MOTORSPORT

Sami Sivonen mukaan uudistuneeseen Gran Turismo -luokkaan

Sami Sivonen osallistuu tällä kaudella Rata-SM-sarjan uudistuneeseen Gran Turismo -luokkaan Audi R8 -kilpa-autollaan. Sivonen odottaa kaudelta hyvää taktikointia, sekä runsaasti yleisöä kisakatsomoihin.

Sami Sivonen, 44, on moottoriurheiluhistoriansa aikana ehtinyt saavuttaa menestystä sekä kotimaassa, että ulkomailla. Meriitteihin lukeutuvat muun muassa Suomen Time Attack -mestaruus Clubi-luokassa vuosina 2011 ja 2012, Time Attack modified -mestaruus vuonna 2014, Euroopassa etuvetoisten luokassa Timeattack EM-kulta vuonna 2013, sekä EM-hopea 2015. Viime vuodelta Sivonen korkkasi Time Attack MM-pronssia aina Australiasta asti.

Ruoanlaitostakin nauttiva kokenut kilpa-autoilija taluttaa Rata-SM-radoille tulevalla kaudella herkullista silmänruokaa, kun hänen Audi R8 1:1 -auto mörähtää ensimmäisen kerran Ahvenistolla kesäkuun puolessa välissä.

– Kauden 2018 tulemme aloittamaan vasta kesäkuussa ja tarkoituksena on ajaa Gran Turismo ja Time Attack -kisat Suomessa. Sen lisäksi käymme ajamassa Mantorpissa, Ruotsissa yhden kisan ja kauden päätämme ajamalla ETAM Nurburgringin GP:n 21. lokakuuta, valaisee Sivonen.

Ylöjärveläinen Sivonen odottaa jo innolla uutta kautta Gran Turismo -luokassa.

– Odotan tulevalta kaudelta mielenkiintoista uutta ajattelutapaa kilvanajamiseen ja taktiikkapeliin, sekä lisää yleisöä kilpailutapahtumiin. Odotan myös, että uusi kilpailumuoto tuo uusia kilpailijoita luokkaan kokeilemaan, niin kuin mekin tulemme. Nähtäväksi jää miten kaikki uudet ajatukset näkyvät kilpailussa niin autoissa, kuin tiimeissäkin, pohdiskelee Sivonen.

Sivonen povaa rata-autoilulle positiivisia tulevaisuuden näkymiä, jos yleisöön ja tapahtumien viihdepuoleen panostetaan enemmän. Sivonen korostaa myös sosiaalisen median voimaa.

– Suomalainen rata-autoilu kaipaa aivan uutta ajattelua. Pitää rohkeasti rikkoa vanhoja toimintatapoja ja saada lajista yleisöä kiinnostavaa. Mitä enemmän yleisöä tulee, sen enemmän on mahdollisuus saada sponsoreita ja yhteistyökumppaneita mukaan. Sillä tavalla saadaan kehitettyä autoja ja saada tulevaisuudessa uusia kuljettajia ja tiimejä mukaan, Sivonen painottaa.

– Pitää muistaa, että yleisöä tulee paikalle, kun on hyvät kilpailut ja “sirkushuvit”. Muutoin tämä kaikki pysyy vanhassa kaavassa. Sen lisäksi nykyaikana pitää olla livelähetyksiä sosiaalisessa mediassa ja televisiossa. Jos halutaan uutta starttia rata-autoilulle, niin rata-autoilu pitää viedä näissä välineissä yleisölle ja kertoa siitä avoimesti, Sivonen korostaa.

Teksti: Rata-SM:n tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com