MOTORSPORT

Sami Pajari onnistuneiden testien kautta kohti MM-debyyttiä – “Rallisääkin optimoituu”

Flying Finn Future Star -kilpailun ensimmäisen vaiheen voiton myötä Suomen MM-ralliin M-Sportin Ford Fiesta R2 -autolla starttaava Sami Pajari on viettänyt kiireisen heinäkuun valmistautuessaan tulevaan koitokseen.

Heinäkuun puolivälissä Sami Pajari, 17 vieraili Puolassa M-Sportilla tutustumassa tiimin jäsenistöön ja toimintatapoihin, sekä sovittelemassa ajoasentoa tulevaan kalustoon. Muutamaa päivää ennen Suomen MM-rallin alkua suunnaattiin Baltic Motorsport Promotionin kalustolla tekemään valmistelevat testit.

Ford Fiesta R2 -auton tuorein malli eroaa jonkin verran Pajarin SM-sarjassa käyttämästä mallista. Paino, teho ja leveys ovat jonkin verran totuttua suuremmat. Noin 60 kilometriä testiä toivat kuitenkin miehistölle hyvän luoton ja säätöjen uskotaan ainakin kilpailun avaukseen olevan sopivat. Pajarilla ei Suomen MM-rallista aiempaa kilpailukokemusta löydy, joten esimerkiksi tiestön kunto mietityttää, etenkin kahteen kertaan ajettavien ja Vetomies-kilpailun kanssa ajettavien erikoiskokeiden kunto voi paikoin olla hyvinkin huono.

– Pienemmät tieosuudet varmasti voivat olla melko haasteellisia kunnoltaan, auton saa liian kovaa ajamalla rikottua ja taas toisaalta ylivarovaisuudella jää nopeasti paljonkin. Nopeuden säätäminen oikeaksi pitkään kilpailuun on varmasti yksi avainsanoista lopputuloksen kannalta. Pää on pidettävä kylmänä, vaikka kilpailun alussa muutamat autokunnat kovempaa aloittaisivatkin, Pajari ennakoi.

Taustajoukot ovat tehneet kovan työn kilpailun alla, ralli jo itsessään lajina sisältää aina paljon muuttujia. Sama koskee myös helposti ralliin valmistautumista.

– Testissä käytetty auto oli aiemmin heinäkuussa Rally Estoniassa vuokralla ja siellä tapahtuneen ulosajon seurauksena jännitettiin ennättääkö auto ajoissa testauskuntoon. Monenmoisia suunnitelmia ja vaihtoehtoja oli varalla, jotta sopivaa kalustoa ennätetään ennen Neste Rallia jossakin testata. Iso kiitos kaikille taustajoukoille ja tukijoille. Vaikka puhutaan palkinnosta, on taustajoukot tehneet tässä kovasti taustalla hommia kaiken toteuttamiseen. Ei ole itsekään ennättänyt liiaksi tulevaa MM-rallikastetta stressata, Pajari naurahti.

Suomen MM-ralli käynnistyy kuluvan viikon torstaina Harjun legendaarisella kaupunkierikoiskokeella.

– Sunnuntaina suunnataan Jyväskylään ja siitähän se kisaviikko sitten alkaa soljumaan eteenpäin. Rallisääkin optimoituu paahtavasta helteestä pariinkymmeneen asteeseen, mukavoittaa kummasti oloa kabiinissa ja varmasti yleisönkin rallinautintoa helpottaa. Meidän kilpailunumeromme on 83. Toivotaan kannustusta reitille runsaasti, Pajari päätti.

Lue myös! Sami Pajari on vuoden 2019 Flying Finn Future Star – “Nopea kehityskaari” (19.6.2019)

Teksti ja kuva: Sami Pajarin tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com