MOTORSPORT

Seliölle Ranskan GP-osakilpailuun uusi F1-vene

Mad-Croc Baba Racing Teamin Sami Seliö saa käytettäväkseen F1-veneiden Ranskan GP-osakilpailuun italialaisen Baba F1-venetehtaan uusimman F1-veneen. Viikonlopun MM-osakilpailuun Seliöllä on valittavana sekä nykyinen että veneen uusin kehitysversio.

F1-veneiden MM-sarja jatkuu tulevana viikonloppuna Geneve-järven Evianissa ajettavalla Ranskan GP-osakilpailulla. Lajin kaksinkertainen maailmanmestari ja italialaisen Baba-venetehtaan tehdaskuljettaja Sami Seliö tiimeineen miettii parhaillaan, osallistutaanko viikonlopun MM-osakilpailuun nykyisellä vai uudella ja uutta suunnittelua edustavalla Baba F1-veneellä.

Italialaisen Baban viimeisin F1-venemalli valmistui viime viikolla ja Seliö ehätti ajaa sillä Italiassa yhden testipäivän. Ratkaisu veneiden välillä pitää tehdä ennen viikonlopun ensimmäistä virallista harjoitussessiota.

– Baban rakentama uusi F1-vene on nykyistä hivenen kapeampi ja pidempi. Sen painopistettä on muutettu, jotta veneen ajokäytös kovassa aallokossa ei olisi yhtä aggressiivinen kuin nykyisellä mallilla.

– Viime vuonna Geneve-järvellä aallokko oli terävää ja voimakasta. Viikonlopun sääennusteet lupaavat hyvää säätä ja lauhaa tuulta. Nykyinen veneeni toimii hyvässä kelissä todella hienosti, joten päätös on vaikea. Tässä pitäisi olla ennustajan lahjoja, joita ei valitettavasti ole, Seliö toteaa hymyillen Evianin varikolta.

Ranskan GP:ta edeltää epävirallinen vapaa harjoitus, johon Seliö osallistuu molemmilla veneillä.

– Testataan molempia ja tehdään testin perusteella päätös. Saimme moottoritoimittajaltamme Kanadasta myös neljä uutta moottoria, joten kaikki on kunnossa tulevaan. Edellisessä MM-osakilpailussa Dubaissa moottorissamme oli niin sanottu sivuvuoto, joka ei tietysti auttanut asiaa. Uusien moottorien myötä pakettimme on hyvässä iskussa, Seliö toteaa.

Roms tähtää MM-pisteille

Seliön tallikaveri Filip Roms sijoittui vuosi sitten Geneve-järvellä kolmanneksi, joka on espoolaisen tähänastisen F1-uran paras tulos. Sarjan nuorin kuljettaja lähtee viikonlopun MM-osakilpailuun luottavaisena.

– Vuosi sitten keli järvellä oli kova, ja nyt ajamme vielä 15 minuuttia pidempään, joten lähes tunnin mittainen kisa asettaa ison haasteen meille kaikille. Ajan Ranskassa viime vuotta lyhyemmällä ja leveämmällä veneellä. Kysymyksessä on sama vene, jota käytin MM-sarjan avauksessa Dubaissa. Asensimme viikko sitten viime akuden veneestäni tutut penkin ja ratin uuteen veneeseeni, joten ohjaamossa on kotoisampi tunnelma: kaikki on valmista tulevaan.

Roms ei osaa suoralta kädeltä sanoa, miten reilun neljän kuukauden mittainen ajotauko vaikuttaa viikonlopun suorituskykyyn. Maaliskuussa MM-sarjan avauksessa Dubaissa Roms ajoi ruutulipulle yhdeksäntenä.

– Tilanne on tietysti kaikille sama. Tauon aikana olen ajanut kaksipaikkaisella F1-veneellä paljon asiakasajoja ja viimeksi viikko sitten, joten tuntuma on tallella. Siitä lähdetään, että ajetaan aika-ajossa vähintään toiseen osioon ja kisassa MM-pisteille, Roms toteaa.

Moottoriveneiden F1-sarjan Ranskan GP:n aika-ajo käynnistyy lauantai-iltana klo 18.30 ja sunnuntain GP-osakilpailu klo 16.00 Suomen aikaa.

Lähde: Sami Seliön tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com