MOTORSPORT

Sebastien Loeb MM-rallicrossista: ”Pitää oppia nopeasti”

Rallicrossin MM-sarja sai kovan lisäpotkun, kun rallilegenda, 9-kertainen maailmanmestari Sebastien Loeb nappasi ajopaikan Peugeot Hansen -tallista.

Loeb on saavuttanut rallissa kaiken, ja menestynyt myös radalla. Kahden rata-autoilun MM-vuoden jälkeen ranskalainen siirtyi yllättäen rallicrossiin. Alkava kausi on hänelle lajissa ensimmäinen.

– Olen innoissani uudesta haasteesta. Minun pitää oppia (laji) nopeasti, ja päästä kärryille esimerkiksi siitä, että koska on ohitusmahdollisuus. Niitä paikkoja ei tule montaa. Toivon myös, että nopeuteni riittää. Fiilis on hyvä, mutta ei tässä montaa mahdollisuutta ole harjoitella, Loeb sanoo tallinsa tiedotteessa.

Peugeot Hansen on Peugeotin tukea nauttiva talli. Autona on lähes 600-hevosvoimainen Peugeot 208 WRX. Tallipäällikkönä toimii lajin 14-kertainen euroopanmestari Kenneth Hansen.

– Loeb on nopea oppimaan, mutta pitää tajuta, että lajin taso kasvaa vuosi vuodelta. Tässä lajissa tarvitaan spesiaalitaitoja, ja siinä mielessä kaikki on Sebastienille uutta. Loebin ja Ken Blockin kaltaisten kuljettajien tulo MM-sarjaan nostaa varmasti sarjan mielenkiintoa, sanoo tallin johtaja Brumo Famin.

– Auto murisee todellakin enemmän kuin ralliauto, ja lisäksi teho tulee käyttöön vähemmän progressiivisesti. Ajaminen on kyllä hauskaa. Minun pitää kuitenkin miettiä myös miten ajetaan ovi ovessa kiinni, millainen on kisataktiikkaa, renkaat, jokerikierros jne., Loeb sanoo.

Rallicrossin MM-sarja alkaa 15-17.4. Portugalissa

https://urheiluuutiset.com/wp-content/uploads/2015/09/australia_day_2_kris_meeke-1.jpg Koivula, @miirokoivula

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com