MOTORSPORT

Suninen ei ota stressiä Saksan MM-rallin haastavista olosuhteista – “Oikeastaan kiva haaste”

Teemu Suninen yhdessä kartanlukijansa Mikko Markkulan kanssa on Saksan MM-rallissa WRC2-luokassa perjantain erikoiskokeiden jälkeen sijalla neljä.

Teemu Suninen ajoi tasaisen varmasti koko perjantain ajopäivän ja avauserikoiskokeen lähettäjän sähläyksestä johtuneen kahdeksannen sijan jälkeen jokelalainen ajoi päivän kuudelle muulle erikoiskokeelle ek-sijoitukset 4-4-3-5-4-3. Mutta mitä ihmettä perjantain ensimmäisellä erikoiskokeella sitten oikein tapahtui? Maalissa niin Suninen, kuin kartanlukija Mikko Markkulakin olivat tapahtuneesta varsin raivoissaan.

– Siinä oli säätöä. Emme päässeet omalla minuutillamme matkaan, vaan aikaa lähtöviivalla paloi reilut 10 sekuntia ennen kuin lähettäjä näytti, että nyt voimme mennä, Suninen ihmettelee.

Suninen hävisi tuolla erikoiskokeella pohja-ajan ajaneelle Jan Kopeckylle 7,5 sekuntia. Kun päivän kaikki erikoiskokeet oli ajettu, Suninen löytyi WRC2-luokan tulosluettelosta riviltä neljä. Viimeisellä erikoiskokeella sijoitus oli kolmas ja tuo erikoiskoe pisti kuljettajat todelliseen testiin, olihan se ajettu aiemmin kahteen kertaan ja tiellä oli runsaasti mutaa ja hiekkaa useassa eri mutkassa. Suninen ei tilannetta, kuten ei muutenkaan Saksan MM-rallin haastavia olosuhteita kuitenkaan suuremmin stressannut.

– Olihan se vaikeaa ajaa, kun koskaan ei tiennyt, mitä seuraavassa mutkassa odottaa. Paljon mutaa oli tiellä, mutta tällaisista olosuhteita voi oppia. Tämä oli oikeastaan kiva haaste, kokonaistilanteessa 9,2 sekunnin päässä kolmantena olevasta Eric Camillista oleva Suninen sanoi.

WRC2-luokkaa perjantain jälkeen johtaa Jan Kopecky, joka torstaina yllätti kaikki ajamalla lyhyelle kaupunkierikoiskokeelle koko kilpailun nopeimman ajan.

– Olihan se yllätys, mutta tällä pienellä R5-autolla todella nautin ajaa sitä erikoiskoetta. Ajoin sulavasti, ilman “sladeja” ja se meni hyvin. Viime vuonna olin lähellä voittaa yleisöpätkän Espanjassa, mutta en olisi uskonut, että pystymme siihen näitä uusia WRC-autoja vastaan, Kopecky muisteli vielä perjantaina edellisen päivän urotekoaan.

Kopeckyn ja Skodan toisen tehdaskuljettajan Pontus Tidemandin välinen aikaero on ennen kahta viimeistä ajopäivää 5,8 sekuntia, joten tämän kaksikon välillä tullaan näkemään vielä hieno voittotaistelu. Kopecky menetti aikaa kuudennella erikoiskokeella sattuneeseen rengasrikkoon ja viimeisellä erikoiskokeella tshekki sanoi ottaneensa varman päälle. WRC2-luokan ylivoimainen pistekärki Tidemand oli tyytyväinen perjantain ajoonsa.

– Ei ollut helppoa löytää oikeaa ajolinjaa näissä olosuhteissa, mutta siitä huolimatta nautin päivästä ja olen tyytyväinen siihen. Auto on hyvä ja strategia toimii hyvin. Odotan jo innolla huomista päivää, Tidemand kommentoi perjantain viimeisen erikoiskokeen jälkeen.

Saksan MM-ralli jatkuu lauantaina ja päivän ensimmäinen erikoiskoe käynnistyy kello 10.11. Lauantaina ohjelmassa on yhdeksän erikoiskoetta yhteispituudeltaan 146,67 kilometriä. UrheiluUutiset.com seuraa sunnuntaina päättyvää Saksan MM-rallia tiiviisti koko viikonlopun ajan.

WRC2-luokan tilanne 8/21 ek:n jälkeen

1) Jan Kopecky (Skoda) 1.10.59,2
2) Pontus Tidemand (Skoda) + 5,8
3) Eric Camilli (Ford) + 19,6
4) Teemu Suninen (Ford) + 28,8
5) Marijan Griebel (Skoda) + 1.01,6
6) Pierre-Louis Loubet (Ford) + 1.02,3
7) Gus Greensmith (Ford) + 1.08,0
8) Yoann Bonato (Citroen) + 1.18,6
9) Quentin Gilbert (Skoda) + 1.43,0
10) Fabian Kreim (Skoda) + 1.59,0

Kopeckyn keskinopeus: 93,4 km/h
Erikoiskokeiden pohja-ajat: Kopecky 3, Tidemand 2, Bonato 1, Camilli 1, Kreim 1

Lue myös! Suninen valmistautui Saksan MM-ralliin rata-autoilun Suomen mestarin opissa – ”Paljon juttuja mitä voi poimia ralliin” (17.8.2017)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com