MOTORSPORT

Sunisella nousujohteinen päivä, tallipäälliköltä kehuja – “Voi olla erittäin tyytyväinen”

Teemu Sunisen uran ensimmäinen täysi kilpailupäivä WRC-autolla asfalttirallissa oli kaikin puolin nousujohteinen. Siitä hyvänä osoituksena perjantain erikoiskoesijoitukset Saksan MM-rallissa, 11-11-11-10-9-8.

Siinä missä Teemu Suniselle on kertynyt viimeiseen reiluun vuoteen jo varsin hyvä määrä kokemusta WRC-autolla soralla kilpailemisesta, niin asfalttikilpailujen osalta tilanne on toinen. Suninen yhdessä kartanlukijansa Mikko Markkulan kanssa kilpailee tänä viikonloppuna Saksassa ensimmäistä kertaa WRC-autolla asfaltilla. M-Sport Fordin tallipäällikkö Malcolm Wilson oli perjantain jälkeen tyytyväinen suojattinsa esitykseen.

– Teemu voi olla erittäin tyytyväinen päiväänsä. Tämä on kuitenkin vasta hänen ensimmäinen MM-rallinsa WRC-autolla asfaltilla ja hän ei ole kaukana huippuvauhdista. Se antaa hyvän pohjan rakentaa viikonloppua tästä eteenpäin, M-Sport Fordin tallipäällikkö Malcolm Wilson kehui suojattinsa esitystä.

Aamupäivän erikoiskokeiden jälkeen Suninen saapui huoltotauolle sijalla 11. ja eroa kärkeen oli kertynyt tässä vaiheessa kilpailua vajaa minuutti.

– Se oli ihan kelvollinen ajo. Lenkin ensimmäisellä ja viimeisellä ek:lla aikamme oli lähellä sitä, missä niiden pitääkin olla. Toisella erikoiskokeella tuli rankkasade meidän ajomme aikana, mutta säällehän ei mitään mahda. Kun on kuivaa, onnistun yleensä olemaan lähempänä muita kavereita. Ymmärrän nyt paremmin autoa. Tämä on kuitenkin ensimmäinen kertani tällaisella autolla, näillä teillä. Katsotaan, mitä saadaan aikaiseksi, Suninen kommentoi.

Iltapäivällä, kun aamupäivän erikoiskokeet ajettiin toistamiseen, Suninen kellotti jo kärkikymmenikköön oikeuttavia aikoja ja yötauolle saavuttaessa sijoitus oli kymmenes, vajaat puolitoista minuuttia kärkeä perässä.

– Nyt tuntui jo siltä, että ajoin paremmin. Vähän oli alussa rytmi hukassa ja siinä meni muutama sekunti, mutta kaiken kaikkiaan ajoni iltapäivällä on ollut aamua parempaa, Suninen totesi tyytyväisin mielin.

Saksan MM-rallin pisin kilpailupäivä, kahdeksan erikoiskoetta yhteispituudeltaan reilut 150 kilometriä, käynnistyy lauantai-aamuna kello 9.48 Suomen aikaa.

Lue myös!

Rallin MM-sarja kulkee juuri nyt vahvasti virolaiskomennossa
Kokeneet karpaasit hallitsevat WRC2-luokkaa

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com