MOTORSPORT

Skodalle katastrofi Päijälässä – Rovanperä ja Veiby keskeyttivät

Suomen MM-rallin lauantain toiseksi viimeinen erikoiskoe Päijälässä oli Skodan tehdastallin osalta katastrofi. Tallin molemmat kuljettajat, Kalle Rovanperä, sekä Ole Christian Veiby, joutuivat keskeyttämään.

Kyseessä oli Suomen MM-rallin 18. erikoiskoe ja Päijälän toinen ajokerta. Kalle Rovanperä johti WRC2-luokkaa 17 ajetun erikoiskokeen jälkeen ylivoimaisesti, lähes minuutin erolla ennen Eerik Pietarista. Rovanperä oli johtanut luokkaa kilpailun toisesta erikoiskokeesta lähtien.

Lauantain toiseksi viimeisellä erikoiskokeella Rovanperä ja kartanlukija Jonne Halttunen kokivat kuitenkin kotiyleisön tavoin valtavan pettymyksen. Kesken ajon Skodan vasen etujousi tuli konepellistä läpi ja sen myötä vasen eturengas oli kirjaimellisesti poissa pelistä. Rovanperä pääsi ajamaan auton erikoiskokeen maaliin asti, mutta eroa kärkeen kertyi lähes minuutin verran ja edessä oli kaiken lisäksi keskeytys.

– Urassa jarruttaessa tuli kova osuma, siinä oli jotain. Ajettiin kovaa ja jotain osui iskariin. Olen todella pahoillani tiimin puolesta, Rovanperä kommentoi Ralliradion haastattelussa.

Skodan tehdastallille Päijälän toinen ajokerta oli katastrofi, sillä kolmantena ollut Ole Christian Veiby ajoi ulos ja joutui keskeyttämään. WRC2-luokan kärkikolmikko on nyt Eerik Pietarinen, Jari Huttunen ja Gus Greensmith.

Teksti: Jari Hotti, Jyväskylä – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com