Sami Sarjula debytoi lauantaina F-rallisarjassa – “Totutellaan autoon ja vauhtiin”

8.9.2017 / 09:11
Sami "Salkkari-Ossi" Sarjula kilpailee Kaakkoisrallissa Toyota Corollalla (Kuva: Kari Kuitunen).

[ A- ] / [ A+ ]

Lauantaina ajetaan F-rallisarjan viides osakilpailu Miehikkälän maineikkailla teillä Kaakkoisralli 40 vuotta -juhlakisan merkeissä. Yleisen puolella pikkuluokassa on mielenkiintoinen nimi nähtävillä lähtölistassa, kun Sami Sarjula osallistuu yhdessä kartanlukijansa Janne Laineen kanssa kisaan.

Sami Sarjulan lähtökohdat kisaan ovat kuitenkin vähän kaksijakoiset.

– Tottakai mahtava fiilis päästä ajamaan taas kisaa muutaman kuukauden tauon jälkeen, jolloin kurvailimme Kouvolan SM-rallissa luokkavoiton. Vähän kuitenkin kaksijakoiset tunnelmat tällä hetkellä, kun minulta poistettiin maanantaina viisaudenhammas, niin tämä viikko ollaan tikit suussa ja syödään kaikenlaisia litkuja, sekä soseita. Toivottavasti perjantai-yönä saisi jo sitten kunnolla nukuttua, jollei kisajännitys astu peliin, aina kuitenkin iloinen Sarjula kertoo.

Kaksikon autona toimii ennenkin ”äffän” puolella menestynyt Toyota Corolla GT FX. Testeissä tuli kuitenkin vielä vähän ylimääräistä ”jumppaa”, mutta kaikki on kunnossa, kun lähtölippu lauantai-aamuna heilahtaa.

– Jo useamman vuoden oli haaveena kokeilla joku päivä ajamista “äffän” puolella, jossa vauhdit tunnetusti kärjessä ovat kovia ja lähtölistat pursuaa kovia vetomiehiä. Heinäkuussa tuli sopivasti myyntiin jo vuosia Suomen rallipolkuja kiertänyt etuvetoinen Toyota, joka haettiin sitten kotitaliin. Auto on perushyvä “äffäläinen” reilun 200 hevosvoiman teholla ja suorakytkentälaatikolla.

– Olimme testaamassa autoa elokuussa Mäntyharjulla kovavauhtisella tiellä. Auto on tietysti huomattavasti aiempia tehokkaampi ja jarrupaikat alkuun oli vähän hukassa, vaikka muuten kyllä ensimmäiset kilometrit mentiin hymy korvissa. Autoon tuli kuitenkin päivän aikana ongelmia ja jouduimme keskeyttämään testit, jolloin hiipi harmitus takaraivoon, että jääkö Kaakkoisralli nyt väliin. Autolla aikanaan kisaillut ja sen myös päivittänyt Arto Mauno sai tehtäväkseen tutkia potilaan. Huomattiin, että mäntä oli ottanut kipeää, mutta varaosat löytyivät onneksi helposti ja auto saatiin kuntoon, eikä kisa jää väliin, Sarjula iloitsee.

Kovasta kilpailuvietistä tunnettu Sarjula lähtee kuitenkin maltillisin tavoittein kohti Kaakkois-Suomen vuoristoratateitä.

– Tavoitteena ykkösluokassa on ajaa ehjä kisa maaliin. Muiden vauhtia en aio liiemmin seurata alussa, vaan totutellaan autoon ja vauhtiin rauhassa, sekä F-rallisarjan fiiliksiä jo seuraavaa kautta ajatellen, jolloin tarkoituksena olisi mahdollisesti kiertää koko sarja ajaen kokonaispisteistä tosissaan. Tottakai testikilometrien vähyys tekniikkarikon vuoksi, sekä muutaman hampaanpoiston jäljiltä valvottu yö tuovat lisähaastetta lauantaille, mutta iloisella ilmeellä baanalle uudella kalustolla ja Kake Randelinin tyyliin – päivällä rakkaan harrastuksen parissa adrenaliinia kroppa täynnä ja illalla viihdyttämässä jo Suomen kansaa 22 vuoden kokemuksella, Sarjula päättää.

Teksti: Sami Sarjulan tiedote


Facebook kommentit