Seliö keskeytti, Roms nousi kahdeksanneksi – “Täysin typerä ja turha syy”

13.8.2017 / 14:43
Sami Seliölle Kiinan kisaviikonloppu oli iso pettymys (Kuva: F1H2O.com).

[ A- ] / [ A+ ]

Mad-Croc Baba Racingin Sami Seliö joutui teknisen vian takia keskeyttämään Harbinin GP:n Kiinassa sunnuntaina. Keskeytyksestään huolimatta Seliö ajaa yhä MM-pisteissä toisena. Filip Roms avasi MM-pistetilinsä, sijoittumalla Ruotsin Erik Starkin voittoon päättyneessä kilpailussa kahdeksanneksi.

Mad-Croc Baba Racingin Sami Seliö joutui keskeyttämään F1-veneiden Harbinin GP:n Kiinassa. Seliö ajoi Baba-veneensä teknisen vian takia varikolle, kun kilpailua oli ajettu 10 kierrosta.

– Meillä oli vesivuoto moottorissa, joten oli keskeytettävä. Huomasimme vuodon aamun vapaissa harjoituksissa, jotka siksi jäi meiltä väliin. Otimme moottorin irti ja luulimme korjanneemme vian, mutta vika uusiutui startin jälkeen, joten oli keskeytettävä. Täysin typerä ja turha syy jättää kisa kesken, Seliö puhisi kilpailun jälkeen.

Keskeytyksestään huolimatta Seliö jatkaa sarjan MM-pisteissä kuitenkin toisena. Ennen Kiisan kisaa Seliöllä oli hallussaan sarjan pistejohto, joten isoa pudotusta ei keskeytyksen myötä tullut.

– Kisan kärkikolmikko vei pahimmilta uhkaajiltani pisteitä ja hyvä niin. Ei tässä ole vielä kirvestä kaivoon heitetty, päinvastoin. Taistelu mestaruudesta jatkuu, Seliö muistutti.

Filip Romsin kohdalla nyt ajettu Kiinan kilpailu oli askel parempaan. Kauden aiemmissa osakilpailuissa keskeyttämään joutunut Roms nousi lähtöruudusta 10. kaksi pykälää ylöspäin sijalle kahdeksan. Kauden ensimmäiset MM-pisteet maistuivat.

– Vene irtosi startissa lähtölaiturista hyvin, mutta lähtösuoran puolivälissä tuli ahdasta ja vettä sen verran paljon päin tuulilasia, että oli nostettava ja siinä kolme venettä pääsi ohi. Kisavauhtini oli hyvällä tasolla. Pääsin nousemaan viisi sijaa ja sain ajaa ihan tosissani kilpaa. Jos lähtöni olisi ollut parempi niin ei tiedä, kuinka ylös sitä olisi ehtinyt, Roms kommentoi.

Roms sanoo, että sarjan seuraavaan osakilpailuun mennessä pitää löytää aika-ajosuoritukseen uudet lääkkeet.

– Aika-ajossa pitää pystyä jatkossa parempaan. Hyvä fiilis kuitenkin kun sain apinan selästä. Tuntui jo, että mikään ei onnistu. MM-pistetili on auki, vene toimii ja ajo kulkee, joten tästä on hyvä jatkaa kautta eteenpäin. Roms iloitsi.

F4-S-veneiden luokassa Mad-Croc Baba Racingin Kalle Viippo ajoi viikonlopun ensimmäisessä startissa kolmanneksi, mutta joutui keskeyttämään toisessa startin trimmipolkimen vaijerin katkeamisen takia. Kolmen ajetun osakilpailun jälkeen Viippo ajaa F4-S -sarjan yhteispisteissä sijalla neljä.

– Kolmas sija oli huonolta lähtöpaikalta (lähtöruutu kuusi) ihan hyvä tulos. Aika-ajo meni veneeseen totutellessa, mutta itse kisa oli ihan hyvää ajamista. Ei mitään ongelmia. Toisessa startissa veneeni trimmipolkimen vaijeri katkesi ja kun sen tuloksena kaikki ajoivat molemmilta puolilta ohi niin katsottiin, että parempi tulla radalta pois ja keskeyttää, Viippo totesi kilpailun jälkeen.

F1-veneiden MM-sarja jatkuu reilun kuukauden kuluttua, syys-lokakuun vaihteessa Kiinan Liuzhoussa. Sarja päättyy joulukuun puolivälissä Arabiemiraattien Sharjahiin.

Kuljettajien MM-sarja 2017

1) Alex Carella (ITA) 38
2) Sami Seliö (FIN) 30
3) Philippe Chiappe (FRA) 27

———-

13) Filip Roms (FIN) 3

Tallien MM-sarja 2017

1) Team Abu Dhabi 58
2) Team Sweden 39
3) Victory Team 33
3) Mad-Croc Baba Racing 33

Teksti: Mad-Croc Baba Racingin tiedote


Facebook kommentit