MOTORSPORT

Samuli Vuorisalo teki historiaa ensimmäisenä RX Academyn voittajana: ”Aivan eri laji kuin ralli”

Rallista ainakin hetkeksi rallicrossiin vaihtanut Samuli Vuorisalo voitti RX Academyn ensimmäisen osakilpailun. Hyvinkäällä rallicrossin SM-sarjan yhteydessä ajetussa kisassa toiseksi ajoi latvialainen Martins Lapins ja kolmanneksi venäläinen Marat Knyazev.

RX Academyssa kaikki ajavat täysin identtisillä Renault Clio Cup RX –autoilla. RX Academyä pyörittää Jussi Pinomäen johtama Set Promotion.

Jesse Kallio dominoi alkueriä voittamalla jokaisen kolmesta erästä. Hän voitti myös oman semifinaalilähtönsä, kuten teki Vuorisalokin.

Finaalissa Kalliota pukattiin takaa toisessa mutkassa ja hän pyörähti kärkipaikalta. Vuorisalo nousi johtoon, ja piti viiden kierroksen finaalissa paikkansa ruutulipulle.

Takarivistä lähteneet Lapins ja Knyazev sekä Kristian Kiviniemi taistelivat Vuorisalon takana muista sijoista. Lapins ohitti Knyazevin jokerilenkin avulla. Kiviniemen autossa puolestaan meni nopeudenrajoitin päälle, ja se vei mahdollisuuden nousta palkintokorokkeelle.

Finaalin kuudes kuski, Kalle Markkanen, ja jäi radan varteen kun pyörähdyksen jälkeen moottori sammui.

– On tämä aivan eri laji kuin ralli. Olen erittäin tyytyväinen koko viikonloppuun. Opin paljon uutta. Finaalissa oli tiukkaa lähdön jälkeen ja Kallio pyörähti. Mahtava tulos minulle, ja mahtava päivä muutenkin, Vuorisalo iloitsi.

– Olen tulokseen tyytyväinen. Viikonloppu oli hieno. Pystyin nousemaan toiseksi, aivan mahtavaa. Aluksi minulla oli hieman vaikeaa, koska piti löytää asioita parantaakseni vauhtiani. Tiimi teki hienoa työtä, Lapins totesi RX Academyn lehdistötilaisuudessa.

– Olen tyytyväinen. Tänään kolmas, ensi kerralla ykkönen. Kiitos myös Timur Timerzyanoville (rallicrossin MM-sarjan kuljettaja). Hän on auttanut minua, finaalissa kuudennesta lähtöpaikasta kolmanneksi noussut Knyazev sanoi.

Kiviniemi oli finaalin neljäs, Kallio viides ja Markkanen kuudes.

Sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Honkajoella 17.6.

Tässä kaikkien RX Academyn kuljettajien kommentit ensimmäistä kilpailusta.

Kristian Kiviniemi: ”Täytyy sanoa, että oli kyllä mahtava päivä. Finaali tosin nyt ei ollut ihan paras. Jotenkin meni speedlimiter päälle, ja siinä meni kierroksen verran ennen kuin sain sen pois. Ilman sitä oli kyllä hauskaa.”

Jesse Kallio: ”Vauhdillisesti hieno päivä. Olin nopein alkuerissä, ja vauhti löytyi ihan saman tien. Finaalissa startti oli jälleen hyvä, mutta sitten takaa tuli osumaa. Ei ollut mitään tehtävissä. Olin ihan matkustaja siinä kohtaa. Lisäksi tuli vielä rengasrikkokin. Pisteiden kannalta kuitenkin hyvä tilanne, koska alkueristä ja semistä tuli maksimit.”

Kalle Markkanen: ”Toisessa ja kolmannessa alkuerässä sain hyvät ajat. Finaalin startti ei ollut kovin hyvä. Vauhti kuitenkin nousi koko ajan.”

Jami Kalliomäki: ”Ei ollut hyvä päivä. Olisi pitänyt päästä finaaliin. Olen pettynyt. En oikein tiedä miksi ei ollut vauhtia. Semifinaalissa oli jo vähän parempi vauhti, mutta se löytyi liian myöhään.”

Ada Marie Hvaal: ”Olen melko tyytyväinen. Kehityn jokaisessa erässä ja se oli tavoitekin. Valitettavasti semifinaalissa en aivan onnistunut. Kaiken kaikkiaan tämä RX Academy on kyllä ollut todella hieno asia. Tällaista tämä laji on kaivannut, ja tulen suosittelemaan tätä ihan kaikille kotonani Norjassa.”

Troy Dowel: ”Vaikeaa oli. Tuli vielä se kaatokin (kolmannessa alkuerässä). Olin ehkä vähän liikaa kanttarin päältä, ja auto meni nurin. Tämä oli urani pahin kolari. Itse olen ihan kunnossa, mutta auto ei.”

Mario Bonfante jr: ”Valitettavasti en päässyt ajamaan. Käsihallintalaitteiston toiminnassa oli pientä ongelmaa. Harmittaa, mutta ratkaisemme asiat seuraavaan kisaan mennessä. ”

Avauskilpailun tulokset, finaali:

1.Samuli Vuorisalo (FIN)

2.Martins Lapins (LAT)

3.Marat Knyazev (RUS)

4.Kristian Kiviniemi (FIN)

5.Jesse Kallio (FIN)

6.Kalle Markkanen (FIN)

Semifinaali 1:

1.Jesse Kallio (FIN)

2.Kalle Markkanen (FIN)

3.Martins Lapins (LAT)

4.Jami Kalliomäki (FIN)

5.Troy Dowel, DNS, (AUS)

Semifinaali 2:

1.Samuli Vuorisalo (FIN)

2.Kristian Kiviniemi (FIN)

3.Marat Knyazev (RUS)

4.Ada-Marie Hvaal (NOR)

Pistetilanne 1/5 osakilpailun jälkeen:

1.Samuli Vuorisalo (FIN) 29

2.Jesse Kallio (FIN) 24

3.Martins Lapins (LAT) 21

4.Kristian Kiviniemi (FIN) 21

5.Kalle Markkanen (FIN) 20

6.Marat Knyazev (RUS) 19

7.Jami Kalliomäki (FIN) 13

8.Ada-Marie Hvaal (NOR) 12

9.Troy Dowel (AUS) 8

https://urheiluuutiset.com/wp-content/uploads/2015/09/australia_day_2_kris_meeke-1.jpg Koivula, twitter @https://urheiluuutiset.com/wp-content/uploads/2015/09/australia_day_2_kris_meeke-1.jpgKoivula

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com