Skodalta näyttävä Suomi-historiikki – Kahdeksan tehdaskuljettajaa, viisi mestaruutta

18.3.2018 / 07:22
Janne Tuohino Skodalla Suomen MM-rallissa kesällä 2005 (Kuva: Skoda Motorsport).

[ A- ] / [ A+ ]

Vuosien saatossa suomalaiskuljettajat ovat olleet näkyvästi esillä Skodan tehtaan rallitoiminnassa. Kalle Rovanperän kilpailtua ensimmäistä kertaa Skodan tehdastallin väreissä viikko sitten Meksikon MM-rallissa Skoda julkaisi kotisivuillaan näyttävän Suomi-historiikin nyt syntyneen uuden ennätyksen myötä.

Kalle Rovanperästä tuli Skodan tehdastallin kahdeksas suomalaiskuljettaja viimeisten parin vuosikymmenen aikana ja tuo määrä on perinteikkään automerkin rallihistoriassa vuosina 1993-2018 korkein kaikki maat, myös tshekkikuljettajat, huomioiden. Suomalaiskuljettajat ovat tuoneet Skodalle mestaruuksia rallissa WRC2:sta, SWRC:stä (Super2000), IRC:stä (Intercontinental Rally Challenge), sekä kaksi Euroopan mestaruutta.

Skodan kotisivuilla julkaistussa Suomi-historiikissa kaikki kahdeksan suomalaiskuljettajaa saavat oman esittelynsä. Toni Gardemeister osallistui vuosina 2002-2004 Skodan tehdastallissa 35 MM-ralliin. Parhaat sijoitukset olivat Argentiinasta 2002 ja Uudesta-Seelannista 2003 tulleet viidennet sijat. Vuonna 2011 Gardemeister ajoi IRC-sarjaa tiiminsä väreissä Skodalla ja tänä päivänä TGS Worldwide pyörittää laajaa kilpailutoimintaa muun muassa Skodan kalustolla.

Jani Paasonen puki Skodan ajopuvun ylleen seitsemässä MM-rallissa vuosina 2004-2005, joista ensimmäinen oli Suomen MM-ralli vuonna 2004. Maaliin Paasonen saapui kuudentena. Vuoden 2005 Ruotsin MM-rallissa Pasonen oli Skodan tehdaskuljettajista paras, yhdeksäs. Viimeisen MM-rallinsa Skodalla Paasonen ajoi kesällä 2005 Suomessa, mutta tuo kilpailu päättyi keskeytykseen.

Myös Janne Tuohinon “vyöltä” löytyy seitsemän Skodan tehdastallissa ajettua MM-rallia ja nuo kaikki Tuohino ajoi vuonna 2005. Yhdessä kartanlukija Mikko Markkulan (nykyisin Teemu Sunisen kartanlukijana) kanssa noista kisoista paras sijoitus oli Kyproksen yhdeksäs sija. Tuohino palasi Skodan rattiin 13 vuotta myöhemmin, kun hän osallistui tänä vuonna Ruotsin MM-ralliin Toksport-yksityistiimin Skoda Fabia R5:llä.

Mikko Hirvonen oli sijoittunut kaudella 2004 rallin MM-sarjassa Subarun tehdaskuljettajana seitsemänneksi, mutta vuonna 2005 kilpailukalenterissa oli vain kuusi MM-rallia ja niistäkin vain kaksi tehdaskalustolla. Suomessa sijoitus Fordilla oli viides, mutta Japanissa hyvin alkanut kilpailu Skodalla päättyi ulosajoon ja keskeytykseen. Kahden erikoiskokeen jälkeen Hirvonen oli neljäntenä.

Juho Hänninen kilpaili Skodan tehdastallissa vuosina 2009-2012 neljä menestyksellistä kautta. Hänninen liittyi Skodan talliin 27-vuotiaana ja kartanlukijana toimi Markkula. Hännisen ensimmäinen kilpailu Skodan tehdastallissa oli tammikuussa 2009 ajettu Monte Carlon IRC-ralli. Hänninen johti kilpailua kahdeksan erikoiskokeen ajan nousten samalla kaikkien aikojen ensimmäiseksi Skoda-kuljettajaksi, joka on johtanut tätä legendaarista rallia.

