MOTORSPORT

Škoda Motorsport Suomi uudella kokoonpanolla kesän SM-ralleissa – “Jännää nähdä miten käy”

Rallin SM-sarjan kesäkausi käynnistyy tulevana viikonloppuna Turussa ajettavalla SM Mad-Croc Länsirannikon Rallilla. Kaksipäiväiseen SM-ralliin Škoda Motorsport Suomi lähtee uudella kokoonpanolla.

Ralli SM-sarjan SM1-luokan hallitseva Suomen mestarikaksikko Teemu Asunmaa ja Ville Mannisenmäki puolustavat tulevana viikonloppuna SM Mad-Croc Länsirannikon Rallin voittoa. Uutena nimenä Škoda Motorsport Suomen väreissä Turussa esiintyy Niclas Grönholm, jolle nuotteja lukee toissa vuoden SM1-luokan Suomen mestari Samu Vaaleri.

SM1-luokan hallitseva Suomen mestaripari ja kaksinkertainen Länsirannikon Rallin voittaja Teemu Asunmaa ja Ville Mannisenmäki ovat Škoda Fabia RS Rally2:lla luonnollisesti mukana. Asunmaa on asettanut tavoitteeksi totta kai voiton.

– Olemme aikaisempina vuosina onnistuneet Turussa hyvin, joten toivotaan, että sama tahti jatkuu myös tänä vuonna. Liukasta on varmasti, sillä ei tässä ole paljoa viime aikoina vettä satanut. Kovapintaisten erikoiskokeiden pinnalla on varmasti irtohiekkaa, mutta ei se meidän lähtöpaikallamme paljoa enää haittaa. Kyllä edessämme varmasti jo joku ajolinja on, toteaa kuudentena reitille lähtevä Asunmaa.

Tiimin uutena jäsenenä Turussa sekä kesäkauden jokaisessa jäljellä olevassa SM-rallissa nähdään rallicrossin MM-mitalisti ja talvikauden jälkeen SM1-luokan pisteissä viidentenä ajava Niclas Grönholm. Kolmannen polven kilpakuljettajalle nuotteja kauden lopuissa SM-ralleissa lukee Mikko Heikkilän vierellä toissa vuonna SM1-luokan mestaruuden voittanut Samu Vaaleri. Kaksikko kilpailee Asunmaan tavoin Škodan uudella Fabia RS Rally2:lla.

– Hienoa, että talvikauden hyvät tulokseni huomioitiin valinnalla Škoda Motorsport Suomi -tiimiin. Olen jo saanut uudesta Škodasta kesäkelillä tuntumaa, olemme treenanneet Samun kanssa nuottia ja ajaneet vähän testiäkin. Mielestäni suuntamme on ajamisessani ja nuotituksessani oikea. Edellisen Turun rallin perusteella odotettavissa on liukkaita teitä. Jännää nähdä, miten käy. Maltilla pitää edetä, Grönholm muistuttaa.

Uudessa Škodassa etenkin moottorin voima ja ajokäytös miellyttävät Grönholmia.

– Kysymys on kaikin puolin paremmasta ralliautosta, kuin edeltäjänsä. Kehitys on mennyt eteenpäin. Tosi hieno moottori ja ihan selkeä ero vanhaan. Tuurin SM-ralliin en ehtinyt säätää Škodaa haluamallani tavalla, mutta Turkuun kaikki säädöt ovat kunnossa. Škoda kääntyy haluamallani tavalla mutkiin. Kysymyksessä on kivan oloinen, helppo ja hyvä auto ajaa rallia, Grönholm summaa.

Lähde: Škoda Motorsport Suomi tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com