MOTORSPORT

Seitsemäs sija kauden avauksessa ei saanut Sahilaa hymyilemään – “Parempaa haettiin”

Viime viikonloppuna polkaistiin käyntiin Ranskassa ajettava Peugeot 208 Rally Cup, jossa mänttäläinen rallilupaus Aki Sahila kilpailee nyt kolmatta kauttaan.

Sarjan avauskilpailu Rallye Terre des Causses käynnistyi suomalaisen osalta kuitenkin murheellisesti, kun hän kolautti autonsa puuhun heti ensimmäisellä erikoiskokeella.

– Pätkät oli melkoisen huonossa kunnossa lauantain ekalla lenkillä, kun vettä satoi koko aamupäivän ajan. Heti ykkösellä yhdessä mutaisessa alamäessä mentiin sitten leveäksi ja osuttiin puuhun hitaasta vauhdista. Renkaan vaihto oli edessä heti erikoiskokeen maalissa, mutta aurauskulmia ehdittiin säätämään vasta ennen kolmatta erikoiskoetta, Sahila harmitteli.

Huollon jälkeen Sahilan ajo sujui moitteitta, mutta alun vaikeuksien johdosta nuorukaisen sijoitus oli avauspäivän jälkeen kuitenkin vasta seitsemäs.

Myös rallin toinen kilpailupäivä kulki Sahilalta tasaisen varmasti. Hän piti parhaimmillaan luokan neljänneksi nopeinta vauhtia, mutta sijoitus ei avauspäivästä kuitenkaan parantunut. Peugeot 208 Cupin seitsemäs sija ei Sainteloc-tiimin nuorta lupausta miellyttänyt.

– Sunnuntai sujui paremmin, mutta ei kuitenkaan tarpeeksi hyvin, että olisi ollut mahdollisuuksia paremmille pisteille. Ehjillä erikoiskokeilla ajat oli siellä viiden sakissa, mutta se osuma puuhun pilasi aikalailla meidän kilpailun.

– Vähän on fiilikset matalalla, koska sijoitus jäi niin huonoksi. Parempaa haettiin, mutta toki meidän sarjassa on myös kovia kavereita mukana. Suoritus oli kuitenkin nousujohteinen ja kaikilla osa-alueilla ollaan menossa eteenpäin. Tässä vaiheessa meillä on vielä paljon opittavaa auton säätämisestä, nuotin tekemisestä ja myös ajamisesta, vasta kolmatta kauttaan rallin parissa kilpaileva Sahila muistuttaa.

Peugeot 208 Cupin seuraava osakilpailu ajetaan 19.-20.5. Antibesissa. Tätä ennen Sahila hakee vielä tuntumaa asvaltilta ajamalla yhden testirallin niin ikään Etelä-Ranskassa.

Lue myös! Video – Aki Sahilalla vaikea kauden avaus Ranskassa (1.4.2018)

Teksti: Taneli Niinimäki, Aki Sahilan tiedotus

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com