Starkin näytös Vietnamissa – suomalaisilla vaikeampaa

31.3.2024 / 17:33

[ A- ] / [ A+ ]

F1-veneiden MM-sarja jatkui pääsiäisenä Vietnamissa, jossa MM-sarja vieraili ensimmäistä kertaa. Suomalaisittain menestys jäi vaisuksi.

Sunnuntain kisan ykköseksi ajoi paalulta startannut Erik Stark. Ruotsalaiskuljettaja pystyi hyödyntämään paalupaikkansa ja puhtaan veden ajaen uransa viidenteen voittoon. Samalla hän siirtyi MM-sarjan kärkeen.

– Oli hyvä kisa. Totta kai pystyin kontrolloimaan vauhtiani ja tarkkailemaan tilannetta. Yksi tilanne oli lähdön jälkeen ja ehdin jo ajatella, että tämä oli tässä, mutta vene oli hyvä, tiimi teki hyvää työtä ja propellit toimivat hyvin. Olosuhteet muuttuivat kisan edetessä aika koviksi ja tuuli voimistui koko ajan, Stark summasi kisaansa.

Suomalaisittain kisa sujui odotuksiin nähden alakanttiin. Lauantain ajetuissa kahdessa sprintkisassa Filip Roms oli ensimmäisessä startissa neljäs, mutta tuomaristo langetti hänelle rangaistuksen, joka pudotti Romsia pari sijaa. Toisessa startissa Sami Seliö oli hienosti kolmas.

Sunnuntain kisassa Seliö oli viides jääden kärjestä rapiat puoli minuuttia. Romsin kisa päättyi keskeytykseen, kun hän osui yhteen Brent Dillardin kanssa. Hurjalta näyttäneestä tilanteesta selvittiin kuitenkin ilman henkilövahinkoja.

– Nopeammat tulivat kierroksella ohi ja se sekoitti vähän pakkaa. Ajettiin Dillardin kanssa keskinäistä kisaamme. Aloitin käännöksen, mutta kaveri otti vähän tiukemman linjan ja sitten kolahti. Olisi varmaan vähän aikaisemmin pitänyt kääntää, Roms pohti tilannetta.


Facebook kommentit