Sami Seliö tähdittää F2-veneiden MM-osakilpailua Laukaassa

12.2.2016 / 16:14

[ A- ] / [ A+ ]

F1-veneiden kaksinkertainen maailmanmestari Sami Seliö osallistuu kautta aikojen ensimmäiseen Suomessa 10.-12.6. 2016. ajettavaan F2-luokan MM-osakilpailuun Laukaan Peurungassa. Seliön päätyö on tänä vuonna ajaa F1-veneiden MM-sarjaa, jossa suomalaiskuljettaja tavoittelee Mad-Croc Baba Racing Teamin ykköskuljettajana lajin kolmatta maailmanmestaruutta.

F1-veneiden kaksinkertainen maailmanmestari Sami Seliö osallistuu ensi kesäkuussa Laukaan Peurungalla ajettavaan F2-veneiden Suomen MM-osakilpailuun. Seliö ajaa Laukaassa italialaisen BaBa-venetehtaan uutta F2-luokan venettä. Suomalaismestarin tavoite on saalistaa kotivesiltä MM-osakilpailuvoitto.

Edellisen kerran Seliö nähtiin F2-veneen ratissa vuonna 2000 Porvoon Haikossa, jossa hän sijoittui luokan Pohjoismaiden mestaruusosakilpailussa neljänneksi. Seliö ei aio aliarvioida vastustajiaan.

– Meillä on voittoon tarvittavat palaset olemassa, mutta eri asia on, onko palapeli kesäkuun 12. päivä täydellisesti kasassa? Tähän tietysti pyrimme. Kysymyksessä on yksittäinen kilpailu ja kaikki sen ympärillä on tiimillemme uutta, Seliö muistuttaa.

Suomalaismestari kertoo lähteneensä F2-osakilpailuun rakentaakseen ja viimeistelläkseen tiiminsä sisällä lupaaville nuorille kuljettajille portaat kilpaveneiden junioriluokasta formula ykkösiin asti.

– Alle 15-vuotiaille kuljettajille suunnattu Sami Seliö Junior Team on toiminut menestyksellisesti jo useiden vuosien ajan. Junioriluokan jälkeen seuraava askel on F4s-venesarja, josta ennen F1-luokkaa ajetaan kokemusta vielä F2-veneluokasta. Olemme jo vuosien ajan toimineet F4s-luokassa, joten meillä on uuden F2-luokan veneen myötä vastedes tie auki aina ykkösiin asti.

Toki Seliö ei Laukaassa aio ajella terveisiä vaan kilpailla tosissaan MM-osakilpailun voitosta.

– Suomalaiskuljettajalle on tärkeätä voittaa kotivesillä. Vastaan tulee erittäin kokeneita ammattilaiskuljettajia. Uskon että löydämme Peurungan kisaan nopeat potkurit ja saamme säädettyä veneen voittovauhtiin. En päästä heitä helpolla. Oli alla sitten ykkönen tai kakkonen, aina ajetaan voitosta, Seliö lupaa.

MM-kausi käyntiin Dubaista

F1-veneiden MM-kausi 2016 on myös ovella. Sarjan ensimmäinen MM-osakilpailu ajetaan jo kolmen viikon kuluttua maaliskuun 4. päivä Arabiemiraattien Dubaissa. Kausi päättyy yhdeksää osakilpailua myöhemmin joulukuussa Arabiemiraattien Sharjahiin.

Seliö jatkaa MM-sarjassa Mad-Croc Baba Racing Teamin ykköskuljettajana, tallikaverinaan Filip Roms. Valmistautuminen alkavaan F1-kauteen on sujunut suunnitelmien mukaisesti.

– Veneeseeni on toteutettu pieniä muutoksia. Saan myös Kanadasta neljä uutta kilpamoottoria, joiden uskon tuovan lisää vauhtia. Kilpailu kovenee vuosi vuodelta, mutta olemme kilpailussa mukana.

Seliö korostaa, että tulevassa MM-sarjassa pienet asiat ja niissä onnistuminen ratkaisevat paljon.

– Minulla ei henkilökohtaisesti kauden lopulla kaikki palaset osuneet kohdalleen. En onnistunut aika-ajossa, jonka merkitys yhä kasvaa ja on lopputuloksen kannalta erittäin tärkeä asia, Seliö muistuttaa.

Seliön tallikaverina jatkaa espoolainen Filip Roms, joka sijoittui viime vuoden MM-sarjassa kymmenenneksi.

– Filipillä on myös uusi kalusto, jolla hän ehti ajaa sarjan kaksi viimeistä osakilpailua. Hän on saanut veneensä säädöistä lisää tietoa ja kilpailukokemusta, joten uskon että Filip tulee pärjäämään hyvin. Viime kaudella Filip saavutti tavoitteensa ja sijoittui MM-loppupisteissä kymmenen parhaan joukkoon. Tänä vuonna odotan häneltä seuraavaa askelta uralla eteenpäin, Seliö toteaa.

Lähde: Sami Seliö

 


Facebook kommentit