MOTORSPORT

Suninen haki tuntumaa Ruotsin lumelta Korsikan asvaltille rata-ajon kautta

Teemu Suninen ei ole ajanut ralliautolla sitten helmikuun alun Ruotsin MM-rallin. Ensimmäisen kesäkelin tuntuman työkaluunsa Suninen sai sunnuntaina ajettuaan testiä viikonlopun Korsikan MM-rallia varten.

Odotus on ollut WRC2-luokan maailmanmestaruutta tavoittelevalle kuskille pitkä, jopa tuskaisa, mutta nyt edessä on jälleen kolme päivää kovaa ajoa.

– Ralliautolla ei ole tullut ajettua, mutta kaikenlaisilla muilla laitteilla on pidetty tuntumaa yllä, Suninen sanoo UrheiluUutiset.comille.

Hän haki maaliskuussa oppia asvalttiajoon Misanon radalta Italiasta GT4-autolla.

– Koppiautolla käytiin vähän ajamassa. Varmasti siitä on apua. Pääsee paremmin sisään asvalttiajoon ja pitoon. Radathan ovat yleensä nopeampia kuin mitä ralleissa ajetaan, mutta etenkin siihen renkaan pitoon pääsee vähän kiinni. Ei meillä ketään tähteä ollut opettamassa. Ihan oman tiimin kanssa ajettiin.

Auton merkkiä Suninen ei suostu paljastamaan. Ford se ei kuitenkaan ollut, koska merkillä ei ollut oikein tarkoitukseen sopivaa autoa tarjolla.

– Ei sitä merkkiä tarvitse sanoa. Olen Fordin mies, Suninen hymähtää.

Misanon oppeja hyödynnettiin heti Korsikan ennakkotesteissä, kun Suninen pääsi vihdoin Ford Fiesta R5 –autonsa penkkiin.

– Fiilis on ihan ok. Sunnuntain testit (Korsikalla) ajettiin vähän vaihtelevissa sääolosuhteissa. Säädöt autossa ovat kuitenkin hyvät, ja enemmän homma on kiinni ajamisesta. Taustalla on vahva ja osaava tiimi. En usko, että auton suhteen tulee mitään ongelmia.

MM-avauksessa Ruotsissa Suninen ja kartanlukija Mikko Markkula olivat WRC2-luokan kakkosia. Vauhdikkaat lumirännit passasivat Suniselle Korsikan asvalttiteitä paremmin. Asvaltti ei ole kuitenkaan Suniselle enää uusi elementti. Korsika on miehen uran kahdeksas asvalttiralli MM-sarjassa.

– Tämä Korsika on vaikein ralli kalenterissa Monten kanssa. Itselleni nopeat soratiet ovat sopineet paremmin, ja nyt edessä on asvalttia ja sarjan hitaimmat tiet. Tietysti MM-rallissa pitää ajaa jokaisessa olosuhteessa ja jokaisessa maassa kovaa jos meinaa mestaruuksia voittaa, Suninen sanoo.

– Tarkoitus on keskittyä omaan tekemiseen ja kehittyä viime vuodesta. Ei välttämättä lähdetä ajamaan voitosta hampaat irvessä. Katsotaan mitä ralli tuo tulleessaan. Kehityskäyrä ylöspäin ja kohtuuhyvä tulos, Suninen sanoo viikonlopun ohjelmakseen.

WRC2-luokan osallistujalista Korsikalla on kivenkova. Viivalla ovat mm. Eric Camilli, Andreas Mikkelsen, Jan Kopecky ja Bryan Bouffier. Kilpailu alkaa perjantaiaamuna.

Lue myös Latvala tyytyväinen Korsika-testin antiin

https://urheiluuutiset.com/wp-content/uploads/2015/09/australia_day_2_kris_meeke-1.jpg Koivula, twitter @https://urheiluuutiset.com/wp-content/uploads/2015/09/australia_day_2_kris_meeke-1.jpgKoivula

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com