MOTORSPORT

Sami Pajarille iso pettymys, selkeä johtoasema vaihtui keskeytykseen

Kroatiassa ajetaan tänä viikonloppuna myös rallin junioreiden MM-sarjan kauden toinen osakilpailu. Junioreiden hallitsevalla maailmanmestarilla Sami Pajarilla hyvin sujunut kilpailu ja selkeä johtoasema vaihtui sunnuntaina keskeytykseen.

Sami Pajari yhdessä kartanlukijansa Enni Mälkösen kanssa starttasivat Kroatian MM-rallin päätöspäivään sunnuntaina hallussaan varsin selkeä 49,1 sekunnin luokkajohto junioreissa. Pajari oli ajanut perjantaina ja lauantaina yhteensä kahdeksan pohja-aikaa, mikä oli selkeästi eniten junioriluokassa, Jon Armstrongilla pohja-aikoja kun oli kolme ja Robert Virvesillä kaksi.

Sunnuntain ensimmäisellä erikoiskokeella pohja-ajan ajanut Virves kavensi Pajarin johdon 34,6 sekuntiin, kun jäljellä oli vielä kolme erikoiskoetta. Kilpailun kolmanneksi viimeinen erikoiskoe pilasi kuitenkin Pajarin haaveet kauden avausvoitosta MM-sarjassa, kun Ford lipsahti ulos tieltä ja edessä oli keskeytys. Junioreiden MM-sarjan kauden avauksessa Ruotsissa helmikuussa Pajari kärsi autonsa tekniikkamurheista ja jäi viidenneksi.

Historian toisen Kroatian MM-rallin viimeinen erikoiskoe, 14,09-kilometrinen Zagorska Sela – Kumrovec 2, käynnistyy Suomen aikaa kello 14.18. Junioreiden voitossa kiinni on tällä hetkellä Virves, jonka johtomarginaali toisena olevaan Lauri Joonaan on 31,5 sekuntia. Kolmantena oleva Jean-Baptiste Franceschi on jäänyt kärjestä jo yli viisi minuuttia. Joona yhdessä kartanlukijansa Mikael Korhosen kanssa sijoittuivat Ruotsissa toiseksi.

Junioreiden tilanne 19/20 ek:n jälkeen

1) Robert Virves-Aleks Lesk EST/EST (Ford) 2.56.37,2
2) Lauri JoonaMikael Korhonen (Ford) + 31,5
3) Jean-Baptiste Franceschi-Anthony Gorguilo FRA/FRA (Ford) + 5.16,4
4) McRae Kimathi-Mwangi Kioni KEN/KEN (Ford) + 46.18,3
5) Jon Armstrong-Brian Hoy GBR/IRL (Ford) + 1.11.21,9
6) William Creighton-Liam Regan IRL/IRL (Ford) + 1.12.51,8

Pajarin keskinopeus: 85,5 km/h
Pohja-ajat: Pajari 8, Armstrong 4, Virves 3, Creighton 1, Joona 1

 

 

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com