MOTORSPORT

Sammalistolla vaikea viikonloppu F4-sarjassa – “Todella turhautunut fiilis”

Luka Sammaliston F4 Italian Championship -sarjan kolmas kilpailuviikonloppu Italian Vallelungassa oli täynnä takaiskuja.

Ennakkoon suomalaisen asetelmat kisaviikonloppuun olivat hyvät. Perjantain vapaissa harjoituksissa Sammaliston vauhti oli kilpailukykyisellä tasolla ja aamusession harjoituksissa nuorukainen kellotti toiseksi parhaimman kierrosajan 36 kuljettajan joukosta.

Iltapäivällä Sammaliston edustamassa R-ace GP -tiimissä keskityttiin lopputestaukseen ja hienosäätöihin, jotta kaluston asetukset lauantaina ajettuja aika-ajoja varten olisivat optimaaliset.

Aika-ajoissa kaluston kilpailukyky ei täysin vastannut kärkitiimien haasteeseen, mutta Sammaliston tasainen suorittaminen toi 16-vuotiaalle ylöjärveläiselle aika-ajoista tulokset 16, 12 ja 10.

Lauantaina vuorossa oli ensimmäinen kisalähtö, missä Sammaliston kilpailu vaikeutui jo ensimmäisellä kierroksella tiimikaverin osuttua suomalaiskuljettajan auton kylkeen, mikä tipautti Sammaliston sijalle 24. Viimeinen niitti koettiin muutama kierros ennen ruutulippua, kun Sammaliston edessä kolme kuljettajaa kolaroivat keskenään ja koko radanosa tukkeutui.

Suomalaiskuljettajan ainoa vaihtoehto oli väistää radan ulkopuolen hiekka-alueelle, missä auto jäi pohjasta kiinni hiekkaan ja Sammaliston kisa päättyi siihen. 

Lauantain toisessa lähdössä Sammaliston kilpailu meni piloille muutaman ajetun kierroksen jälkeen. Kilpakumppani kiilasi aggressiivisesti suomalaisen kylkeen, ja sijalla kymmenen olleen Sammaliston toiveet hyvästä sijoituksesta ja pisteistä kariutuvat keskeytykseen. 

Sunnuntaina jatkuivat samat mollivoittoiset sävelet ja viikonlopun kolmas osakilpailu iski viimeisen sinetin Vallelungan epäonnettaren suosikkiin. Sammaliston takana ajaneen kuljettajan myöhäiseksi jäänyt jarrutus ja peräänajo suistivat Sammaliston lennokkaasti ulos niin radalta kuin pistesijakamppailusta. Ylöjärveläinen nilkutti vaurioituneella autolla maaliin sijalla 22.

– Kapuloita lyötiin rattaisiin huolella ja siitä todella turhautunut fiilis. Kun tapahtuu asioita, joihin itse ei omalla ajollaan voi vaikuttaa, se syö miestä. Urheilullisesti ikävää, Sammalisto harmittelee tiedotteessaan.  

– Reaktionopeudet, keskittyminen tai hyvät ohitukset eivät pitkälle kanna, jos kilpakaveri runnoo kylkeen. Tai jos takana tulevan kuljettajan antama lentopusu johtaa keskeytykseen. Mitähän näistä tilanteista voi oppia? Pettymysten sietokykyä ja ymmärrystä siihen, että takaiskujen hyväksyminen on aina osa autourheilijan matkaa. Ei se aina henkisesti helppoa matkantekoa ole, etenkään tällaisena viikonloppuna.

Sammalisto kertoo, että pettymys tuntui erityisen kovalta myös sen takia, että auto oli saatu nopeammaksi ja välimatka kärkitiimeihin oli kaventunut.

– Jos jotain positiivista pitää viikonlopusta kaivaa esiin, niin henkinen lujuus ja päättäväisyys vain vahvistuvat tämän viikonlopun kokemuksista. Ja tiimissä kaikki toimi kuten pitääkin. 

– Jokaisessa kilpailuviikonlopussa on omat erikoismausteensa, ja tämä viikonloppu tarjosi niistä katkerampia. Niitä sulatellaan hetki ja nollataan tilanne.

Sammaliston pistemetsästys ja työteko jatkuvat tiimin kanssa sitkeästi ja päättäväisesti kesätauon jälkeen. Sarja jatkuu Mugellossa kuukauden päästä, missä kisataan F4 Italian Championship -sarjan neljäs osakilpailuviikonloppu. 

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com