MOTORSPORT

Sami Seliö MM-finaaliin Persianlahdelle: “Loppuun asti yritetään”

Kun F1-veneiden MM-sarjaa on vain kaksi MM-osakilpailua jäljellä, maailmanmestaruuskamppailu on tiivistynyt viiden kuljettajan väliseksi taisteluksi. Mukana mestaruustaistelussa on MM-pisteissä kolmantena ajava Mad-Croc Baba Racing Teamin Sami Seliö, joka vuonna 2007 nousi vastaavasta tilanteesta maailmanmestariksi.

Ennen kauden kahta viimeistä MM-osakilpailua F1-veneiden kaksinkertainen maailmanmestari Sami Seliö ajaa MM-sarjassa kolmantena 20 pistettä lajin hallitsevan maailmanmestarin Ranskan Philippe Chiappen perässä. Mestaruuteen on teoriassa mahdollisuudet kaikkiaan viidellä kuljettajalla; Chiappen ja Seliön lisäksi MM-sarjassa toisena ajavalla jenkki Shaun Torrentella, MM-nelosella Italian Alex Carellalla ja Ruotsin Jonas Anderssonilla.

Abu Dhabissa kauden toiseksi viimeiseen MM-osakilpailuun valmistautuva Seliö muistuttaa, että tilanne mestaruuden suhteen ei ole hänelle mitenkään ylitsepääsemätön ja uusi. Yhdeksän vuotta sitten Seliö oli vastaavassa tilanteessa, josta hän nousi uransa ensimmäiseen maailmanmestaruuteen.

– Kaudella 2007 pistetilanne ennen kahta viimeistä MM-osakilpailua oli lähes sama kuin nyt. Abu Dhabiin saavuttaessa kautta oli jäljellä kaksi osakilpailua ja olin MM-sarjan kärkikuljettaja Guido Cappellinia 21 pistettä perässä. Voitin Abu Dhabissa, olin toinen Sharjahissa ja voitin urani ensimmäisen maailmanmestaruuden neljällä pisteellä ennen Cappellinia.

– Ensimmäinen tavoitteeni Abu Dhabissa on ajaa siten, että mestaruuden ratkaisu siirtyy kauden viimeiseen Sharjahissa ajettavaan osakilpailuun. Motorsportissa kaikki on mahdollista. Loppuun asti yritetään, Seliö lupaa.

Kauden toiseksi viimeisen F1-veneiden MM-osakilpailun aika-ajot ajetaan Abu Dhabissa torstaina alkaen klo 13.30 ja itse GP-osakilpailu perjantaina klo 13.30 Suomen aikaa.

Lähde: Mad-Croc Baba Racingin tiedote

Lue myös Roms yrittää auttaa tiimiä maailmanmestaruuteen

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com