MOTORSPORT

Sami Seliö jättitiimillä uuteen kauteen: “Maailmanmestaruus on täysin realistista”

Mad-Croc Baba Racingin Sami Seliö ja Filip Roms tavoittelevat F1-veneiden MM-sarjassa 2017 kuljettajien ja valmistajien maailmanmestaruuksia.

Seliö Racingin väreissä kilpailee kaudella 2017 seitsemän nuorta kilpavenekuljettajaa.

F1-veneiden kaksinkertaisen maailmanmestarin Sami Seliön MM-kausi 2017 käynnistyy huhtikuun 22.-23. päivä Portugalin Portimaosta. Seliöllä on edessä 19. kausi F1-luokassa.

Seliö jatkaa MM-sarjassa italialaisen Baba-venetehtaan tehdaskuljettajana, tallikaverinaan Filip Roms. Mad-Croc Baba Racingin valmistautuminen tulevaan on sujunut suunnitelmien mukaisesti.

– Vuosi sitten olimme alkukaudesta ongelmissa uuden veneemme säätöjen kanssa. Ongelmamme oli rakentaa veneen moottori, potkuri, veneen paino ja balanssi yhteensopiviksi. Kauden viidestä viimeisestä kisasta voitin yhden ja ajoin neljästi palkintopallille, joten loppukausi oli menestys. Tiesimme, mitä muutoksia tulee tehdä ja nämä muutokset myös toteutettiin ja tulos oli hieno. Seliö sanoo.

Kausi 2016 päättyi Seliön osalta MM-pronssimitaliin. Urallaan kaksi maailmanmestaruutta ja yhteensä kuusi MM-mitalia ajanut Seliö kertoo, että Mad-Croc Baba Racingin tavoite on selkeä: voittaa kuljettajien ja valmistajien maailmanmestaruudet.

– Pääsemme pitkästä aikaa starttaamaan uuteen kauteen siten, että kaikki on valmista tulevaan, ja myös motivaationi on todella korkealla. Kolmas maailmanmestaruus on täysin realistista saavuttaa, siksi muuta tavoitetta ei voi edes asettaa. Malttamattomana odotan jo kauden alkua, Seliö toteaa.

Seliö Junior Team luo portaat F1-tasolle asti

Sami Seliö Junior Team kilpailee kaudella 2017 viidellä tasolla: F2-luokan MM-sarjassa, formula ykkösten MM-sarjan yhteydessä kilpailtavassa F4-S-luokassa ja Suomessa GT15-, GT30- ja SJ10 -luokissa.

Sami Seliö Junior Teamin väreissä kilpailee kaikkiaan seitsemän nuorta kuljettajaa. Tiimin tarkoituksena on tuoda uusia harrastajia kilpaveneilyn pariin, parantaa lajin tunnettavuutta sekä antaa nuorille kuljettajille mahdollisuus edetä uralla kohti suurempia luokkia. Sami Seliö Junior Team perehdyttää nuoria ja heidän vanhempiaan kilpaveneilyn maailmaan, sekä kouluttaa ja opastaa kuljettajiaan ammattimaiseen toimimiseen.

Tallin toiminta ja kalusto rahoitetaan yhteistyökumppaneiden avulla sekä Sami Seliö -fanituotteiden myynnistä saatavalla tuotolla. Yhteistyökumppanille luodaan näkyvyyttä rakentamalla veneet, ajopuvut, teltta, kypärät ja tiimivaatteet yhteistyökumppaneiden logoilla ja väreillä.

– Nuorissa on tämän harrastuksen tulevaisuus ja minulle juniorityö on henkilökohtaisesti tärkeä juttu. Lisäksi laji on turvallista ja koko perheelle mukavaa yhteistä puuhaa, Seliö kertoo.

Sami Seliö Junior Team tarjoaa lahjakkaalle kuljettajalle portaat nousta lajin jopa kuninkuusluokkaan F1-sarjaan. Kolmen Suomessa kilpailtavan luokan jälkeen kuljettajalla on mahdollisuus hakea kansainvälisestä menestystä F1-veneiden MM-sarjan yhteydessä ajettavasta F4-S mestaruussarjasta, joka on loistava näyteikkuna F1-luokkaan.

Kaudeksi 2017 Seliön F4-S -tiimin kuljettajaa ei ole vielä nimetty. Viime vuonna Seliön F4-S-veneellä ylsi luokan yhteispisteissä toiseksi 20-vuotias hollantilaiskuljettaja Ferdinand Zandbergen, joka kiertää kaudella 2017 Seliön väreissä moottoriveneiden F2-luokan MM-sarjaa.

SELIÖ RACING TEAM 2017

F1-luokka: Sami Seliö ja Filip Roms

F2-luokka: Ferdinand Zandbergen, Hollanti

F4-S -luokka: Nimetään myöhemmin

GT30-luokka: Max Blomberg

GT15-luokka: Noel Vänttinen ja Max Möller

SJ10-luokka: Stella ja Sofiia Seliö

KILPAILUKALENTERI 2017

F1 ja F4-S:

21.-23.4.   Portimao, Portugali

1.-2.7.        Evian, Ranska

11.-13.8.   Harbin, Kiina

10.-12.9.   TBA, Thaimaa

10.-12.10. Liuzhou, Kiina

6.-8.12.      Abu Dhabi, Arabiemiraatit

13.-15.12. Sharjah, Arabiemiraatit

F2:

20.-21.5.   Brodenbach, Saksa

3.-4.6.        Kaunus, Liettua

24.-25.6.   Campione D´Italia, Sveitsi

22.-23.7.   Antwerp, Belgia

5.-6.8.        Tonsberg, Norja

30.8.-1.9.  Ribadouro, Portugali

SM-SARJA SJ10, GT15 ja GT30:

17.-18.6.    Imatra

8.-9.7.         Tammela

28.-29.7.    Hirvensalmi

26.-27.8.    Karjalohja

Lähde: Mad-Croc Baba Racingin tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com