MOTORSPORT

Suninen myöntää vaikeat lähtökohdat Viron MM-ralliin – “Mennään se mitä päästään”

Rallin MM-sarjan puolen vuoden mittainen koronapandemiasta johtunut kilpailutauko päättyy tänä viikonloppuna, kun kauden neljäs osakilpailu ajetaan Virossa. Brittiläisen M-Sport Ford -yksityistallin WRC-edustuksesta kuljettajien osalta vastaavat tuttuun tapaan kaksi suomalaista.

Siinä missä moni Teemu Sunisen, 26, kilpakumppaneista pääsi ravistelemaan “ruosteet ranteista” WRC-auton ratissa pitkän kilpailutauon jälkeen elokuisessa Louna-Eesti Rallissa, on Suninen nähty edellisen kerran WRC-auton ratissa kilpailujen osalta tositoimissa maaliskuussa Meksikon MM-rallissa. Louna-Eesti Rallissa Virossa pari viikkoa sitten Suninen kilpaili Fordin R5-autolla.

– Hyvällä fiiliksellä lähdetään kisaan! Kiva päästä jälleen ratin taakse, sillä tätä on odotettu, Suninen hehkuttaa tiedotteessaan.

Maaliskuussa Meksikossa Suninen yhdessä kartanlukijansa Jarmo Lehtisen kanssa sijoittuivat kolmanneksi, mikä oli Suniselle uran kolmas palkintosijoitus rallin MM-sarjassa. Meksikossa olosuhteet tunnetusti olivat äärimmäiset rajut ja siinä kilpailussa ei juurikaan kovilla keskinopeuksilla juhlittu toisin kuin Virossa tullaan tekemään.

Suninen myöntää, että Virossa tulevana viikonloppuna tähtäin on tiimin sisäisessä kamppailussa, eli sama suomenkielellä: olla tallikaveria Esapekka Lappia edellä lopputuloksissa.

– Toivottavasti päästään heti hyvään ajorytmiin ja saadaan kunnon kisa muita vastaan. Olemme jääneet nopeilla teillä sellaista 0,5 – 0,6 sekuntia kilometrillä kärjelle. Niin se viime vuonna meni Neste Rallissakin, että kisaraporttiin merkattiin voimanpuutetta, joskin osittain tappio selittyi myös iskunvaimentimilla ja aero-osilla, Suninen taustoittaa.

Mikäli mitään järisyttävää ei Viron MM-rallissa viikonloppuna tapahdu, yleiskilpailun voitosta tulevat ajamaan Toyotan ja Hyundain kuljettajat. Toisaalta Sunisen ja Lapin osalta voidaan todeta sitä vanhaa sanontaa siteeraten, että ei kaksikolla ole ainakaan tässä kilpailussa mitään hävittävää, koska lähtökohdat pienen budjetin yksityistallilla ovat muihin nähden sen verran haastavat.

– Kehitys ei ole ollut aivan samalla tasolla kuin muilla. Mennään kuitenkin se mitä päästään, vaikka lähtökohta haastava onkin, Suninen päätti.

Viron MM-rallissa ajetaan perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina 17 erikoiskoetta yhteispituudeltaan reilut 233 kilometriä.

Teemu Sunisen sijoitukset kärkiviisikkoon MM-ralleissa

Suomi 2017 – 4.
Portugali 2018 – 3.
Saksa 2018 – 5.
Turkki 2018 – 4.
Korsika 2019 – 5.
Chile 2019 – 5.
Portugali 2019 – 4.
Italia 2019 – 2.
Turkki 2019 – 4.
Meksiko 2020 – 3.

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Teemu Sunisen kommentit: Tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com