MOTORSPORT

Sebastien Ogier kokenut todellisen tilastoharvinaisuuden tällä kaudella jo kahdesti

Rallin nelinkertainen maailmanmestari ja tälläkin hetkellä kuljettajien MM-sarjaa johtava Sebastien Ogier ehti ajaa ennen kuluvaa kautta 70 MM-rallia peräkkäin WRC-kalustolla niin, että teki jokaisessa osakilpailussa vähintään yhden pohja-ajan. Tällä kaudella Ogier on jäänyt ilman pohja-aikoja jo kahdessa osakilpailussa, viimeksi Italiassa viime viikonloppuna.

Sebastien Ogier jos kuka todellakin tietää sen miltä tuntuu ajaa MM-rallissa pohja-aika. Jo Ogierin uran ensimmäisessä MM-rallissa WRC-kalustolla, 5. joulukuuta 2008 Walesissa Citroenilla, ranskalainen täräytti heti ensimmäisellä erikoiskokeella uransa ensimmäisen pohja-ajan lyöden silloin mm. tallikaverinsa Sebastien Loebin 10,5 sekunnilla. Aiemmin Ogier oli ajanut vain seitsemän MM-rallia pienemmän luokan kalustolla.

Tuon Walesin sensaation jälkeen Ogier on nakuttanut urallaan yhteensä 493 nopeinta ek-aikaa, mikä lukema oikeuttaa kaikkien aikojen tilastossa yhdeksänteen sijaan. Nykykuljettajista Ogierilla on eniten pohja-aikoja. Lähimmäksi pääsee Jari-Matti Latvala, jolla pohja-aikoja on 474.

Tällä kaudella Ogier on jäänyt ilman pohja-aikaa kahdessa osakilpailussa, viime viikonloppuna Italiassa ja sitä ennen helmikuussa Ruotsissa. Eli kuusi viimeisintä MM-rallia ovat tuoneet kaksi nollatulosta pohja-aikojen osalta, kun sitä ennen Ogier ajoi vuosina 2010-2017 WRC-kalustolla 71 MM-rallia peräkkäin, joissa jokaisessa hän ajoi vähintään yhden pohja-ajan.

Volkswagen-vuosinaan 2013-2016 Ogier ajoi yhteensä 370 pohja-aikaa 52 MM-rallissa, mikä on keskimäärin 7,1 pohja-aikaa per ralli. Tänä vuonna pohja-aikoja on seitsemässä MM-rallissa syntynyt 14, eli keskimäärin kaksi pohja-aikaa per ralli, joten pohja-aikojen määrä on selkeästi romahtanut. Kilpailu rallin MM-sarjassa on kiristinyt ja siinä missä Volkswagen dominoi neljän kauden ajan lähes kaikkia mahdollisia tilastoja, niin nyt sarjassa neljä eri tallia omaa mahdollisuudet taistella joka viikonloppu rallin kärkisijoista, jopa voitosta.

Rallin MM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan kesä-heinäkuun vaihteessa Puolassa.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com