Sousa kärkipaikalta ulos – Vatanen toiseksi Portugalissa

22.5.2016 / 18:25

[ A- ] / [ A+ ]

Portugalin MM-rallissa Drive Dmack Cupissa nähtiin dramaattinen loppuratkaisu, kun ylivoimaisessa luokkajohdossa ajanut Bernando Sousa ajoi kotirallissaan ulos viimeisellä erikoiskokeella ja joutui keskeyttämään. Sousan putoaminen ulos tulosluettelosta nosti Max Vatasen lopputuloksissa hienosti toiseksi.

Kahdeksalle erikoiskokeelle luokan pohja-ajan ajanut Bernando Sousa oli vahvasti matkalla kohti Drive Dmack Cupin voittoa, mutta ulosajo viimeisellä erikoiskokeella toi portugalilaiselle lopulta ison pettymyksen. Eikä Sousalla ollut juurikaan kiire viimeisellä erikoiskokeella, sillä edellisen erikoiskokeen jälkeen johto luokassa oli ollut 47 sekuntia.

Toisen epäonni on yleensä toisen onni ja tällä kertaa se oli sitä voittoon nousseelle Osian Prycelle, sekä hyvän rallin ajaneelle Max Vataselle, joka nousi lopputuloksissa Sousan keskeytyksen myötä toiseksi. Vatasen onnistuneen viikonlopun kruunasi viimeisellä erikoiskokeella ajama luokan nopein aika. Vuosi sitten Vatanen ajoi Portugalissa Drive Dmack Cup-luokassa ykköseksi.

Matkaan startanneista kymmenestä autokunnasta lopulta seitsemän selviytyi maaliin asti ja erot sijojen kolme ja seitsemän välissä olivat todella suuret. Seitsemänneksi ajanut Oscar Solberg, 20, on vuoden 2003 rallin maailmanmestarin Petter Solbergin veljen Henningin poika. Oscar debytoi MM-tasolla Ruotsissa helmikuussa. Isä Henning ajoi myös Portugalissa, mutta erilaisten vaikeuksien sävyttämässä rallissa loppusijoitus yleiskilpailussa oli vasta 27.

Drive Dmack Cup

1) Osian Pryce 4.37.35,6
2) Max Vatanen + 1.45,1
3) Nicolas Ciamin + 16.00,5
4) Jon Armstrong + 16.24,3
5) Dillon van Way + 35.28,3
6) Jakub Brzezinski + 49.29,2
7) Oscar Solberg + 1.04.04,4

EK-pohjat: Sousa 8, Greensmith 5, Pryce 3, Armstrong 1, Vatanen 1
Prycen keskinopeus: 79,5 km/h

Teksti: Jari Hotti @JariHotti
Kuva: Max Vatasen Facebook


Facebook kommentit