Sami Seliö voitto taskussa Kiinaan: “Olemme palanneet tasolle, jossa meidän kuuluukin olla”

28.9.2016 / 11:04
Sami Seliö nousi edellisen osakilpailun voitollaan taistelemaan MM-tittelistä. (kuva: F1H2O.com)

[ A- ] / [ A+ ]

Kaksi perättäistä paalupaikkaa, voitto ja toinen sija. Mad-Croc Baba Racing Teamin Sami Seliö on tällä hetkellä F1-veneiden MM-sarjan kuumin kuljettaja. Kun tallikaveri Filip Roms säestää Seliötä mainiosti niin suomalais-italialainen tiimi taistelee tänä vuonna myös valmistajien mestaruudesta.

F1-veneiden MM-sarjan viides GP-osakilpailu ajetaan ensi maanantaina Kiinan Liuzhoussa. Mad-Croc Baba Racing Teamin Sami Seliö matkusti kahdesta edellisestä MM-osakilpailusta saavutetut paalupaikat ja edellisen osakilpailun voitto mukanaan Kiinaan.

– Uusi veneemme toimii juuri nyt hyvin vaikka edellisessä kisassa veneen säädöt eivät olleet täysin kohdallaan. Testikierrokset jäivät vähiin, mutta tällä kertaa potkurivalinnan suhteen oli hieman onneakin matkassa.

– Edessä on taas uusi kilpailu, johon lähdemme nollilta. Viime kisojen menestys on nostanut tiimimme niille sijoille, joilla kuulummekin olla. Meillä on tässä ollut kaikenlaista murhetta ja siksi koimme aika pitkän synkän jakson. Onnistumiset ovat ruokkineet itseluottamusta koko tiimille ja olemme palanneet tasolle, jossa meidän kuuluisikin olla, Seliö muistuttaa.

Kiinan Liuzhoussa ajettavassa MM-osakilpailussa Seliö aikoo jatkaa takaa-ajoaan kohti MM-kärkeä.

– Tämä kausi ei ole mitenkään vielä taputeltu. Muutamilla kärkikuskeilla on varoituksia alla, esimerkiksi Alexilla (Carella) niitä on jo kaksi ja kolmannesta tulee hylkäys. Virheisiin ei siis ole varaa. Ensi maanantaina ajettava GP-kisa on varmasti tiukkaa vääntöä alusta loppuun. Pidetään jalat maassa ja tehdään työmme huolella niin hyvä tästä vielä tulee, Seliö muistuttaa.

Romsia odotti veneremontti

Mad-Croc Baba Racing Teamin Filip Romsin Kiinan GP käynnistyi isolla veneremontilla, sillä espoolaista odotti perillä kauden edellisessä MM-osakilpailussa lajin kolminkertaisen maailmanmestarin Alex Carellan kanssa kolaroitu F1-vene. Tiimillä on tasan kolme päivää aikaa rakentaa vaurioitunut vene varikolla uudelleen ajokuntoiseksi.

– Venevalmistaja Baba valmisti etukäteen runkoon vaihdettavan palikan Italiassa, jonka asennamme paikoilleen ennen perjantain harjoituksia. Leikkaamme veneeni pohjan auki ja kiinnitämme rikkoutuneeseen pohjaan uuden ehjän palan.

– Kiire meille tulee, mutta uskon että saamme veneeni ajoissa ajokuntoon. Saamme apua muilta Baba-veneillä ajavilta tiimeiltä, joissa työskentelee Baban ihmisiä. He ovat tottuneet tekemään kenttäolosuhteissa ihmeitä, Roms toteaa.

MM-pisteissä kuudentena ajava Roms lähtee Liuzhoun GP-osakilpailuun ajamaan hyvää tulosta.

– Edellisessä kisassa vauhtini oli hyvällä tasolla, onnistuimme potkurivalinnassa ja veneessäni oli hyvä balanssi. Ajamme taas makeassa vedessä ja sopii minulle. Uskon, että pystymme jatkamaan samaa kyytiä myös Liuzhoussa, Roms toteaa.

F1-veneiden Liuzhoun GP-osakilpailu ajetaan Kiinan kansallispäivän takia poikkeusaikataululla normaalista. Kauden viidennen MM-osakilpailun aika-ajot ajetaan Liuzhoussa vasta sunnuntaina ja itse GP-osakilpailu maanantaina alkaen klo 10.00 Suomen aikaa. Kilpailu on nähtävissä suorana lähetyksenä ja suomeksi selostettuna Nelonen Pro -kanavalta.

Lähde: Mad-Croc Baba Racingin tiedote


Facebook kommentit