MOTORSPORT

Solbergin hienot otteet saivat myös Rovanperältä kehuja – “Pakko nostaa kyllä hattua”

Attilio Bettegan muistokilpailun ensimmäinen kilpailupäivä Italian Bolognassa kulki kahden nuoren, toisen sukupolven kuljettajan komennossa.

Rallin vuoden 2003 maailmanmestarin Petter Solbergin pojan Oliver Solbergin ensiesiintyminen WRC-auton ratissa kilpailutilanteessa Bolognassa, Italiassa lauantaina toi elävästi mieleen saman tilanteen, missä Kalle Rovanperä oli vuosi sitten. Myös Rovanperän ensikosketus kilpailujen osalta WRC-autoon tapahtui juuri tässä Attilio Bettegan muistokilpailussa ja huikeat otteet silloin saivat viimeisetkin epäilijät hiljenemään sen tosiasian äärellä, että tämä nuorukainen on todellinen rallin tulevaisuuden huippulupaus.

Nyt huikean taidonnäytteen omasta osaamisestaan Bolognassa tarjoili Oliver Solberg, joka heti ensimmäisessä alkuerälähdössään meni ja voitti itseään huomattavasti kokeneemman kuljettajan Teemu Sunisen ja vielä kaiken lisäksi kahdessa lähdössä peräkkäin. Tämä takasi käytännössä samalla sen, että monien ennakkoon kaavailema suomalaisfinaali Rovanperän ja Sunisen kesken ei tulisi toteutumaan, koska lohkonsa voittanut Rovanperä kohtasi Solbergin taakse lohkossaan toiseksi jääneen Sunisen jo semifinaalissa.

Finaalin Rovanperä vei nimiinsä lähtövoitoin 3-1. Solbergin ainoa voitto tuli, kun Rovanperältä hajosi autosta rengas.

– Pakko nostaa kyllä hattua Oliver Solbergille, joka oli tänään toinen. Kova poika ajamaan, Rovanperä hehkutti finaalin jälkeen Facebook-sivullaan.

Syyskuussa 16 vuotta täyttänyt Solberg on lähes päivälleen tasan vuoden Rovanperää nuorempi. Solberg on kilpaillut myös rallicrossissa ja ajanut tänä vuonna testiä mm. Supercar-luokan rallicross-autolla, mutta hyvät otteet Latvian rallisarjassa junioreiden puolella, sekä nyt onnistunut ensikosketus WRC-autoon lienevät takuuvarma osoitus siitä, että Solbergin tulevaisuus on isänsä tavoin rallin puolella.

– Mikä uskomaton päivä, ei olisi voinut olla parempi. Sijoituin toiseksi ensimmäisessä kilpailussani WRC-autolla. Onnittelut Kalle Rovanperälle voitosta ja uskomattomasta ajosta, Solberg puolestaan twiittasi kilpailun päätteeksi.

Sunnuntaina vuorossa on varsinainen Memorial Bettega -kilpailu samalla kilpailujärjestelmällä, kuin Trofeo Pucci Grossi nimeä kantanut kilpailu ajettiin lauantaina.

 

 

Vaunula

 

Lue myös!

Solberg yllätti Sunisen Bolognassa – Suomalaiset vastakkain semifinaalissa (9.12.2017)
Rovanperä ja Solberg taistelevat Bolognassa avauspäivän voitosta (9.12.2017)
Rovanperältä vakuuttava esitys Bolognassa – Yhdeksän lähtöä, kahdeksan voittoa (9.12.2017)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com