Hännisen kilpailu tuolloin päättyi kuitenkin hyvästä alusta huolimatta ulosajoon ja keskeytykseen, mutta sen jälkeinen menestys on komeaa luettavaa: Skodalla IRC:ssä yhteensä 10 voittoa ja 21 palkintosijoitusta, sarjan mestaruus 2010 (pronssia 2011 ja 2012), sekä rallin Euroopan mestaruus vuonna 2012.

 

Kuva: Jari Hotti

Esapekka Lapin aika Skodalla toi WRC2-luokan maailmanmestaruuden, sekä Euroopan mestaruuden (Kuva: Jari Hotti).

 

Lapilla sensaatiomainen startti Skodan ratissa

Esapekka Lappi oli vasta 21-vuotias, kun hän ajoi ensimmäisen kilpailunsa Skodan tehdastallissa. Kyseessä oli Puolan EM-ralli vuonna 2012 ja se oli samalla Lapille myös uran ensimmäinen EM-ralli, sekä ensimmäinen ralli Skoda Fabia S2000 -autolla. Vaikka kaikki oli siis uutta, niin siitä huolimatta Lappi yhdessä kartanlukijansa Janne Fermin kanssa ajoi sensaatiomaisesti yleiskilpailun voittoon. Tuosta komeasta saavutuksesta käynnistyi samalla myös Lapin ja Skodan neljä vuotta kestänyt yhteistyö.

Heti seuraavana vuonna Lappi nousi uran viidennessä MM-rallissaan voittajaksi, kun Portugalin MM-rallista tuli yleiskilpailun 10. sija, sekä WRC2-luokan voitto. Lappi kilpaili Skodan tehdastallin väreissä kaudella 2013 yhteensä 12 eri maassa ja neljässä eri sarjassa. Aasian-Tyynenmeren sarjasta tuli kaksi osakilpailuvoittoa, sekä sarjan kakkossija, Sveitsin EM-rallista voitto ja Italian EM-rallista Sanremosta toinen sija.

Vuonna 2014 Skoda ja Lappi panostivat EM-sarjaan ja tuloksena olikin kolmen osakilpailuvoiton myötä komea Euroopan mestaruus. Samana vuonna Lappi ja Ferm valittiin Suomessa Vuoden autourheilijaksi. 2015 Lappi ajoi WRC2-luokkavoitot Puolassa ja Suomessa sijoittuen loppupisteissä neljänneksi. Viimeinen kausi Skodalla, 2016, toi WRC2-luokkavoitot Suomesta, Saksasta, Walesista, sekä Australiasta ja komean kauden päätteeksi Lappi, sekä Ferm palkittiin WRC2-luokan maailmanmestaruudella, sekä valittiin toista kertaa Suomessa Vuoden autourheilijaksi.

Lapin tavoin myös Juuso Nordgren oli 21-vuotias edustaessaan ensimmäistä kertaa Skodan tehdastallia ja kyseessä oli viime syksynä ajettu Espanjan MM-ralli. Sitä ennen Nordgren oli kilpaillut Suomen MM-rallissa yksityistiimin Skodalla ja vaikka tuosta kilpailusta kokonaistulos jäikin erilaisten vastoinkäymisten jälkeen varsin vaisuksi, niin rallin viimeisenä päivänä ajetut yksi WRC2-luokan pohja-aika, sekä neljä top3-sijoitusta osoittivat sen, että vauhtia löytyy. Espanjassa Nordgren oli WRC2-luokassa neljäs ja Walesissa viides. Hyvät suoritukset palkittiin koko kauden kattavalla Skoda-sopimuksella tälle vuodelle.

Rovanperä on siis Skodan tehdastallin viimeisin kilpailussa nähty suomalaiskuljettaja. Ensimmäisen kilpailunsa Rovanperä ajoi Skodalla jo Latviassa tammikuussa 2016. Vaikka kyseessä oli 15-vuotiaalle Rovanperälle vasta ensimmäinen kilpailu yleisellä tasolla ja nelivetokalustolla, niin siitä huolimatta puuppolalainen täräytti ykkösenä ruutulipulle yli minuutin voittomarginaalin turvin. Rovanperä voitti Latvian mestaruudet vuosina 2016 ja 2017. Viime syksynä Rovanperällä oli edessään useita eri vaihtoehtoja missä kilpailla tänä vuonna, mutta lopulta päätös osui Skodaan.

Tutustu! Skodan Suomi-historiikki Skoda Motorsportin kotisivuilla

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit