MOTORSPORT

Sammalistolla nousujohteinen viikonloppu

Luka Sammalisto paransi otteitaan Italian F4-sarjassa. Viikonloppuna ajettu Imolan osakilpailu tarjosi paljon hyvää, mutta myös teknisiä haasteita, joiden johdosta tulokaskuljettajien podium-paikka jäi kahdesti yhden sijan päähän.

Imolan kilpailuviikonloppu alkoi kolmella yhteistestillä sekä kahdella virallisella vapaalla harjoituksella. Sammaliston testiohjelma sisälsi pitkän listan teknisiä säätöjä viikonlopun kilpailulähtöjä silmällä pitäen.

– Yhteistestit menivät aika lailla tehdyn ohjelman mukaisesti säätöjä hakiessa. Testasimme paljon erilaisia asioita, emmekä odottaneet mitään kärkiaikoja ollenkaan. Kuitenkin kolmen testin kokonaisajoissa olin sijalla 15. Imolan rata istui hyvin käteen heti ensimmäisestä vedosta alkaen, Sammalisto kertoo tiedotteessaan.

Viralliset vapaat harjoitukset menivät ylöjärveläisen osalta vielä paremmin, sijoitusten ollessa 10. ja 8. Auto toimi hyvin sekä vanhalla että uudella renkaalla ja odotukset aika-ajoihin olivat korkealla.

– Vauhti parani vapaissa harjoituksissa entisestään ja sain hyvän tuntuman autoon. Eroa kärkeen oli vain muutama sekunnin kymmenys. Mutta itse aika-ajot eivät sitten enää menneetkään yhtä sujuvasti.

– Ensimmäinen aika-ajo oli rikkonainen lukuisten keltaisten lippujen takia ja irronneen etusiiven takia pääsin ajamaan vain yhden nopean kierroksen ja sijoitus oli kaikkea muuta kuin tyydyttävä 14. sija. Toisessa aika-ajossa tekniset ongelmat jatkuivat sijoituksen ollessa 18.

Viikonlopun kolme kilpailua sisälsivät paljon turva-auton perässä ajamista, mutta myös tiukkaa kilvanajoa ja ohituksia. Sammalisto väläytti vauhtinsa nousten kahdessa lähdössä hienosti tulokaskuljettajien neljänneksi.

– Ensimmäinen startti onnistui hyvin, mutta alkukierrosten kolaroinnit toivat turva-auton radalle. Loppukisa oli kovaa vääntöä ja jouduin hetkittäin hiekallekin, mutta maalissa sijoitus oli 12 ja tulokkaiden neljäs. Podium oli lähellä, nuorukainen harmittelee.

– Myös toinen startti onnistui hyvin ja olin jo noussut yhdeksännelle sijalle ja tulokkaiden kolmanneksi, kun turva-auto tuli radalle. Tässä vaiheessa kilpailun johto huomasi, että takasiipeni oli vaurioitunut ja liputti minut varikolle kierrosta ennen ruutulippua.

Kolmas kisalähtö oli viikonlopun parasta ajamista Sammalistolta.

– Hyvä startti, hyvä vauhti ja hyviä ohituksia. Olin maalissa seitsemäs ja tulokkaiden neljäs, mikä tietysti hieman kaivelee.

Sammalisto myöntää, ettei Imolan viikonloppu ei täyttänyt sille asetettuja tavoitteita. Lukuisat tekniset ongelmat vaikuttivat liikaa ajosuoritukseen ja ajonopeuteen. Tekniikan toimiessa, hän osoitti nopeutensa ja potentiaalinsa.

– Aika kaksijakoiset fiilikset jäivät Imolasta. Oli paljon teknisiä haasteita, joihin itsellä ei ollut osaa eikä arpaa. On kuitenkin hyvä, että ilman teknisiä ongelmia olemme nopeita ja kilpailukykyisiä, mikä antaa uskoa tulevaan. Nyt vedetään pari päivää happea ja seuraavaksi suunnataan Vallelungan testeihin.

Italian F4 -sarja jatkuu 14.-16.6. Vallelungassa.

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com