MOTORSPORT

Sinivalkoinen rallin MM-sarja! Suomalaisilla pistejohto kuudessa eri kategoriassa

Rallin MM-sarjan kauden 12. ja samalla toiseksi viimeinen osakilpailu ajetaan tällä viikolla kolmen eri valtion alueella Keski-Euroopassa. Suomalaisittain suurin mielenkiinto kohdistuu Kalle Rovanperään ja Jonne Halttuseen, joilla on mahdollisuus varmistaa toinen peräkkäinen maailmanmestaruus jo ennen kauden päättävää Japanin osakilpailua.

Koskaan aiemmin ei rallin MM-sarjassa ole ajettu osakilpailua, jonka erikoiskokeet sijoittuvat kolmen eri valtion alueelle. Historian ensimmäinen Keski-Euroopan MM-ralli käynnistyy torstaina Tshekistä, missä ajetaan myös perjantaina. Lauantaina ja sunnuntaina karavaani taistelee kelloa vastaan Itävallassa, sekä Saksassa. Uusi asfalttikilpailu päättää samalla seitsemän peräkkäisen sorakilpailun putken.

Toyota varmisti autonvalmistajien maailmanmestaruuden jo edellisessä osakilpailussa Chilessä, mutta kuljettajien maailmanmestaruus on vielä auki. Siitä taistelevat Toyota-kuljettajat Kalle Rovanperä, sekä Elfyn Evans.

– Mestaruuden varmistuminen Toyotalle jo ennen kahta viimeistä osakilpailua on fantastinen asia ja nyt suurin mielenkiinto kohdistuu Kallen ja Elfynin mestaruustaisteluun. Tulemme antamaan heille molemmille täyden tuen, jotta he saavat taistella vapaasti ja rehdisti mestaruudesta, Toyotan tiimipäällikkö Jari-Matti Latvala korosti kilpailun alla.

Rovanperän pistejohto Evansiin nähden ennen kahta viimeistä osakilpailua on 31 pistettä. Kun yhdestä osakilpailusta voi maksimissaan kerätä 30 pistettä, on Rovanperällä mahdollisuus varmistaa toinen peräkkäinen maailmanmestaruus yhdessä kartanlukijansa Jonne Halttusen kanssa jo ennen Japanin finaalia, mikäli piste-ero Evansiin on Keski-Euroopan osakilpailun jälkeen yli 30 pistettä.

– Autonvalmistajien maailmanmestaruus on loistava saavutus koko tiimiltä ja nyt pistetään kaikki peliin taistelussa kuljettajien ja kartanlukijoiden mestaruudesta. Kun taistelua käydään tiimikaveria vastaan, se käydään hyvässä, reilun pelin hengessä, koska ajamme samanlaisilla autoilla. Taistelusta pitäisikin tulla sen myötä hyvä, Rovanperä uskoo.

Keskiviikkona ajetulla testierikoiskokeella Rovanperä oli toiseksi nopein, lyöden neljänneksi nopeimman ajan ajaneen Evansin 0,8 sekunnilla. Rovanperä oli tyytyväinen autonsa säätöihin jo ennakkotesteissä tehdyn työn jälkeen.

– On mukava päästä taas kilpailemaan asfaltilla ralliautolla. Testeissä auto tuntui heti hyvältä ja toivottavasti sama tilanne tulee olemaan myös kilpailussa. Olen varsin luottavainen sen suhteen, että kilpailusta voi tulla meille hyvä. Tämän tyyliset asfalttirallit sopivat minulle parhaiten ja olen yltänyt hyviin tuloksiin tälläisillä teillä ajetuissa kilpailuissa, samantyyppisissä olosuhteissa Kroatiassa keväällä 2022 upean voiton napannut Rovanperä muisteli.

 

Elfyn Evans ja Jari-Matti Latvala tietävät miltä tuntuu jäädä MM-pisteissä toiseksi (Kuva: Toyota Gazoo Racing).

 

 

Toyotan voittoprosentti tänä vuonna MM-sarjassa 72,7

Viisi eri kuljettajaa on yltänyt tänä vuonna vähintään yhteen osakilpailuvoittoon ja heistä voittotilaston kärjessä kolmella ykkössijalla ovat Rovanperä, sekä Sebastien Ogier. Vaikka MM-sarjassa nykyään onkin tunnetusti varsin vähän kärkisijoista taistelevia kuljettajia, niin 11 ajetussa osakilpailussa peräti seitsemän eri kuljettajaa on yltänyt vähintään yhteen kakkossijaan. Eniten kakkossijoja on kerännyt Thierry Neuville, neljä.

– Ainoa tavoite tähän kilpailuun on taistella voitosta. Mestaruustaistelut meidän osalta ovat ohi, joten nyt keskitymme siihen, että saisimme kauden kahdesta viimeisestä kilpailusta aikaiseksi mahdollisimman hyvät tulokset, seitsemän palkintosijoitusta tänä vuonna saavuttanut belgialainen kommentoi.

Eniten kolmossijoja, kolme kappaletta, ovat keränneet Evans ja Esapekka Lappi. Yksikään kuljettajista ei ole yltänyt MM-pisteille kaikissa 11 osakilpailussa, kun mukaan ei huomioida Power Stage -pistesijoituksia. Mestaruudesta taistelevat Rovanperä ja Evans ovat yltäneet MM-pisteille tänä vuonna kymmenen kertaa. Rovanperän nimi on kärjessä myös erikoiskokeiden pohja-aikatilastossa.

Hallitseva maailmanmestari on ollut tänä vuonna nopein 67 erikoiskokeella, kun tilaston kakkonen ja kolmonen, Ogier ja Ott Tänak, ovat yhteensä yltäneet 62 pohja-aikaan. Ogier puolestaan on johtanut kilpailuja tänä vuonna selkeästi eniten. Ogierin nimi on ollut tulosluettelon kärjessä 61 erikoiskokeen jälkeen, kun tilaston kakkosena olevan Rovanperän lukema on 43 erikoiskoetta.

Power Stage -erikoiskokeiden kuningas viimevuotiseen tapaan on ollut Rovanperä, joka tänä vuonna on vienyt nimiinsä 11 “powerista” kuusi. Toyota on juhlinut MM-sarjassa osakilpailuvoittoa tänä vuonna kahdeksan kertaa. Voittotilaston kakkosena moni olettaisi olevan Hyundain, mutta näin ei kuitenkaan ole. Tänak on ajanut tänä vuonna M-Sport Fordille kaksi voittoa, kun Hyundain kauden ainoa voitto tähän mennessä tuli Neuvillen toimesta Sardiniassa, Italiassa.

Palkintosijoituksia Toyotalla ja Hyundailla on lähes saman verran (16-14), kun taas erikoiskokeiden pohja-aikojen määrässä Toyota on täysin omilla luvuillaan. Toyota-kuljettajat ovat yltäneet nopeimpaan aikaan tänä vuonna 124 erikoiskokeella, kun Hyundai (54) ja M-Sport Ford (31) eivät edes yhdessä pääse lähellekään tuota lukemaa.

 

Chilessä palkintopallilla nähtiin M-Sportin, Hyundain ja Toyotan värit (Kuva: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool).

 

 

“Ennakkotestit Itävallassa sujuivat todella hyvin”

Kolmannen kerran tänä vuonna Hyundain kuljettajista kaksi on suomalaisia ja molemmilla, Lapilla, sekä Sunisella, lähtötilanne on tulevaan kilpailuun sama: edellinen kilpailu Chilessä päättyi ulosajoon ja keskeytykseen. Täyden kauden ajanut Lappi on MM-pisteissä kuudentena ja Suninen yhdeksäntenä.

– Tälläinen uusi konsepti on mielenkiintoinen ja tykkään siitä paljon. Perjantai tulee olemaan todella vaativa, koska tiedän aiemmista kokemuksistani millaisia Tshekin tiet ovat. Itävalta on minulle vieraampi maa, mutta Saksasta löytyy aiempaa kokemusta Saksan MM-rallin myötä. Uskon vahvasti, että viikonloppuna tulemme näkemään kolme erilaista kilpailun luonnetta, kolmessa eri maassa, Lappi ennakoi.

Lappi nähdään Hyundain ratissa myös kauden päättävässä Japanin osakilpailussa, kun taas Sunisen MM-rallit päättyvät kuluvan vuoden osalta tähän kilpailuun.

– Haaste on iso, koska kilpailen Hyundain I20 N Rally1 -autolla ensimmäistä kertaa asfaltilla. Ennakkotestit Itävallassa sujuivat todella hyvin. Tavoitteena on tuoda auto maaliin ja yrittää oppia autosta niin paljon kuin mahdollista. Se, että Hyundai haluaa nähdä mihin pystyn asfaltilla, merkitsee minulle paljon, joten haluan tuoda tiimille hyvän tuloksen, Suninen totesi.

Rallin MM-sarjassa maailmanmestaruudesta taistelevat yleisen sarjan puolella autonvalmistajat, kuljettajat, sekä kartanlukijat. Junioreissa puolestaan jaossa on vuosittain kuljettajien ja kartanlukijoiden maailmanmestaruus. Mukana MM-sarjassa on lisäksi myös useampikin WRC2- ja WRC3-luokka, mutta näissä luokissa ei ole jaossa maailmanmestaruuksia.

Viime vuonna suomalaiset valloittivat mestaruudet kaikissa kolmessa kategoriassa, kun Rovanperä ja Halttunen kruunattiin yleisellä puolella maailmanmestareiksi. WRC2-luokassa Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen olivat ykkösiä, kun taas WRC3-luokan mestaruudet menivät Lauri Joonalle ja Enni Mälköselle. Lindholm nappasi mestaruuden lisäksi myös WRC2 Junior -luokassa.

Kun kuluvaa kautta on ajamatta vielä kaksi osakilpailua, on suomlaisten tilanne MM-sarjassa jälleen erinomainen. Rovanperä ja Halttunen ovat lähellä toista peräkkäistä mestaruuttaan ja WRC2 Challenger -luokassa Sami Pajarilla ja Mälkösellä on hallussaan pistejohto. WRC3-luokassa Roope Korhonen ja Anssi Viinikka ovat jo varmistaneet mestaruuden.

 

Sami Pajari taituroi Chilen MM-rallissa WRC2-luokassa kolmanneksi (Kuva: Skoda Motorsport).

 

 

“Toki se vaatii myös kuljettajalta ymmärrystä”

WRC2-luokassa taso on todella kova, kun lähtöviivalle asettuu peräti 38 kilpailijaparia. Suomalaisväriä nähdään kolmessa autokunnassa: Lindholm ja Hämäläinen, Korhonen ja Viinikka, sekä Pajari ja Mälkönen, jotka eivät aja luokan pisteistä. Kaksikon pistejohto WRC2 Challenger -luokassa Kajetan Kajetanowicziin on 25 pistettä ja puolalainen saa kerätä pisteitä tänä vuonna vielä kahdesta kilpailusta, kun taas Pajarin ja Mälkösen pistesaldo on jo kiveen hakattu.

– On pitkästä aikaa kiva päästä asfaltille kisaamaan. Tarkemmin ajateltuna viimeksi on asfaltilla kisattu huhtikuussa Kroatiassa. Tshekin perjantain pätkät vaikuttavat hieman pomppuisammilta ja kapeammilta, mutta ei ehkä aivan niin pomppuisilta kuin jossain EM-sarjasta tutussa Barum-rallissa, Pajari arvioi kaksipäiväisen nuotituksen jälkeen.

Lindholmin vahva ratatausta tiedetään ja espoolainen onkin lähes poikkeuksetta ajanut hyviä tuloksia asfalttikilpailuissa rallin MM-sarjassa. Nyt lisähaasteen tarjoaa Hyundai, sillä kyseessä on Lindholmille ensimmäinen kilpailu asfaltilla korealaismerkin ratin takana.

– Auto tuntui (testeissä) hyvältä ja oli tutunoloinen. Hyundaissa on varsin laajat mahdollisuudet säätää autoa asfalttiasetuksiin ja auto reagoi hyvin muutoksiin. Toki se vaatii myös kuljettajalta ymmärrystä, että löytää autosta ne omat toimivat säädöt ja säätöikkunan eli raamit, joiden sisällä rallin aikana säätöjen kanssa toimitaan. Olen aina tykännyt ajaa asfaltilla, joten palkintopallisijoitusta lähdemme viikonlopulta tavoittelemaan, Lindholm painotti.

Suomalaisista Keski-Euroopan MM-rallissa ja WRC2-luokassa piti mukana olla myös Lauri Joona yhdessä MM-debyyttiinsä valmistautuneen kartanlukija Janni Hussin kanssa, mutta ulosajo testeissä kolhaisi Joonan selkää sillä seurauksella, että sastamalainen päätti jättää kilpailun ajamatta. Korhonen puolestaan valmistautui edessä olevaan koitokseen ajamalla viime lauantaina Herbst Rallissa Itävallassa luokassaan hienon suorituksen myötä kolmanneksi.

– Tosi hyvä kenraali. Keski-Euroopan rallista tulee varmasti astetta vaikeampi. Siellä on tärkeää saada kilometrit talteen, mutta kyllähän meillä toisaalta vauhtikin näyttää riittävän, Korhonen kommentoi kilpailun jälkeen.

WRC2-luokan mestaruudessa vahvimmin on kiinni Andreas Mikkelsen, joka on kerännyt viidestä kilpailusta tänä vuonna 108 pistettä. Koska ainoat uhkaajat, Yohan Rossel (104) ja Gus Greensmith (99), voivat kerätä pisteitä enää tästä kilpailusta, niin norjalaisen mestaruus varmistuu mikäli sijoitus maalissa on Rosselin ja Greensmithin edellä. Sääntöjen mukaan WRC2-luokassa pisteitä saa kerätä maksimissaan seitsemästä kilpailusta ja kuusi parasta tulosta huomioidaan.

– Tilanteeni mestaruuden suhteen on hyvä, mutta edessä oleva kilpailu on kaikille uusi. Erityisesti jos sataa, niin tiet ovat todella arvaamattomat, liukkauden ja likaisten paikkojen takia. Sellaisissa olosuhteissa virheen tekeminen on todella helppoa ja se virhe voi pilata koko kilpailun, Mikkelsen muistuttaa.

Historian ensimmäinen Keski-Euroopan MM-ralli käynnistyy erikoiskokeiden osalta torstaina kello 15.05 Suomen aikaa. Neljän päivän aikana erikoiskokeita ajetaan yhteensä 18 ja erikoiskoekilometrejä kertyy reilut 310. Kilpailu päättyy sunnuntaina kello 13.15 käynnistyvään Power Stage -erikoiskokeeseen.

Aikataulu

Torstai 26.10.

15.05 – EK1 Velka Chuchle (2,55 km)
19.05 – EK2 Klatovy (8,92 km)

Huoltotauko (48 minuuttia)

Perjantai 27.10.

Huoltotauko (10 minuuttia)

10.50 – EK3 Vlachovo Brezi 1 (13,66 km)
11.42 – EK4 Zvotoky 1 (23,81 km)
13.15 – EK5 Sumavske Hostice 1 (23,43 km)
15.32 – EK6 Vlachovo Brezi 2 (13,66 km)
16.24 – EK7 Zvotoky 2 (23,81 km)
17.57 – EK8 Sumavske Hostice 2 (23,43 km)

Huoltotauko (48 minuuttia)

Lauantai 28.10.

Huoltotauko (16 minuuttia)

09.15 – EK9 Schärdinger Innviertel 1 (15,72 km)
11.01 – EK10 Muhltal 1 (27,15 km)
12.05 – EK11 Knaus Tabbert Bayerischer Wald 1 (11,88 km)

Huoltotauko (31 minuuttia)

16.15 – EK12 Schärdinger Innviertel 2 (15,72 km)
18.01 – EK13 Muhltal 2 (27,15 km)
19.05 – EK14 Knaus Tabbert Bayerischer Wald 2 (11,88 km)

Huoltotauko (48 minuuttia)

Sunnuntai 29.10.

Huoltotauko (16 minuuttia)

09.15 – EK15 Böhmerwald 1 (17,25 km)
10.35 – EK16 Passauer Land 1 (16,37 km)
11.33 – EK17 Böhmerwald 2 (17,25 km)
13.15 – EK18 Passauer Land 2 (16,37 km) Power Stage

 

 

MM-pistetilanteet 11/13 osakilpailun jälkeen

Kuljettajat

1) Kalle Rovanperä 217
2) Elfyn Evans (GBR) 186
3) Thierry Neuville (BEL) 155
4) Ott Tänak (EST) 146
5) Sebastien Ogier (FRA) 99
6) Esapekka Lappi 98
7) Takamoto Katsuta (JPN) 77
8) Dani Sordo (ESP) 63
9) Teemu Suninen 34
10) Oliver Solberg (SWE) 33

Autonvalmistajat

1) Toyota 466 *
2) Hyundai 360
3) M-Sport Ford 247

* = Varmistanut maailmanmestaruuden

Lue myös! Kaikki MM-pistetilanteet ja tilastot 2023

Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedotteet

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com