Sami Pajarilta kovin suomalaissuoritus MM-sarjassa 15 vuoteen – “Vain 15 sekuntia”

9.9.2020 / 10:08
Sami Pajari ja Marko Salminen, JWRC:n kakkoset Virossa (Kuva: M-Sport).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin MM-sarjan junioreiden kauden toinen osakilpailu ajettiin viime viikonloppuna Virossa. Sami Pajari yhdessä kartanlukijansa Marko Salmisen kanssa taituroi vaikeissa olosuhteissa hienosti toiseksi ja nousi mukaan toden teolla taistelemaan tämän vuoden juniorimestaruudesta.

Jos oli rallin MM-sarjassa kilpailutauko koronapandemian takia venähtänyt puolen vuoden mittaiseksi, niin MM-sarjassa ajettavan junioreiden JWRC-sarjan edellisestä osakilpailusta ennen Viron viikonloppua oli ehtinyt kulua jo seitsemän kuukautta. Edellisen kerran junioreiden MM-pisteistä taisteltiin Ruotsissa helmikuussa ja siellä neljänneksi ajanut Sami Pajari, 18, pisti nyt kahdella pykälällä paremmaksi. Eroa kärkeen kertyi hieman alle 15 sekuntia.

– Eniten erikoiskoevoittoja ja toinen sija ei ole yhtään huonommin, mutta silti päällimmäinen fiilis on tällä hetkellä, että “ei hitto, vain 15 sekuntia”. Kokonaisuutena pitää olla kyllä todella tyytyväinen tähän viikonloppuun, toiseksi sijoittunut Pajari totesi tuoreeltaan kilpailun päättymisen jälkeen, viitaten samalla lauantai-aamun ongelmiinsa, jotka maksoivat aikaa vähintään puoli minuuttia.

Juniorit keräävät MM-sarjassa pisteitä loppusijoituksen lisäksi myös erikoiskokeiden pohja-ajoista, joista jokainen on yhden lisäpisteen arvoinen. Pajari ajoi Viron MM-rallissa JWRC-kuljettajista eniten pohja-aikoja, kahdeksan, mikä oli lähes yhtä paljon kuin muilla kuljettajilla yhteensä. Voittoon ajanut Martins Sesks kellotti kolme pohja-aikaa, kolmanneksi ajanut Robert Virves kaksi ja keskeyttämään joutuneet Ken Torn kolme, sekä Tom Kristensson yhden.

– Pajari näytti sen, miksi niin monet ovat sanoneet häntä erittäin lahjakkaaksi kuljettajaksi, ajamalla eniten pohja-aikoja kaikista kuljettajista, JWRC:n johtaja Maciej Woda hehkutti sarjan tiedotteessa.

Edellisen kerran suomalaiskuljettaja oli noussut rallin MM-sarjan junioriluokassa palkintopallille vuonna 2016, kun Juuso Nordgren ajoi Suomen MM-rallissa kolmanneksi. Edellisen ulkomailla ajetun MM-rallin palkintosijoituksen suomalaiskuljettajista junioreissa oli puolestaan saavuttanut Henri Haapamäki, joka oli Puolassa viisi vuotta sitten kolmas.

Pajarin tavoin kakkossijaan ulkomailla ajetussa MM-rallissa ja junioreissa, oli edellisen kerran suomalaiskuljettaja pystynyt 15 vuotta sitten, Espanjan MM-rallissa 2005, kun Kosti Katajamäki ajoi toiseksi. Pajarin palkintosijoitus on suomalaiskuljettajien osalta JWRC:n historiassa kaikkien aikojen 20.

JWRC-voittoja suomalaiset ovat saavuttaneet parinkymmenen vuoden aikana kolme, kakkossijoja kahdeksan ja kolmansia sijoja yhdeksän kappaletta.

 

Kuva, joka kertoo Viron teiden kunnosta enemmän kuin ne kuuluisat tuhat sanaa (Kuva: M-Sport Ford).

 

Sami Pajari ajoi Viron MM-rallissa JWRC-luokassa kahdeksan pohja-aikaa (Kuva: M-Sport).

 

“Itse siihen tolppaan ajoin ja virhe oli minun”

Viron MM-rallissa olosuhteet olivat vaikeat, varsinkin silloin, kun erikoiskokeet ajettiin toiseen kertaan. Isoilla lähtönumeroilla kilpailleet JWRC-kuljettajat saivat pistää kaiken osaamisensa peliin äärimmäisen syvissä urissa taituroidessaan, tiet kun suorastaan murenivat alta ensimmäisen ajokerran jälkeen.

– Nelivetoisilla R5-autoilla kilpailevat kuljettajatkin sanoivat, että olosuhteet täällä olivat todella rajut, niin voitte vain kuvitella millaista se oli (etuvetoisilla) R2-autoilla. Koko ajan piti olla tarkkana, että missä voit ajaa kovaa ja missä taas pitää ottaa iisisti autoa säästäen, että selviät maaliin, rallin MM-sarjan historian ensimmäinen latvialainen JWRC-voittaja Sesks kuvaili.

