on yritetty hetkittäin ralliasiat työntää ajatuksista pois, mutta jokainen ralliautoilijahan sen tietää kuinka vaikeaa siinä on onnistua, Pajari naurahtaa.

Kesän avauksessa SM3-luokan kilpailijat tulevat jo aivan alkupään numeroilla. Pajari-Haapala ovat reitillä numerolla 8, joten tällä kertaa ei ajeta syventyneissä ajourissa.

– Riihimäellä kausi alkaa tietyllä tavalla uudestaan. Muiden vauhti versus oma vauhti on arvoitus, mutta eiköhän kärkinimet kesällä ole pitkälti samoja kuin talvellakin. Taemmilta sijoilta on monilla kuitenkin varmasti kova halu nousta kärkeä kiusaamaan, joten isoihin tasoituksiin ei pitkässäkään kilpailussa ole kenelläkään varaa. 16 autoa meidän luokassa, joten kova kilpailu tulee olemaan, Pajari päätti.

Teksti ja kuva: Sami Pajarin tiedotus


Facebook kommentit