MOTORSPORT

Suninen valmistautui Saksan MM-ralliin rata-autoilun Suomen mestarin opissa – “Paljon juttuja mitä voi poimia ralliin”

Kahden WRC-autolla ajetun MM-rallin jälkeen Teemu Suninen tekee Saksan MM-rallissa viikonloppuna paluun Ford Fiesta R5 -auton rattiin ja WRC2-luokkaan. Suninen haki Saksan kilpailua silmällä pitäen lisäoppia asfalttiajon nikseihin viime viikolla Ahveniston moottoriradalla ja opettajana toimi rata-autoilun moninkertainen Suomen mestari Olli Haapalainen.

Teemu Suninen on nähty aiemminkin urallaan rata-auton ratissa juuri ennen edessä olevaa MM-sarjan asfalttiosakilpailua, mm. vuosi sitten juuri Saksan MM-rallin alla. Suninen ajoi Lähteenmäki Racing Teamin kalustolla Ahveniston moottoriradalla viime viikolla ja “käsittelyyn” pääsivät ainakin V8 Camaro, sekä V1600-luokan Honda. Asfalttiajamisen niksejä haettiin rata-autoilun “lakien mukaan”, eli Camaro tai Honda eivät kokeneet Ahvenistolla rallimiehen otteita.

– Rata-autoa rata-autona ajettiin. Radalla on kuitenkin paljon juttuja mitä voi poimia rallin puolelle. Perusajaminen, kun on puhdasta asfalttia, niin on aika lailla samanlaista ajamista. Tietysti Saksassa tulee paljon leikkauksia ja sitä kautta tielle paljon mutaa ja muuta, niin tietysti siinä kohtaa sama ei päde, Suninen taustoittaa UrheiluUutiset.comin haastattelussa.

Eikä Suninen pelkästään Olli Haapalaisen opissa ollut, vaan Ahveniston keikka tarjosi samalla mahdollisuuden myös hakea oikeanlaista fiilistä alustaan, jolla ei rallin MM-sarjassakaan ajeta kuin muutamissa osakilpailuissa kauden aikana.

– On koitettu aina ennen asfalttirallia hakea sitä fiilistä ja tuntumaa asfaltilta. Pito on kuitenkin hyvin erilainen soraan verrattuna. Ja kun noita testikilometrejä ei ole paljon, niin se tekee hyvää päästä vähän fiilistelemään, Suninen sanoo.

Sitä ei ehkä aina tule ajetelleeksi kuinka samoja elementtejä tietynlaisissa asfalttiralleissa, sekä rata-autoilussa onkaan.

– Sitten kun on leveämpää, isompaa ja puhtaampaa asfalttitietä rallissa, niin kyllä se on hyvin lähellä rata-autoilua, Suninen vahvistaa näkemyksen.

Keskiviikko-iltana, Saksan MM-rallin aattona, aina tärkeä kaksipäiväinen nuotitusvaihe oli suoritettu ja ajatukset Sunisella olivat jo vahvasti suunnattu torstaina käynnistyvään ralliin.

– Nuottiin on kohtuu hyvä luotto, kaikki mutkat pitäisi olla “lapulla” oikein. Vähän se tietysti on jännittävä tilanne, kun ei tiedä mitä se tie tulee olemaan meidän numerolla, kun ei ole etuautoa. Se voi olla, että useampikin pätkä on jo myllerretty mudan ja hiekkojen suhteen. Mutta samahan se on tietysti kaikille meidän luokassa, Suninen pohti tulevaa kilpailua.

Kuten Saksassa aina, niin käytännössä ensimmäisen auton jälkeen jokaisen takana tulevan matkanteko vaikeutuu, koska mutkat leikataan todella tehokkaasti ja tämä nostaa tielle mutaa ja muuta likaa tekemään tiet petollisen liukkaiksi. Ja kun erikoiskokeet ajetaan läpi kahteen kertaan, niin tilanne tietenkin vaan vaikeutuu mitä pidemmälle ajopäivä etenee.

“Luulen, että molemmat Skodat tulevat menemään kovaa”

WRC-kuljettajilla on käytössään etuautot, jotka siis ajavat erikoiskokeet läpi juuri ennen kilpailusuorituksia raportoiden teiden mahdollisesti muuttuneista olosuhteista, mutta aivan kuten Suninen totesi, niin muilla kuljettajilla tätä mahdollisuutta ei ole. Tulevan taktiikan suhteen Suninen nostaa esiin Puolan ja Suomen MM-rallit, joissa jokelalainen ajoi WRC-kalustolla. Saksassa kun on alla pienen tauon jälkeen R5-luokan Ford Fiesta.