Kilpailu käynnistyi perjantaina lyhyellä yleisöerikoiskokeella, missä Pajari oli heti nopein. Kun karavaani siirtyi lauantaina metsäerikoiskokeille, koki Pajari heti kovia, kun lahtelainen osui tien varressa olleeseen oikomista estävään betonipaaluun ja Fordista tukivarsi, sekä raidetanko ottivat osumaa.

– Hieman hankaloitti tilannetta, kun se sattui vielä ensimmäisellä erikoiskokeella ja huolto oli vasta päivän viidennen pätkän jälkeen. Saatiin onneksi hieman suoristettua pyöränkulmia siirtymällä, mutta ohjaus lievästi sanottuna takerteli aika pahasti, Pajari kommentoi tiedotteessaan kilpailun alun tapahtumia.

Huoltotauolle saavuttaessa Pajarin sijoitus oli neljäs ja eroa kärkeen oli kertynyt 36,6 sekuntia, kun taas kolmas sija oli 27,1 sekunnin päässä. Huollossa Pajarin auto laitettiin kuntoon, eikä sen jälkeen rallin SM-sarjan viime vuoden SM3-luokan Suomen mestaria pysäyttänyt mikään tai kukaan. Pajari kellotti iltapäivän lenkillä neljä peräkkäistä pohja-aikaa ja sijoitus ennen viimeistä ajopäivää oli kolmas.

– Sisuunnuttiin aamun vaikeuksista ja päätettiin huollosta päästyä, että periksi ei anneta, Pajari kuvaili lauantain ajopäivän kulkua.

Sunnuntaina Pajari oli päivän nopein JWRC-kuljettaja ja nousujohteinen kilpailu toi lopulta siis toisen sijan, sekä kahdeksan lisäpistettä kahdeksasta ajetusta ek-pohja-ajasta.

– Eilisen taistelun jälkeen tulokseen pitää olla tyytyväinen. Toki tässä pitää vähän peiliinkin katsoa, kun itse siihen tolppaan ajoin ja virhe oli minun, Pajari myönsi.

Isäntämaan Robert Virves, 20, johti junioreita lauantain jälkeen ja oli vielä sunnuntainakin Pajarin edellä mukana voittotaistelussa, mutta putosi lopulta rengasrikon myötä kolmanneksi. Tom Kristensson, 19, Ruotsin MM-rallin JWRC-voittaja, johti kahden erikoiskokeen jälkeen, mutta kolmannella erikoiskokeella ruotsalaisen autosta petti kampiakseli hypyn alastulossa ja edessä oli keskeytys.

Yhtenä suurimmista voittajasuosikeista kilpailuun lähtenyt Ken Torn, 26, ajoi lauantain aamupäivän lenkillä kolme peräkkäistä pohja-aikaa ja oli kokonaistilanteessa toisena, vain 1,3 sekuntia kilpailua johtanutta Virvestä perässä. Iltapäivällä virolainen kuitenkin kärsi kaksi rengasrikkoa ja keskeytti. Torn tuli mukaan vielä sunnuntaina Ralli 2 -säännön myötä, mutta auton tekniikkamurheet 13. erikoiskokeella johtivat jo toiseen keskeytykseen samana viikonloppuna.

Junioreiden kauden kolmas ja samalla viimeinen osakilpailu ajetaan Italiassa 8.-11. lokakuuta. Pajari on junioreiden MM-pisteissä toisena, vain kahdeksan pisteen päässä sarjaa johtavaa Sesksia perässä. Pajarin tiedotteen mukaan hänet saatetaan nähdä ennen Italian kilpailumatkaa Seinäjoen SM-rallissa syyskuun viimeisenä viikonloppuna.

Viron MM-ralli ja JWRC-luokan lopputulokset

1) Martins Sesks (LAT) 2.21.20,5
2) Sami Pajari + 14,7
3) Robert Virves (EST) + 37,8
4) Ruairi Bell (GBR) + 5.12,7
5) Marco Pollara (ITA) + 7.03,9
6) Fabrizio Zaldivar (PAR) + 9.29,8

Sesksin keskinopeus: 99,1 km/h
Pohja-ajat: Pajari 8, Sesks 3, Torn 3, Virves 2, Kristensson 1

MM-pistetilanne 2/3 osakilpailua

1) Martins Sesks (LAT) 47
2) Sami Pajari 39
3) Tom Kristensson (SWE) 29
4) Ken Torn (EST) 18
5) Ruairi Bell (GBR) 18
6) Robert Virves (EST) 17
7) Raul Badiu (ROM) 16
8) Fabrizio Zaldivar (PAR) 16
9) Marco Pollara (ITA) 11
10) Enrico Oldrati (ITA) 6

———-

12) Lauri Joona 2

FIA Junior WRC Nations Trophy

1) Latvia 43
2) Suomi 30
3) Viro 30
4) Ruotsi 25
5) Iso-Britannia 18
6) Romania 16
7) Paraguay 16
8) Italia 14
9) Norja 2

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

 

Ott Tänak hyppäsi toden teolla mukaan mestaruustaisteluun – “Siinä oli iso työmaa”

Kalle Rovanperältä kovin noteeraus Power Stagella lähes neljään vuoteen

Neljä ensimmäistä MM-rallia, neljä eri voittajaa – Ennätys vielä kaukana

Jari Huttuselle iloisia uutisia Suomesta kesken rallin – “Yöunet jäi aika vähiin”


Facebook kommentit