Solansin ja Lindholmin kaksintaistelun ensimmäinen osa jäi toteutumatta – Syy varsin erikoinen

19.7.2017 / 08:49

[ A- ] / [ A+ ]

Yksi viime lauantaina ajetun Autoglym Rallin ennakkoon odotetuimmista kaksintaisteluista, junioreiden MM-sarjasta tuttujen Nil Solansin ja Emil Lindholmin välinen kohtaaminen, jäi näkemättä. Solans ajoi lievästi ulos perjantain testierikoiskokeella, eikä selviytynyt mukaan seuraavana päivänä ajettuun ralliin.

Rallin junioreiden MM-sarjaa tänä vuonna hallinnut Nil Solans, 25, ehti ajaa Autoglym Rallin testierikoiskokeen läpi viime perjantaina pariin otteeseen ennen ulosajoaan. Solansin ohjastama Ford Fiesta R2T ei ulosajossa pyörähtänyt ympäri, mutta ajautui sen verran kauas ulos tieltä, että takaisin pääsy ilman järeämpiä apuvoimia osoittautui mahdottomaksi.

Perjantaina rallin varikkoalueella Ellivuoressa todistettiin erikoista näytelmää, kun Solans yhdessä kartanlukijansa Miguel Ibanezin kanssa yrittivät saada auton pohjapanssaria suoraksi – ajamalla siviiliautolla sen yli! Tässä kohtaa selvisi, että Solans oli liikkeellä ilman huoltomiehistöään. Se tosin jäi epäselväksi, että olivatko mekaanikot tulossa paikan päälle lauantai-aamuna. Mutta joka tapauksessa Solansin ja Ibanezin korjausyritykset eivät tuottaneet tulosta ja ralli jäi väliin, vaikka auton vauriot olivat varsin minimaaliset.

On varsin selvää, että mekaanikkojen avulla auto olisi korjattu ajokuntoon perjantain aikana. Autoglym Rallissa junioreiden ykkönen oli Lindholm, Suomen MM-rallin tämän vuoden Tulevaisuuden Tähti -kuljettaja, joka jo uransa ensimmäisessä MM-rallissa Puolassa oli hyvässä vauhdissa ennen ulosajoaan. Suomen MM-rallissa Solansin ja Lindholmin välinen kaksintaistelu tulee olemaan varmasti jännittävää seurattavaa.

Rallin junioreiden MM-sarja käsittää kuusi osakilpailua ja ensi viikolla ajettava Suomen MM-ralli on junioreille kauden neljäs osakilpailu. Suomen jälkeen ohjelmassa on vielä Saksan ja Espanjan osakilpailut. Junioreiden MM-sarjan kaikki osakilpailut ajetaan Euroopassa. Solans on ollut ykkönen tällä kaudella kaikissa osakilpailuissa ja johtaa sarjaa maksimipistein.

Solans on nähty kilpailemassa Suomessa aiemmin kaksi kertaa. Vuonna 2012 espanjalainen ajoi Suomen MM-rallissa pikkuluokassa kaukana kuumimman kärjen takana. Samana vuonna Solans nähtiin mukana myös Kouvolan ja Siikaisten SM-ralleissa ilman suurempaa menestystä. Vuoden 2014 Suomen MM-rallissa Solans sijoittui Dmack Cupissa kuudenneksi.

Suomen MM-ralli käynnistyy torstaina 27. heinäkuuta.

 

 

Teksti ja kuva: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit