Simo Laaksonen nousi palkintopallille Hungaroringilla – “Kisa meni aika nappiin”

1.7.2017 / 20:35
Simo Laaksonen ajoi Hungaroringilla lauantaina upeasti toiseksi (Kuva: Fotospeedy).

[ A- ] / [ A+ ]

Kansainvälisessä Euroformula F3 Open -sarjassa kilpaileva Campos Racingin Simo Laaksonen on sijoittunut lauantaina Unkarin Hungaroringin radalla Budapestissä toiseksi. Kakkosruudusta kilpailuun startannut suomalaiskuljettaja menetti startissa hetkellisesti toisen sijansa, mutta marttilalainen nousi radan kolmannessa mutkassa takaisin kakkoseksi ja piti sijoituksensa vakuuttavasti ruutulipulle asti.

Simo Laaksonen, 18, ajoi lukuisia kertoja kilpailun voittoon ajaneen tallikaverinsa Brasilian Thiago Vivacqua imussa, mutta ohitusyrityksiä ei nähty. Maalissa kaksikon erotti vain 0,6 sekuntia. Toinen sija on Laaksosen ensimmäinen palkintopallisija F3-luokassa. Unkarissa Laaksonen oli myös lähdön nopein tulokas- eli rookie-kuljettaja.

– Kisa meni aika nappiin. Tämä on vaikea rata ohittaa. Edellä ajavan pitää tehdä selvä virhe ennen kuin ohituspaikka aukeaa. Minulla oli Thiagoa enemmän vauhtia, mutta hän ei tehnyt ainoatakaan virhettä niinpä ohitukseen ei avautunut mahdollisuutta, Laaksonen kommentoi kilpailun jälkeen tiedotteessaan.

Laaksonen sanoo, että F3-autolla on vielä helppo ajaa puolen sekunnin päässä edellä ajavasta, jonka jälkeen ongelmat alkavat.

– Imussa pito vain häviää ja auto luistelee pahasti. Tällaisella radalla, jossa on käytännössä vain yksi kunnollinen ohituspaikka pääsuoran päässä, on vaikea päästä ajamalla ohi. Mutta hyvä kisa ja eka F3-palkintopallisijoitus lämmittää tietysti mieltä.

– Toivotaan, että huomenna onnistun aika-ajossa yhtä hyvin, sillä eturivin ruudusta on selvästi helpompi startata ja ajaa kisaa kuin kymppiruudusta, sarjan yhteispisteissä kahdeksanneksi noussut Laaksonen muistutti.

Kansainvälinen Euroformula F3-sarja jatkuu Hungaroringillä huomenna sunnuntaina, jolloin ohjelmassa on kauden kahdeksannen startin aika-ajo ja viikonlopun toinen kilpailustartti. Sarjassa ajetaan kaikkiaan kahdeksan kilpailuviikonloppua ja 16 lähtöä.

1. kilpailulähdön tulokset

1) Thiago Vivacqua (BRA) Campos 28.09,872
2) Simo Laaksonen (FIN) Campos + 0,680
3) Nikita Troitskiy (RUS) Drivex + 1,241

Pistetilanne 7/16 osakilpailua

1) Harrison Scott (GBR) 153
2) Nikita Troitskiy (RUS) 92
3) Ameya Vaidyanathan (IND) 85

———-

8) Simo Laaksonen (FIN) 33

Teksti: Simo Laaksosen tiedote


Facebook kommentit