MOTORSPORT

Seppäsen palkintoprosentti Thaimaassa 75 – “Olin aika nopea koko viikonlopun”

Buriramin kansainvälisellä radalla Thaimaassa ajettiin kauden neljäs Formula 4 South East Asia -sarjan kilpailuviikonloppu. Kuumuudesta huolimatta sarjan kuopus Elias Seppänen suoriutui viikonlopusta vahvasti, pokaten itselleen kolme kolmatta ja yhden neljännen sijan. Rookies-ryhmässä juniorisarjassa Seppänen on kirkkaana ykkösenä ja sarjan kokonaispisteissä Seppänen on nyt toisena.

Elias Seppänen, 15, kilpaili Thaimaassa Buriramin kansainvälisellä radalla, jossa ajettiin Formula 4 South East Asia -sarjan kauden neljäs kilpailuviikonloppu. Kuumuus piinasi nuoria kuljettajia, kun ilman lämpötila hipoi 35 asteeseen ja radan pinta nousi jopa 67 asteeseen.

Aika-ajoissa Seppänen, sarjan nuorin kuljettaja, ajoi viidenneksi nopeimman ajan, mikä tiesi lähtöpaikkaa numero viisi ensimmäiseen kilpailulähtöön, jossa riitti taistelua. Seppäsellä meni rengas lukkoon ja mutka pitkäksi, mikä tiputti forssalaisen lopulta neljänneksi. Päivän toiseen koitokseen lähdettiin käännetyssä järjestyksessä, joten Seppänen joutui asettumaan yhdeksänteen ruutuun.

– Sain aika hyvän lähdön ja heti ekalla kierroksella pääsin kolmanneksi. Ykkönen ja kakkonen sai aika pitkän kaulan, mutta ajoin niitä kiinni ja pääsin kakkosesta ohi. Takaa tuli kuitenkin yksi nopeampi, joten tipahdin kolmanneksi, Seppänen kertasi.

Kolmannessa kilpailussa oli jälleen käänteinen lähtöjärjestys edellisen kilpailun tulosten perusteella. Seppänen nousi peräti neljänneksi heti ensimmäisellä kierroksella. Hän ajoi loppuun asti kiinni kolmatta sijaa, joka saikin lopulta jäädä katsomaan perävaloja ruutulipulle tultaessa, Seppäsen tuuletellessa kolmatta sijaa.

Viimeiseen kilpailuun Seppänen starttasi neljännestä ruudusta, lähtöjärjestyksen tällä kertaa määräytyessä aika-ajon toiseksi nopeimman ajan mukaan. Totutusti Seppänen onnistui lähdössään ja nousi heti yhden sijan. Taistelua riitti tässäkin ja lopulta kärjen kolaroidessa, Seppäsen onnistui ajaa kolmanneksi.

– Olin aika nopea koko viikonlopun, mutta se ekan kisan rengaslukko vaikutti vielä parissa seuraavassakin kisassa. Keli oli koko viikonlopun kuuma ja tosi paljon piti juoda, kun ajamisessa hikosi paljon. Silti hyvin kunto riitti ajaa, Seppänen kommentoi.

Seppänen kiertää koko Formula 4 South East Asia -sarjan, johon kuuluu yhteensä 10 kilpailuviikonloppua. Nuorukainen on tällä hetkellä kokonaispisteissä sijalla kaksi, mutta Rookies-ryhmässä hän on loistanut nopeudellaan ja voittanut kaikki ryhmän ykköspalkinnot. Seuraava sarjan osakilpailu ajetaan 12.-14. heinäkuuta Chennain radalla, Intiassa.

– Hyvillä mielin lähden Intiaan. Se on uusi rata monelle kuskille, kuten minulle, joten saa nähdä kuinka Intiassa käy, Seppänen päätti.

Pistetilanne 16/40 kilpailulähtöä

1) Lucca Allen (IRL) 271
2) Elias Seppänen 242
3) Josh Smith (AUS) 240
4) Shihab Al-Habsi (OMA) 158
5) Muizz Musyaffa (MAL) 138

Teksti ja kuva: Meritus GP

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com