MOTORSPORT

Seliö teki kovan nousun MM-mitalitaisteluun: “Työvoitto”

F1-veneiden kauden toiseksi viimeinen MM-osakilpailu Abu Dhabissa ei tuonut lajin maailmanmestaruustaisteluihin ratkaisuja. Mac-Croc Baba Racingin Sami Seliö nousi ruudusta 18 komeasti viidenneksi ja Filip Roms ruudusta 13 seitsemänneksi. Abu Dhabin GP:n voittoon ajoi Ruotsin Jonas Andersson.

Mad-Croc Baba Racingin Sami Seliön hurja takaa-ajo ruudusta 18 sijalle viisi pitää suomalaiskuljettajan yhä lajin MM-mitalitaistelussa mukana. Maailmanmestaruuteen Seliöllä ei ole enää mahdollisuuksia, mutta hänellä on yhä hyvät mahdollisuudet taistella MM-hopeasta ja –pronssista. Hopeamitali siintää yhdeksän ja pronssi ainoastaan kolmen pisteen päässä.

– Työvoitto. Olen kerran pystynyt vastaavanlaiseen nousuun ja se tapahtui itse asiassa täällä Abu Dhabissa, jossa ajoin vuonna 1998 ensikertalaisena samalta lähtöpaikalta viidenneksi. Enempään tänään ei vain ollut mahdollisuuksia. Pitää olla tulokseen ja nousuun tyytyväinen. Kaikki toimi ja tiimille lähtökohdat huomioiden hieno tulos, Seliö totesi.

Suomalaiskuljettaja sai hyvän startin ja hän nousi ensimmäisen täyden kierroksen aikana MM-pisteille sijalle kymmenen. Kilpailussa nähtiin kolme keltaisen lipun jaksoa, jotka auttoivat suomalaiskaksikkoa nousemaan kohti kärkeä.

Lajin mestaruus on enää kahden kuljettajan kauppa. Abu Dhabin GP:ssa toiseksi sijoittunut hallitseva mestari Ranskan Philippe Chiappe tarvitsee ensi viikon perjantaina ajettavasta kauden viimeisestä MM-osakilpailusta vain yhden pisteen varmistaakseen uransa kolmannen mestaruuden.

– En ole kahteen vuoteen ollut MM-mitaleilla, joten mitali kiinnostaa ja sen eteen teemme kaikkemme. Myös tiimimestaruuteen on yhä hyvät mahdollisuudet. Suomeen valmistajien mestaruus ei ole tullut kuin kerran, joten toinen titteli olisi jo enemmän kuin tervetullut, Seliö muistuttaa.

Myös Filip Roms ajoi hyvän ja ehjän kilpailun. Nurmijärveläistä jäi harmittamaan väärä potkurivalinta.

– Aamun vapaiden harjoitusten jälkeen pohdimme kahden potkurin välillä ja valitsimme lopulta väärän. Pienempi potkuri olisi toiminut kisaolosuhteissa ja täydellä tankilla paremmin. En päässyt radan takapoijulta oikein mihinkään ja siinä jäin aina muista. Olen kuitenkin tyytyväinen ajooni. Hyvää kisaamista alusta loppuun, Roms totesi kisan jälkeen.

F1-veneiden finaaliosakilpailu Sharjahin GP ajetaan Arabiemiraateissa jo tasan viikon kuluttua perjantaina.

Abu Dhabin GP:n lopputulokset:

 1. Jonas Andersson (SWE) Team Sweden 45 kierrosta
 2. Philippe Chiappe (FRA) CTIC F1 Shenzen China Team + 11,36
 3. Alex Carella (ITA) Team Abu Dhabi + 12,49
 4. Shaun Torrente (USA) Victory Team + 12,83
 5. Sami Seliö (FIN) Mad-Croc Baba Racing + 26,19
 6. Marit Stromöy (NOR) EMIC Racing Team + 27,80
 7. Filip Roms (FIN) Mad-Croc Baba Racing + 33,30

Kuljettajien MM-pistetilanne 6/7 osakilpailua:

 1. Philippe Chiappe (FRA) 82
 2. Shaun Torrente (USA) 63
 3. Jonas Andersson (SWE) 57
 4. Alex Carella (ITA) 54
 5. Sami Seliö (FIN) 54
 6. Ahmed Al Hameli (UAE) 25
 7. Filip Roms (FIN) 22

Valmistajien MM-pistetilanne 6/7 osakilpailua:

 1. CTIC F1 Shenzen China Team 91
 2. Mad-Croc Baba Racing 76
 3. Victory Team 65
 4. Team Abu Dhabi 63
 5. Team Sweden 57

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com