MOTORSPORT

Sanooko neljäs kerta toden Jesse Kalliolle? – “Niin paljon epäonnea tällä kaudella”

Rallicrossin SM-sarjan kauden neljäs osakilpailu ajetaan tänä viikonloppuna Jalasjärven radalla. Hyvinkään Urheiluautoilijoiden Jesse Kallio suuntaa Etelä-Pohjanmaalle tavoitteenaan kauden toinen finaalipaikka Autokrossi-luokassa.

Tänä vuonna rallicrossissa jo kolmea eri sarjaa ajanut ja lisäksi muutamissa jokamiehenluokan kilpailussa mukana olleella Jesse Kalliolla, 19, osui keskikesään harvinaisempi tauko, kun useampi viikonloppu meni peräkkäin ilman kilpailuja. Toki tekemistä autojen parissa on riittänyt myös kilpailutauon aikana ja myös edustustehtäviä mahtui kalenteriin heinäkuussa.

– Useampi viikonloppu tässä on tosiaan mennyt ilman kilpailuja ja autoja väsäillessä se aika on mennyt melko lailla. Lisäksi Neste Rallissa Jyväskylässä pari viikkoa sitten oli Driver Academyn teltta koko ralliviikonlopun ajan ja itse olin siellä paikalla edustamassa perjantaina, AKK:n Driver Academy -valmennusryhmään kuuluva Kallio kertoo.

Ja kun Jyväskylässä oltiin Neste Rallin aikaan, niin toki Kallio ehti piipahtamaan myös erikoiskokeiden varrella katsomassa rallin MM-sarjan kauden kahdeksannen osakilpailun tapahtumia. Kallio on aiemmin useaan otteeseen maininnut, että myös rallissa kilpaileminen kiinnostaa.

– On se rallikin kyllä hienoa hommaa ja varsinkin, kun pienestä asti on sitä seurannut. Ja aina juuri Neste Rallin viikonlopun jälkeen tulee erityistä poltetta rallia kohtaan. Kyllä jos jossain vaiheessa tulee vain mahdollisuus kokeilla rallia, niin varmasti kokeillaan, Kallio vakuuttaa.

Ajatuksena asia on jo pitkään siis ollut olemassa, mutta kalenterista ei vielä sopivia kilpailuja rallidebyytille ole kuitenkaan etsitty. Keskittyminen tottakai on suunnattu tällä hetkellä kiireiseen rallicross-kauteen.

– Tottakai kaikki on tietysti mahdollista, enkä varsinkaan kieltäytyisi, jos mahdollisuus eteen tulisi. Rallissa tulee myös paljon kilometrejä, ihan eri tavalla kuin mitä rallicrossissa. Silläkin tavalla se olisi hyvää treeniä, Kallio muistuttaa.

Kolmen ajetun osakilpailun jälkeen Kallio on rallicrossin SM-sarjassa Autokrossi-luokan pisteissä seitsemäntenä. Avausosakilpailu Kaanaassa toukokuussa päättyi auton tekniikkamurheiden seurauksena jo perjantain harjoitusten jälkeen. Honkajoella kesäkuussa Kallio selvitti tiensä hyvien esitysten myötä aina finaaliin asti, mutta jälleen auton tekniikka oikutteli ja finaali jäi ajamatta. Botniaringillä Jurvassa reilu kuukausi sitten Kallio joutui keskeyttämään semifinaalissa.

“Finaalipaikkaa lähdetään tavoittelemaan ehdottomasti”

Vauhti on siis ollut hyvällä tasolla koko kauden ajan, mutta auton tekniikkamurheiden myötä se iso onnistuminen vielä kuitenkin puuttuu. Tavoite Jalasjärvelle on selkeä, alkuerien ja semifinaalin kautta finaaliin ja siellä mahdollisimman korkealle.

– Finaalipaikkaa lähdetään tavoittelemaan ehdottomasti. Autoa on taas tässä laitettu tauon aikana, että se kestäisi. Niin paljon on kuitenkin ollut epäonnea tällä kaudella sen kanssa, Kallio huokaisee.

Viime kaudella Kallio sijoittui Jalasjärven radalla RX Academyn osakilpailussa kolmanneksi.

– Jalasjärvi on uusimpia ratoja Suomessa, se on hyvin tehty ja muutenkin siellä on kaikki puitteet viimeisen päälle kunnossa. Tykkään todella paljon siitä, mukava ajettava rata ja tuttu rata, rallicrossin lisäksi Jalasjärvellä myös yhden jokkiskisan, sekä testiä tänä vuonna ajanut Kallio kehuu.

Rallicrossin SM-sarjan kaksi viimeistä osakilpailua ajetaan elokuun aikana, kun sarja päättyy Kouvolassa pari viikkoa Jalasjärven kilpailun jälkeen. Heti Kouvolan SM-finaalia seuraavalla viikolla Kalliolla on edessään jälleen pitkän tauon jälkeen EM-sarjan osakilpailu, kun Super1600-luokka palaa peräti kahden ja puolen kuukauden kilpailutauolta Ranskan Loheacissa ajettavalla kilpailulla.

– Kyllähän sitä on tässä jo odotettu, kuitenkin niin pitkä tauko ollut niistä kisoista. Kivaa päästä taas sinnekin ajamaan.

Kilpailukalenteri kahden sarjan välillä on kuin luotu Kalliolle, joka saa ennen kaikkea pitää ajotuntumaa yllä SM-sarjassa pitkän EM-tauon aikana ja kaiken lisäksi SM-sarja ehditään siis ajaa päätökseen ennen EM-sarjan kauden loppurutistusta.

– Se on erittäin hyvä asia, kun saa ajaa nämä SM-sarjan kilpailut ensin pois ja sitten pääsee täysillä keskittymään EM-sarjan kolmeen viimeiseen osakilpailuun, Norjassa kesäkuussa EM-sarjan edellisessä osakilpailussa uransa ensimmäistä EM-osakilpailuvoittoa juhlinut Kallio päätti.

Teksti: Jesse Kallio Racingin tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com