Seppälän ensimmäiset ongelmat vasta voitonjuhlissa – “Ajattelin, että heitän muutaman ringin”

24.8.2019 / 20:21
Jori Seppälä taituroi Autokrossi-luokan voittoon Kouvolassa lauantaina (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Jori Seppälä teki paluun voittajaksi pitkän tauon jälkeen rallicrossin SM-sarjassa Kouvolassa lauantaina. Kotiradallaan kilpaillut Seppälä keräsi kauden neljännestä osakilpailusta maksimipisteet ja nousi niiden myötä yhdeksän pisteen sarjajohtoon, kun kautta on ajamatta enää yksi osakilpailu.

Jori Seppälä oli ajanut tällä kaudella ennen Kouvolan osakilpailua rallicrossin SM-sarjassa sijoitukset kuudes, neljäs ja toinen. Kun vuosi sitten oli Kouvolasta tullut vielä kakkossija, niin kaikki merkit viittasivat ainakin tulosten valossa siihen, että Seppälä juhlisi tänä vuonna Autokrossi-luokan voittoa Tykkimäen radalla. Ja näin myös tapahtui. Seppälä oli kotiradallaan täysin omaa luokkaansa ajamalla voittoon alkuerissä, voittaen oman semifinaalilähtönsä ja ollen ykkönen finaalissa.

– Kotikisan voitto ja voitto pitkästä aikaa muutenkin, tosi hieno homma. Kyllä se oli täydellinen päivä, kaikki onnistui. Paremmin ei olisi voinut mennä, Seppälä kommentoi finaalin jälkeen.

6-4-2-1. Ei tarvitse olla kovinkaan matemaattinen nero tajutakseen, että tälläinen tuloskehitys on ennen kaikkea sitä nousevan käyrän osastoa ja kaiken lisäksi Seppälä nousi nyt tulleiden maksimipisteiden myötä Autokrossi-luokan pistejohtoon, kun kaudesta on jäljellä enää yksi osakilpailu.

– Oikeaan suuntaan on mennyt ja toivottavasti sama tahti jatkuu myös Honkajoella. Voitosta lähdetään tietysti ajamaan. Pistetilanne on sen verran hyvä, että koitetaan ajaa mestaruuteen siellä. Ei ole ollut näin hyvä tilanne koskaan aiemmin, Seppälä muisteli.

Seppälä on SM-sarjasta saavuttanut aiemmin himmeämpiä mitaleja, mutta mestaruustaistelu on valkealaiselle uusi kokemus. Paineita ei Seppälä tilanteesta kuitenkaan aio ottaa, vaikka pistejohtajana Honkajoelle lähteekin.

– Ei sitä kannata miettiä. Laitetaan kalusto kovaan iskuun, ajetaan se kisa niin hyvin kuin mahdollista ja toivotaan, että kaikki toimii. Mestaruudesta tietysti lähdetään ajamaan, Seppälä vakuutti.

Seppälän mukaan auto toimi koko kilpailupäivän ajan moitteitta, mutta finaalin jälkeen Toyota hyytyi pääkatsomon eteen. Voittaja halusi tuttuun tapaan viihdyttää yleisöä “donitseilla”, mutta yritys hyytyi heti alkuunsa. Paluu varikolle tapahtui hinausauton voimin.

– Ajattelin, että heitän muutaman ringin, mutta ilmeisesti paukahti vetoakseli poikki. Oikeaan aikaan siinä mielessä, että onneksi finaalissa ei mennyt, Seppälä hymyili.

Taistelu Autokrossi-luokan Suomen mestaruudesta, sekä himmeämmistä mitaleista ratkeaa Honkajoella 14. syyskuuta.

– Auto kun on toiminut, niin siellä on useampana vuonna ajettu kolmen sakkiin. Rata on suht’ mielekäs ajaa ja sopii hyvin, mukava on lähteä sinne ajamaan, Seppälä päätti.

Toiseksi Kouvolassa ajoi Tero Tukiainen, jolle palkintosijoitus oli kauden kolmas. Jani Lehtinen puolestaan selvisi ensimmäistä kertaa tänä vuonna finaaliin ja heti tuli palkintosijoitus kolmannen sijan myötä. SM-pisteissä Seppälän johto Joni-Pekka Rajalaan on siis yhdeksän pistettä, kun taas kolmantena oleva Jari Koivistoinen on jäänyt Seppälästä jo 20 pistettä.

Autokrossi-luokan finaali Kouvolassa

1) Jori Seppälä (Toyota) 3.53,769
2) Tero Tukiainen (Toyota) + 2,348
3) Jani Lehtinen (Fiat) + 9,310
4) Jari Koivistoinen (Ford) + 23,826
5) Miko Simonen (Ford) keskeytti
6) Joni-Pekka Rajala (Datsun) keskeytti

Pistetilanne 4/5 osakilpailua

1) Jori Seppälä (ValUA) 97
2) Joni-Pekka Rajala (NoorUA/MK) 88
3) Jari Koivistoinen (SuonUA) 77
4) Ville Mikkonen (JorMK) 75
5) Tero Tukiainen (ParkUA) 74
6) Jere Tikka (JaMoKe) 60

Lue myös! Haapamäki Show jatkui myös Kouvolassa, Suomen mestaruus varmistui (24.8.2019)

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit