Sirigaya teki thaimaalaista ja suomalaista autourheiluhistoriaa – “Melko sanaton tällä hetkellä”

24.9.2017 / 20:40
Nathayos Sirigaya valloitti Rata-SM-sarjan V1600-luokan Suomen mestaruuden (Kuva: Pertti Kangasniemi).

[ A- ] / [ A+ ]

Alastaron moottoriradalla tehtiin sunnuntaina historiaa, kun thaimaalainen Nathayos Sirigaya voitti rata-autoilun V1600-luokan Suomen mestaruuden. Sirigaya on kaikkien aikojen ensimmäinen thaimaalainen, joka on voittanut kansallisen mestaruuden missään urheilulajissa koko Euroopassa.

Simulaattorikilpailuista ajo-oppinsa hankkinut Nathayos Sirigaya saapui täksi kaudeksi Suomeen ajamaan Rata-SM-sarjan V1600-luokassa yhdessä puolisonsa Tachapan Vijittranonin kanssa. 25-vuotias Sirigaya on osoittanut kauden mittaan kilpailukykynsä suomalaiskuljettajia vastaan ja kiitoksena siitä hän sinetöi sunnuntaina Suomen mestaruuden nimiinsä.

– Minulla ei ole sanoja kuvaamaan tätä. Tämä oli hieno kokemus ja olen melko sanaton tällä hetkellä ja täysin puulla päähän lyöty, kuvaili tuore mestari tuntemuksiaan kilpailun jälkeen.

Nathayos Sirigayan Suomen mestaruus ratkesi äärimmäisen herrasmiesmäiseen eleeseen, kilpailua johtanut Janne Lähde kun hidasti maaliviivalla ja päästi thaimaalaisen livahtamaan ohitseen ruutulipulle.

– Lähde antoi minulle tietä, olen vieläkin shokissa siitä! Tämä kausi on ollut mahtava mutta kova, kun olen ajanut maailman parhaimpia kuljettajia vastaan. Vaikka minua itkettää, olen tavattoman onnellinen. Aion jälleen juhlistaa tätä pizzalla kuten ensimmäistä voittoanikin, nauroi liikuttunut thaimaalainen.

Formula Fordien mestaruus oli tällä kaudella niin pienestä kiinni kuin vain voi olla. Kristian Laine ratkaisi mestaruuden nimiinsä yhden pisteen erolla tiimikaveri Sami Talvitiehen nähden.

– Tottakai aika loistavat tunnelmat. Kemorasta lähdettiin suht’ hyvässä pistejohdossa, kolme voittoa sieltä, niin lähdettiin luottavaisin mielin tänne. Olisihan mestaruuden voinut varmistaa aikaisemminkin kuin viimeisessä lähdössä, mutta yksi piste riitti tällä kertaa ja olipahan katsojille enemmän jännitettävää kun ratkaisu jäi viimeiseen kilpailuun, mietti tyytyväinen Laine maaliintulon jälkeen.

Gran Turismo -luokalle saatiin niin ikään uusi mestari, kun Jyrki Peltola kirkasti viime vuoden toisen sijan nyt mestaruudeksi.

– Vähän meni tiukille, en tiedä mikä autoon tuli tuossa lopussa. Oli ihan hirveä ajaa eikä ollut Emilin (Westman) vauhtiin mitään jakoa tänään. Päätin sitten ajaa varman päälle maaliin, kertasi Peltola viimeisen mestaruuden varmistaneen kilpailulähdön kulkua.

Touring Cars -luokassa mestaruus varmistui jo lauantaina Jussi Hyvöselle.

Sunnuntain tuloksia
 
V1600 ja 2. kilpailulähtö

1) Nathayos Sirigaya 18.56,053
2) Janne Lähde + 0,651
3) Niko Kalliokoski + 4,602

Formula Ford ja 2. kilpailulähtö

1) Sami Talvitie 15.08,208
2) Elias Niskanen + 21,672
3) Milla Mäkelä + 50,245

3. kilpailulähtö

1) Sami Talvitie 15.02,022
2) Kristian Laine + 0,726
3) Juha Mäki-Jouppi + 5,484

Gran Turismo ja 2. kilpailulähtö

1) Emil Westman 15.54,647
2) Jyrki Peltola + 30,510
3) Mika Niemelä + 42,593

Touring Cars ja 2. kilpailulähtö

1) Markku Hannula 16.15,230
2) Jussi Hyvönen + 14,511

Lue myös! Hyvösellä mestaruusjuhlat Alastarossa – Kahden luokan yhteislähdössä ennätysmäärä kilpailijoita (23.9.2017)

Teksti: Rata-SM:n tiedote


Facebook kommentit