Siivittääkö tuttu rata Grönholmin menestykseen Höljesissa? – “Tietysti on hyötyä”

29.6.2017 / 14:30
Niclas Grönholm kilpailee seuraavaksi Höljesin radalla Ruotsissa (Kuva: GRX / McKlein).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin MM-sarja jatkuu tulevana viikonloppuna Ruotsissa Höljesin radalla ja mukana kilpailussa on myös GRX-tallin Niclas Grönholm.

Höljes on GRX-tallin Niclas Grönholmille, 21, sarjan tutuin rata, sillä hän on kilpaillut radalla kahtena vuotena peräkkäin ja myös testannut kalustoa legendaarisella radalla.

– Rata on tuttu ja siitä tietysti on hyötyä etukäteen ajatellen. Viime vuonna ajoin hyvän kisan Höljesissä ja pääsin semifinaaliin. Finaalipaikka meni sitten rengasrikkoon, mutta hyvällä fiiliksellä lähdetään nyt viikonloppuun, Grönholm kertaa kokemuksiaan GRX-tallin tiedotteessa.

Ennen Höljesin radalla ajoa Grönholm pääsee testaamaan autoaan Likesin radalla torstaina.

– Ajetaan sellainen shakedown-tyyppinen testi ja katsotaan, että auto toimii kaikin puolin. Kokeilemme myös uusia säätöjä, sillä takapyörien kulmaa on nostettu pystympään ja katsotaan nyt testissä auttaisiko se starteissa., Grönholm selvittää.

Parin viikon kisatauon aikana Grönholm on pitänyt ajotuntumaa kotikonstein.

– Kotipuolessa on tullut ajeltua crosskartia ja kartingia. Ei ne tietysti rallicrossia ole, mutta on pysynyt sellainen mukava ajotuntuma, Grönholm toteaa.

Rallicrossin MM-sarjan seitsemännen osakilpailun ensimmäiset karsintaerät ajetaan lauantaina. Toiset kaksi karsintaa ja finaalit ovat vuorossa sunnuntaina.

Teksti: GRX:n tiedote


Facebook kommentit