Silvasti ajoi EM-rallin voittoon Unkarissa – Kartturi Halttusella kiireinen syksy

14.10.2017 / 18:35
Keltainen Porsche liikahti Unkarissa Ville Silvastin käsissä voittovauhtia (Kuva: FIA Media).

[ A- ] / [ A+ ]

Historic Rallin EM-sarjan kahdeksas ja samalla kauden toiseksi viimeinen osakilpailu ajettiin perjantaina ja lauantaina kaksipäiväisenä kilpailuna Pecsissa, Unkarissa. Mecsek Rallissa yleiskilpailun voittoon ajoi Ville Silvasti yhdessä kartanlukijansa Jonne Halttusen kanssa. Voitto oli Silvastille kauden ensimmäinen.

Luokkavoitot Ville Silvasti, 40, on ajanut tällä kaudella Belgian ja Suomen EM-osakilpailuissa, mutta nyt tuli siis ensimmäinen yleiskilpailun ykkössija. Silvasti kävi voitosta kovaa kaksintaistelua italialaisen Lucio Da Zanchen kanssa. Kaksi Porsche-kuljettajaa vaihtoi kärkipaikkaa 11 erikoiskokeen aikana peräti viisi kertaa ja Silvasti ratkaisi pelin kahdeksannella erikoiskokeella lyömällä Da Zanchen 12,6 sekunnilla kasvattaen kokonaistilanteessa eron 11,7 sekuntiin.

Kolmesta viimeisestä erikoiskokeesta Silvasti oli nopein kahdella ja kun Da Zanche onnistui viimeisellä erikoiskokeella kaventamaan eroa pohja-aikansa myötä enää 0,3 sekunnilla, kirjattiin voitto Silvastille lopulta 14,2 sekunnin turvin. Kärkikaksikko oli kilpailussa täysin omaa luokkaansa, sillä kolmanneksi ajanut Peter Varga hävisi Silvastille reilut kaksi minuuttia.

Silvastille voittoisassa rallissa nuotteja luki Jonne Halttunen, 31, jolla on käynnissä juuri nyt todella kiireinen syksy. 30. syyskuuta Halttunen luki nuotteja Teemu Asunmaalle Lempäälän SM-rallissa. Yleiskilpailun kolmas sija SM-sarjan viimeisessä osakilpailussa varmisti samalla kaksikolle SM1-luokan Suomen mestaruudet, niin kuljettajien, kuin kartanlukijoidenkin sarjoissa.

Heti seuraavana viikonloppuna Kalle Rovanperä ja Halttunen sijoittuivat Latvian EM-rallissa hienosti toiseksi. Nyt tuli siis EM-rallin ykkössija Unkarista Silvastin kanssa ja lokakuun viimeisellä viikolla kaksikko Rovanperä-Halttunen kilpailee Walesin MM-rallissa. Kyseessä on Rovanperän MM-debyytti ja Halttuselle uran ensimmäinen MM-ralli ulkomailla. Halttunen on osallistunut tänä vuonna nyt jo 18 ralliin kahdeksassa eri maassa.

UrheiluUutiset.com onnittelee Ville Silvastia ja Jonne Halttusta hienosta EM-voitosta!

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit