MOTORSPORT

Suninen täynnä intoa Saksan MM-rallin alla – “Auto tuntuu fantastiselta ajaa nopeissa mutkissa”

Teemu Suninen starttaa tänään torstaina käynnistyvään Saksan MM-ralliin ensimmäistä kertaa WRC-autolla. Vaikka kilpailu alkaa olla tuttu joiltain osin, tuo hyppäys pykälää ylemmäs oman haasteensa kilpailuun.

Teemu Suninen jos joku on oikea kuljettaja arvioimaan rallin MM-sarjan kahden pääluokan autoja. Saksan osakilpailu on itsessään yksi sarjan suurimpia haasteita, eikä tehtävää helpota konepellin alla lisääntyneet hevosvoimat ja kehittyneemmän tekniikan tuomat mahdollisuudet.

Kokeneet kilpakumppanit eivät päästä 24-vuotiasta tulevaisuuden nimeä helpolla Saksassa. Suninen on ennättänyt ajaa Fordin WRC-autolla kaikkiaan kahdeksan kilpailua, mutta ei vielä ensimmäistäkään kestopäällysteellä, joka tuo autosta uusia ominaisuuksia esiin. Saksassa Suninen on kilpaillut aiemmin kolme kertaa, mutta nyt siis ensimmäistä kertaa WRC-autolla.

– Eron tekee varsinkin keskilukko ja se, että tällainen auto kääntyy niin paljon paremmin. Se reagoi ohjaukseen huomattavasti WRC2-luokan autoa nopeammin. Vastustajien tasokin on varsin kova, joten haasteita rallissa on paljon, Suninen ennakoi.

Ennen rallia Suninen pääsi totuttelemaan ajokkiinsa päivän ajan. Valmistautuminen tulevaan jatkui vielä torstai-aamun testierikoiskokeella, jonka aikana nuorukainen teki liudan säätökokeiluja autoonsa.

– “Shakedownissa” tie oli erilainen kuin ajamassamme testissä. Silloin mentiin viinitarhassa, mutta tämä tie oli perinteisempi saksalainen kylätie, joka halkoi peltoja. Auto tuntuu fantastiselta ajaa nopeissa mutkissa ja vaikka lopussa varoinkin aika paljon, voin olla tyytyväinen aamun testiin. Kisassa haasteita on sitten vähän enemmänkin, Suninen päätti.

Teksti: Teemu Sunisen tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com