SET Promotion suuntaa Amerikkaan

9.5.2024 / 13:48

[ A- ] / [ A+ ]

Turkulainen SET Promotion aloitti yhteistyön toisen pitkän linjan tekijän Loenbro Motorsportin kanssa. Uuden yhteistyön tarkoituksena on ajattaa uusia FC2-luokan rallicrossautoja Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa.

Uusi SET-LOENBRO ajattaa vähintään kahta uutta FC2-autoa, joka on edistysaskel menestyksekkäälle Supercar Lites -konseptille, joka on toiminut yli kahden vuosikymmenen ajan. FC2-autot käyttävät jatkossakin Lites-autojen alustaa, mutta tekniikka on uutta. Tämä tuo lisää tehoa ja ajettavuutta, jolla saadaan kustannustehokas suorituskyky verrattuna puhtaaseen Supercar-luokan autoon.

FC2 on merkittävä edistysaskel menestyksekkäästä Supercar Lites -konseptista, joka on toiminut yli vuosikymmenen ajan. FC2-autot käyttävät jatkossakin Supercar Lites -alustaa, jossa on uusi tekninen paketti. Tämä tuo lisää tehoa ja ajettavuutta, jotta saadaan kustannustehokas suorituskyky, joka on verrattavissa rallicross-Supercariin.

Pinomäen veljesten, Jussin ja Kallen, vuonna 2003 perustama SET Promotion on menestyneimpiä tiimejä rallicrossin historiassa voitettuaan 11 EM-kultaa, ja tiimissä on vuosien saatossa ollut monia huippukuljettajia ja tälläkin hetkellä SET Promotionin kuljettajista löytyy hallitseva Euro RX1 -luokan mestari, Anton Marklund.

Loenbro Motorsportin perustivat vastaavasti yhdysvaltalaisveljekset Paul ja Jon Leach. Tiimillä on vahva perusta erilaisista “mutalajeista” aina rallicrossista off-roadiin ja dirt track -kisoihin.

Uusi SET-LOENBRO ei ole aivan sattumalta syntynyt; SET teki yhteistyötä GRX Loenbro -nimellä, kun Steve Arpin ajoi Hyundai i20 Supercarilla Nitrocross-sarjassa vuonna 2021.

Tulevan kauden ohjelmassa uudella tiimillä on ainakin muutamia valikoituja RallyX-kisoja ja samalla tarkastellaan mahdollisuutta kisata muualla Euroopassa. Päätähtäin on Nitrocross-sarja Pohjois-Amerikassa. Tarkempi ohjelma, samoin kuin tiimin kuljettajat, julkistetaan myöhemmin.

SET Promotionin tiimipäällikkö Aleksi Koskinen näkee uuden yhteistyön jännittävänä mahdollisuutena.

– Meillä on ollut mahtavat pari edellistä vuotta EM-sarjassa ja on tärkeää pitää motivaatio korkealla, ja sitä tämä projekti totisesti tekee. Meillä on hyviä kokemuksia yksipaikkaisten autojen kehittämisestä, ja olemme valmiita työskentelemään lahjakkaiden kuljettajien kanssa, jotka mielestäni sopivat täydellisesti tähän tiimiin ja näihin nopeisiin uuden ulkoasun saaneisiin autoihin.

Toimitusjohtaja Jussi Pinomäki on samoilla linjoilla.

– Osallistuimme aikoinaan ihan ensimmäiseen Supercar Lites -luokan kisaan New Hampshiressa USA:ssa, joka oli silloin osa Global Rallycross -sarjaa. FC2-konsepti on mielenkiintoinen projekti ja olemme innolla heti alusta asti mukana. Uskomme, että luokassa on paljon potentiaalia tulevaisuutta silmällä pitäen.


Facebook kommentit