– Vähän eri fiiliksellähän tässä joutuu lähtemään kuin mitä Puolaan tai Jyväskylään, missä ajettiin jokainen metri kaasu pohjassa “limitillä” ja täällä sitä ei voi tehdä ihan samalla tavalla. Asfaltti varsinkin täällä Saksassa, kun on likaa ja mutaa, niin on haastavampaa. Keväällä Korsikassa löytyi hyvä vauhti asfaltilla, kun oli puhdasta ja sai vähän ratavinkkejä käytettyä. Täytyy koittaa kaikki oppi ottaa täältä ja ajaa hyvä tulos. On sitten ainakin helpompi lähteä tähän kisaan vuoden päästä, Suninen muistuttaa.

Saksassa WRC2-luokassa on mukana 26 kilpailijaparia, joista 17 taistelee luokan MM-pisteistä ja heidän joukossaan myös Suninen, joka on MM-pisteissä kolmantena.

– Luulen, että molemmat Skodat (Pontus Tidemand, sarjan pistejohtaja, sekä Jan Kopecky) tulevat menemään kovaa. Omasta tallista varmasti löytyy haastajia, (Eric) Camilli ja myös nuori (Pierre-Louis) Loubet, jota pidetään asfalttimiehenä. Luulen, että heidän kanssaan tullaan ajamaan kovaa kisaa, Suninen nosti esiin luokan kovimmat ennakkosuosikit tässä kilpailussa.

Tulostavoitteista numeroiden muodossa Suninen ei halua puhua.

– Fiksua kisaa lähdetään ajamaan, keskitytään omaan tekemiseen ja lähdetään siitä tekemään hyvää suoritusta. Yleensä näissä ralleissa erot on ollut aika isoja. Virheitä tapahtuu todella helposti, niin koitetaan niistä pysyä poissa ettei käy niin kuin viime vuonna, Suninen viittaa viime vuoden Saksan MM-rallin ulosajoonsa jo avauserikoiskokeella.

Tulevista erikoiskokeista puhuttaessa ei voi olla nostamatta esille lauantaina kahteen kertaan ajettavaa Panzerplattea, jolla pituutta on reilut 40 kilometriä. Sunisen mukaan tämä klassikko on ehdottomasti yksi ratkaisujen näyttämöistä tulevassa rallissa.

– Panzerplatte on aika lailla sama kuin viime vuonna, muutama kilometri on tullut uutta osuutta, mutta pituus säilyi lähes samana. Sanoisin, että se on vieläkin vaikeampi tänä vuonna. Ja kun sateita on ollut aika paljon, niin vuorenrinteiltä valuu kaikenlaista mutaa ja likaa asfaltille. Se on todella haastava ja pidon vaihtelut ovat suuria. Varmasti tullaan näkemään ratkaisuja sillä pätkällä, Suninen ennakoi.

Saksan MM-ralli käynnistyi torstai-iltana kello 20.10 Suomen aikaa, mutta avauspäivän ohjelmassa on vain yksi, lyhyt kaupunkierikoiskoe. Toden teolla vauhtiin päästään perjantaina, kun rallikaravaani suuntaa kohti pidempiä ja perinteisempiä “metsäpätkiä”. UrheiluUutiset.com seuraa Saksan MM-rallin tapahtumia tiiviisti koko viikonlopun ajan.

WRC2-luokan kilpailijat Saksassa

31 Pontus Tidemand (Skoda) *
32 Teemu Suninen (Ford) *
33 Eric Camilli (Ford) *
34 Jan Kopecky (Skoda) *
36 Benito Guerra Jr (Skoda) *
37 Simone Tempestini (Citroen) *
38 Yohan Rossel (Citroen) *
39 Quentin Gilbert (Skoda) *
40 Gus Greensmith (Ford) *
41 Marijan Griebel (Skoda) *
42 Pierre-Louis Loubet (Ford) *
43 Lukasz Pieniazek (Peugeot) *
44 Emil Bergkvist (Citroen) *
45 Yoann Bonato (Citroen) *
47 Bernhard ten Brinke (Skoda) *
48 Jon Armstrong (Ford) *
49 Edvin Schilt (Skoda) *
71 Fabian Kreim (Skoda)
72 Chewon Lim (Hyundai)
73 Armand Fumal (Citroen)
74 Patrik Rujbr (Skoda)
75 Hermann Gassner (Mitsubishi)
79 Henk Vossen (Ford)
80 Eamonn Boland (Ford)
82 Sebastian Schwinn (Mitsubishi)
83 Marius Klein (Mitsubishi)

* = Kilpailee WRC2-luokan MM-pisteistä

Lue myös!

WRC faktat 10/2017: Saksan MM-rallin tärkeimmät tiedot ja aikataulu (16.8.2017)
MM-rallin testierikoiskokeen ABC, oppaana Teemu Suninen – ”On myös kuljettajia, jotka piilottelee vauhtia” (17.8.2017)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com