Seliön MM-kausi päättyi rajuun kolariin – “Aika hakatun oloinen fiilis”

9.12.2017 / 10:30
Sami Seliön kilpailuviikonlopusta Abu Dhabissa tuli todellinen painajainen (Kuva: F1H20).

[ A- ] / [ A+ ]

F1-veneiden kaksinkertaisen maailmanmestarin Sami Seliön kausi päättyi Abu Dhabin GP:n ensimmäisellä kierroksella rajuun kolariin. Ranskan Cedric Deguisne törmäsi Seliön veneen takaosaan, jonka seurauksena suomalaiskuljettajan vene lensi yli 100 km/h nopeudessa rajusti ympäri.

Loukkaantunut Sami Seliö kuljetettiin nopeasti Abu Dhabin Sheik Khalifa –sairaalaan. Seliön veneen ohjaamon lasi rikkoutui törmäyksessä, jonka seurauksena veden paine painoi lasinsiruja Seliön kypärän sisälle. Tarkemmissa tutkimuksessa selvisi, että suomalaiskuljettaja välttyi vakavilta vammoilta. Lääkärit poistivat siruja oikeanpuoleisen silmän ylä- ja alaluomista. Molemmat silmät säästyivät vakavilta vammoilta. Seliö jäi illaksi vielä sairaalaan tarkkailuun.

Tässä vaiheessa on jo selvää, että suomalaiskuljettaja ei pysty osallistumaan viikon kuluttua Arabiemiraattien Sharjahissa ajettavaan MM-finaaliin.

– Sen verran muistan onnettomuudesta, että ajoin radan ulkolaitaa ja en ehtinyt edes kääntää poijulle, kun takana pamahti. Pelastusveneeseen päästyäni tunsin oikean puoleisen silmän takaa kipua. Kysymyksessä oli sama silmä, jonka loukkasin Kiinassa vuonna 2011, Seliö kertaa tapahtumia tiedotteessaan.

– Tässä on aika hakatun oloinen fiilis. Ihan hirveä loppukausi. Ei tätä halua todeksi uskoa. Silmäni on ummessa ja toipuminen ottaa aikaa. Nyt pitää ottaa ihan iisisti. Viimeinen kisa jää varmuudella ajamatta, MM-pisteissä onnettomuudestaan huolimatta yhä neljäntenä ajava Seliö totesi.

 

Kuva: F1H20

Mad-Croc Baba Racingin Filip Roms ajoi Abu Dhabin GP:ssä kahdeksanneksi (Kuva: F1H20).

 

“Hyvä ja virheetön kisa”

Seliön kilpailuviikonloppu Abu Dhabissa oli muutenkin rikkonainen, sillä jo edellisenä päivänä ajetuissa aika-ajoissa Seliön taival päättyi katastrofiin. Suomalaiskuljettaja kaatoi kolmannessa peräkkäisessä aika-ajon Q2-osiossa veneensä ympäri ja joutui keskeyttämään. Seliön tulos riitti aika-ajossa sijalle 12, mutta veneen ja moottorin vaihdon myötä lähtöpaikka kilpailuun putosi 20 veneen joukossa viimeiseen ruutuun.

– Ei voi olla todellista! Ajoin jonossa toisena Q2:n ensimmäiselle kierrokselle, kun edessäni ajanut Ruotsin Erik Stark hidasti. Lähdin kiertämään kaveria, koska ajattelin, että hän ei haluakaan aloittaa ensimmäisenä. Sain lähtösuoralle hyvän linjan, painoin viimeisen poijun jälkeen kaasun pohjaan, jolloin veneeni keula nousi ylös ja samassa pamahti. Stark osui veneeni takaosaan ja sitten meikäläistä vietiin yläkautta ympäri, Seliö kertasi aika-ajon tapahtumia.

Hyviä suomalaisuutisia Abu Dhabissa tuotti Seliön tallikaveri Filip Roms, joka nousi kolmannen kerran tällä kaudella MM-pisteille. Roms nousi kilpailun aikana kaksi sijaa sijoittuen kahdeksanneksi. MM-pisteissä Roms ajaa ennen kauden viimeistä MM-osakilpailua sijalla 12.

– Hyvä ja virheetön kisa. Edessäni ei tapahtunut keskeytyksiä. Pääsin nousemaan pari sijaa ja kolme MM-pistettä ovat ihan jees. Veneeni on nyt hyvässä iskussa, joten tästä on hyvä lähteä Sharjahiin parantamaan, Roms kommentoi.

Kauden toiseksi viimeisen MM-osakilpailun voittoon ajoi lajin hallitseva maailmanmestari, ranskalainen Philippe Chiappe. F1-veneiden kauden 2017 maailmanmestaruus ratkaistaan Abu Dhabissa kolmanneksi ajaneen Italian Alex Carellan ja Chiappen kesken. Carella lähtee Sharjahin MM-finaaliin 11 pisteen etumatkalla Chiappeen nähden.

Teksti: Mad-Croc Baba Racingin tiedote


Facebook kommentit