MOTORSPORT

SPAUK vaihtoi uuteen Mercedekseen – turvallisuus edellä

Suomen Poliisien Autourheilukerho esiintyy laajasti kotimaisessa autourheilussa. Näkyvin rooli on ajaa rallin erikoiskokeilla ennen varsinaisia kilpailijoita. Tänä vuonna “SPAUK-auto” on Mercedes-Benz.

SPAUK on toiminut Suomessa ensisijaisesti arvorallien järjestäjien apuna rallin turvallisuustyössä vuodesta 1988 lähtien. SPAUKin jäsenet suorittavat turva-autotyötä omalla vapaa-ajallaan talkoohengessä antamalla työssään kertyneen kokemuksen ja näkemyksen paikallisten autourheiluseurojen käyttöön.

Turva-auton tehtävänä on ajaa rallireitti läpi juuri ennen ensimmäisiä kilpailijoita. Toimeksiannosta riippuen turva-auton tehtävänä on tarkistaa turvallisuuteen vaikuttavat seikat kilpailijoiden tai yleisön näkökulmasta tarkasteltuna. Kilpailijoiden näkökulmasta erityishuomio kiinnitetään rallireitin merkitsemiseen ja asetettujen merkkien vartiointiin tapahtuman aikana. Yleisön näkökulmasta tarkasteltuna huomio keskitetään yleisön turvalliseen sijoittumiseen reitin varrella.

 – Ralli on kansainvälisesti yksi tunnetuimmista urheilulajeistamme ja Mercedes-Benzin valmistuksen laajeneminen Suomessa tekee maamme teollisuutta edelleen tunnetummaksi. Suomen satavuotisjuhla-vuoden kunniaksi on hienoa saada turva-autoksi auto, jota ryhdytään valmistamaan Suomessa, sanoo Veho Henkilöautojen verkostosta vastaava myyntijohtaja Mikko Vesala.

 SPAUKin turva-auto on varsin suosittu rallijärjestäjien keskuudessa. Alkava vuonna uudelle Mercedes-Benz GLC turva-autolle on varattu jo yli 20 kilpailutapahtumaa. Kilpailuiden lisäksi auto on näytillä useissa messutapahtumissa, jossa yleisö voi tavata yhdistyksen turva-autotoiminnassa mukana oleva jäseniä. Messujen lisäksi SPAUKin jäsenet käyttävät turva-autoa vieraillessaan kouluissa jakamassa liikenneturvallisuustietoutta.

– On hienoa, että saimme uuden, luotettavan yhteistyökumppanin toiminnallemme. Turva-autotehtäviä kaudelle 2017 on tiedossamme jo useita ja odotammekin innolla pääsyä uuden nelivetoisen Mercedeksen ohjaimiin. Kilpailukausi alkaa piakkoin ja todellisiin tositoimiin uusi turva-auto pääsee tammikuun lopussa Rovaniemellä ajettavassa Arctic Lapland Rallyssä, sanoo SPAUK ry:n puheenjohtaja Eero Lagus.

https://urheiluuutiset.com/wp-content/uploads/2015/09/australia_day_2_kris_meeke-1.jpg Koivula, twitter @https://urheiluuutiset.com/wp-content/uploads/2015/09/australia_day_2_kris_meeke-1.jpgKoivula

Lähde: Mercedes-Benzin tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com