Simo Lampinen ja sinivalkoinen Saab ihastuttivat yleisöä – “Maailmalla suomalaiset tunnetaan autourheilukansana”

3.9.2017 / 13:53
Simo Lampinen ja sinivalkoinen Saab Nummelassa lauantaina (Kuva: Fixus-rallisprintin tiedote).

[ A- ] / [ A+ ]

Vaikka lauantaina Vihdin Nummelassa ajetussa Fixus-rallisprintissä nähtiinkin mukana useita lajin maamme kärkinimiä, niin tapahtuman ehdoton ykköstähti oli kuitenkin Simo Lampinen, joka ajoi ennen varsinaista kilvanajoa järjestetyssä näytösajossa sinivalkoisella Saab 96:lla.

Vihdin Urheiluautoilijoiden Nummelassa lauantaina järjestämä Fixus-rallisprint oli osa virallista 100 vuotiasta Suomea juhlistavaa juhlavuoden ohjelmistoa. Suomalaista autourheiluosaamista ja perinteitä kunnioittavan tapahtuman avasi komealla tavalla todellinen rallin legenda ja suurmies Simo Lampinen, 74, joka viihdytti yleisöä sinivalkoisella Saab 96 -autolla. Lampinen nautti suuresti lauantain tilaisuudesta.

– Oli aivan fantastista päästä ajamaan minulle niin rakkaalla Saabilla tällaisessa tapahtumassa. Yleisöä oli mahtavasti paikalla. On hienoa, että tällaisella tapahtumalla kunnioitetaan suomalaisia autourheilijoita, sillä maailmalla suomalaiset tunnetaan autourheilukansana, Lampinen hehkuttaa Fixus-rallisprintin tiedotteessa.

Lampinen ajoi sinivalkoisella Saab 96 V4 -autolla voittoon Jyväskylän Suurajoissa vuonna 1972. Lisäksi Lampinen juhli voittoa Suurajoissa vuosina 1963, sekä 1964 ja molemmilla kerroilla alla oli myös Saab. Lampisen tilastot Suurajoista ovat komeaa luettavaa, ajoihan hän 15 kertaa yleiskilpailussa viiden parhaan joukkoon ja voittojen lisäksi muita palkintosijoituksia kertyi yhteensä neljä kappaletta (kolme kakkossijaa, yksi kolmossija).

Lue myös! Myllylä kaasutteli voittoon Nummelassa – ”Ei ollut minkäänlaisia huolia” (3.9.2017)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit