MOTORSPORT

Seliö ja Roms tekivät suomalaista F1-historiaa: “Voitto mielessä”

F1-veneiden kauden neljännen MM-osakilpailun aika-ajossa Kiinan Harbinissa kirjoitettiin suomalaista kilpavenehistoriaa, kun Mad-Croc Baba Racingin suomalaiskuljettajat valtasivat Kiinan GP:n eturivin: Sami Seliö ajoi paalupaikalle ennen tallikaveriaan Filip Romsia.

F1-veneiden Kiinan Harbinin GP-osakilpailussa nähdään huomenna ensimmäistä kertaa koskaan sinivalkoinen eturivi. Mad-Croc Baba Racingin Sami Seliö, 41, ajoi Harbinissa uransa 25. paalupaikan ja päivän loistavan suomalaismenestyksen täydensi sarjan nuorin kuljettaja Filip Roms, 22, joka sijoittui vain neljä sadasosasekuntia Seliötä hitaampana aika-ajon kakkoseksi.

– Loistava tulos koko tiimiltä. Filip (Roms) ajoi myös todella hienosti. Huomiseen kisaan lähdetään voitto mielessä. Meillä on vielä kova työ säätää veneemme suorituskyky kilpailupainoisena kohdalleen. Nopealla radalla löysimme aika-ajoon riittävän ison potkurin, jonka avulla vauhti oli hyvää. Kisassa tarina on taas toinen: samaa potkuria ei voi painavammassa veneessä enää käyttää, Seliö muistutti.

Harbinissa ajettu paalupaikka oli Seliölle uran 25. ja jo seitsemäs Kiinassa. Paaluun oikeuttava aika syntyi viimeisen osion ensimmäisellä kierroksella.

– En ajanut toista aika-ajokierrosta, koska moottori tärisi hieman käännöksessä. Nyt tutkimme, mistä siinä oli kysymys. Toivotaan, että laitteet laulavat huomenna hyvin. Kisasta tulee varmasti tiukka, mutta voittoa lähdemme hakemaan, Seliö totesi.

Aika-ajossa toiseksi ajanut Filip Roms huokui tyytyväisyyttä. Ensimmäistä kertaa urallaan aika-ajon viimeiseen kuuden nopeimman veneen Q3-osioon itsensä ajanut Roms tunnusti jännittäneensä ennen ratkaisevia kierroksia.

– Kun sain lähtömerkin aika-ajokierrokselle, sydän hakkasi ja jännitti ihan samalla tavalla kun urani ensimmäisessä F1-startissa. Kun pääsin vauhtiin niin jännitys katosi. Ensimmäinen aika-ajokierros oli lähes täydellinen, kun taas toisessa yrityksessä tuli pari virhettä, joten aikani ei enää parantunut. Hieno fiilis kuitenkin. Toisen sijan ajaminen on minulle kova juttu, Roms muistutti.

Myös espoolaisella oli aamun vapaissa harjoituksissa ongelmia moottorin vauhtipyörän kanssa.

– Meillä jäi pari potkuria sen takia kokeilematta. Valitsimme Q2-osioon riskillä sen, mitä emme ehtineet kokeilla ja valinta osoittautui oikeaksi. Kerrankin tuurit olivat puolellamme. En ole tässä luokassa koskaan päässyt starttaamaan niin sanottuun rikkoutumattomaan veteen, joten tilanne on huomisessa kisassa uusi. Toivotaan että startti onnistuu, Roms totesi.

F1-veneiden MM-sarjan kauden neljäs GP-osakilpailu käynnistyy huomenna sunnuntaina klo 10.00 Suomen aikaa. Kilpailu on nähtävissä suorana lähetyksenä ja suomeksi selostettuna Nelonen Pro -kanavalta.

Lähde: Mad-Croc Baba Racingin tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com