Solberg sivalsi kesken mediatilaisuuden, Grönholmilta nopea kuitti – “Petter, et kuunnellut”

14.2.2019 / 19:06
Marcus Grönholm tekee paluun MM-sarjaan sitten vuoden 2010 (Kuva: Toyota Gazoo Racing).

[ A- ] / [ A+ ]

Mikään kovin suuri yllätys ei ollut se, että Ruotsin MM-rallin lehdistötilaisuudessa shown varasti Marcus Grönholm.

Kun lehdistötilaisuudessa virallinen osuus Marcus Grönholmin osalta oli käsitelty, sai media esittää kysymyksiä rallin kaksinkertaiselle maailmanmestarille. Yllättäen mediasta esiin nousikin toinen rallin maailmanmestari, 2003 tittelin voittanut Petter Solberg, Grönholmin kilpakumppani vuosien takaa ja hyvä ystävä. Solberg kilpailee Ruotsin MM-rallissa tänä vuonna Historic-kilpailussa.

– Marcus, sanoit minulle, että aiot voittaa tämän rallin. Miten aiot tehdä sen, Solberg kysyi.

– Petter, et kuunnellut kaikkea mitä sanoin. Sanoin, että aion voittaa isoisien luokan, Grönholm kuittasi.

Aiemmin MM-sarjan nykytähdet olivat päässeet esittämään omia parhaita muistojaan Grönholmin aktiiviuralta. Elfyn Evans muisteli Grönholmin suoraa palautetta Peugeot 307 WRC -autosta erikoiskokeen maalihaastattelussa, kun inkoolainen täräytti kuuluisat sanansa “olen kyllästynyt tähän autoon” ja saaden vierestä kartanlukija Timo Rautiaiselta välittömästi vihaisen palautteen mitä saa sanoa ja mitä ei.

Ott Tänak puolestaan nosti esiin Peugeotin tallipäällikön Corrado Proveran, jolle Grönholm lähetti aikoinaan terveisiä Peugeotin jatkuvien vaihdelaatikko ongelmien keskeltä.

– Voitte kertoa herra Proveralle, että kolme vaihdetta riittää, kun Grönholm oli ajanut Suomen MM-rallissa kolmella vaihteella erikoiskokeen pohja-ajan.

Pontus Tidemandin muistot Grönholmin “en ole mikään säämies” lausahduksesta nousivat esiin kahteenkin kertaan, kun myöhemmin italialaisen Autosprint-lehden toimittaja kysyi Ruotsin MM-rallin lehdistötilaisuudessa Grönholmin mielipidettä tämänvuotisen kilpailun olosuhteista.

– En ole mikään säämies, Toyotan WRC-autolla Ruotsin MM-ralliin tänä vuonna osallistuva Grönholm naurahti, mutta lisäsi heti perään, että ensimmäisenä reitillä olevalla ei tule olemaan helppoa, kun taas neljäs tai viides auto reitillä saanee parhaat asetelmat.

 

 

Lue myös! Rautiaiselta kovat keinot käyttöön, jos Grönholm ei pysy sopimuksessa – “Hyppään pois kyydistä” (14.2.2019)

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit