MOTORSPORT

Simo Laaksosen vaikea kausi sai jatkoa Englannissa – “Moottori pitää vaihtaa”

Simo Laaksonen sijoittui viime viikonlopun molemmissa kilpailulähdöissä sijalle 24. Englannin Silverstonessa ajetussa Formula 3:n kauden neljännessä kilpailuviikonlopussa.

MP Motorsportin Simo Laaksonen, 20, sijoittui viikonlopun toisessa kilpailulähdössä sunnuntaina Englannin Silverstonessa sijalle 24. Myös lauantaina sijoitus oli ollut sama. Sunnuntain startissa kytkinrikon takia koko joukon viimeiseksi pudonnut Laaksonen nousi kahden ohituksen ja muiden keskeyttämisten ansiosta lopulta kuusi sijaa ylöspäin.

– Ensimmäiseksi autostani hajosi kytkin. Kun päästin kytkimen irti, niin autoni ei liikkunut mihinkään ja en meinannut päästä ruudusta liikkeelle. Sen jälkeen setti oli samaa kuin eilen, vauhtia ei löytynyt missään kohtaa kisaa, Laaksonen harmitteli sunnuntain kilpailun jälkeen.

– Tiimini tutki eilen dataa, josta oli nähtävissä, että minulta uupuu jokaisella suoralla esimerkiksi tallikavereihin nähden vauhtia. Tänään keskityin ajamaan todella tarkasti mutkien ulostulot, jotta pääsin aikaisin kaasulle, mutta ajoin sitten kuinka tarkasti tahansa, niin kun suora aukesi, kaverit edeltäni karkasivat jostain syystä. Moottoristani puuttuu voimaa tai vääntöä. Ei tämä mene suorilla niin kuin sen pitäisi mennä, Laaksonen ihmetteli.

Kausi Formula 3:ssa jatkuu kolmen viikon kuluttua Hungaroringin radalla Unkarissa. Vielä sunnuntaina MP Motorsport piti palaveria siitä, vaihdetaanko Laaksosen auton moottori uuteen.

– Jos syksyllä tarkoitus on ajaa kilpaa, niin se pitää vaihtaa. Hungaroringin hitaalla radalla voi ranteella paikata jonkin verran, mutta Span, Monzan ja Sotshin nopeilla radoilla ei tuon moottorin kanssa tule yhtään mitään. Sen kanssa kun ei pysty ajamaan kilpaa yhtään, Laaksonen päätti.

Teksti: Marko Mäkinen, Simo Laaksosen tiedotus

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com