MOTORSPORT

Suniselta vakuuttava työnäyte sopimusneuvotteluihin – “Toiveissa olisi saada WRC-sopimus”

Samaan aikaan kun rallin MM-sarjan kulisseissa käydään neuvotteluja ensi kauden tallipaikkojen suhteen, niin kuljettajat pyrkivät kuluvan kauden viimeisissä osakilpailuissa lyömään vielä mahdollisimman kovia näyttöjä pöytään helpottaakseen managereittensa työtä. Teemu Sunisen osalta Espanjan MM-rallin WRC2-luokan voitto ei olisi tältä osin voinut tulla parempaan aikaan.

Teemu Suninen, 23, on yksi niistä kuljettajista, joiden ympärillä on käyty viime aikoina paljonkin keskustelua tulevaisuuden kuvioista. Oli selvää, että asia nousi esiin myös nyt ajetun Espanjan MM-rallin jälkeen.

– Se on iso kysymysmerkki. Tottakai haluaisimme ajaa ensi vuonna ja toiveissa olisi saada WRC-sopimus. Teimme täällä hyvää työtä ja se oli tärkeää niin minulle, kuin tiimillekin ensi vuotta ajatellen, Suninen kommentoi kysymykseen missä mennään kauden 2018 sopimusneuvottelujen kanssa.

– Meidän manageri (Timo Jouhki) käy keskusteluja kaikkien tiimien kanssa ja sitten katsotaan mitkä ovat vaihtoehdot. Mikä sitten on mahdollista ja mikä ei, niin sitä en tiedä, Sunisen kartanlukija Mikko Markkula puolestaan otti kantaa tilanteeseen.

WRC2-luokan maailmanmestaruuden tämän kauden osalta on jo varmistanut Pontus Tidemand. Suninen otti nyt tulleella Espanjan voitollaan tiukan kiinnityksen kakkossijaan.

– Ensimmäinen asfalttirallin voitto joten voi sanoa, että hyvin meni. Vauhtini soralla, sekä asfaltilla oli hyvää, vaikka joitain pikkujuttuja jäi toki vielä parannettavaksi soralla. Asfaltilla ajaminen oli hyvää koko kisan ajan, Suninen kertasi viikonlopun kulkua.

Suninen nousi MM-pisteissä toiseksi. Jan Kopeckylla on pisteitä saman verran, mutta osakilpailuvoitot ovat suomalaisen eduksi 1-0. Suninen on ajanut tänä vuonna vasta viisi MM-rallia WRC2-luokassa, kun taas Kopeckylla on takana kisoja kuusi. Kahdeksan pistettä tätä kaksikkoa perässä oleva Eric Camilli on Kopeckyn tavoin ajanut myös kuusi MM-rallia. WRC2-luokan MM-sarjassa kuljettaja voi metsästää pisteitä maksimissaan seitsemästä osakilpailusta ja loppupisteisiin lasketaan kuusi parasta tulosta.

Walesissa lokakuun lopulla Tidemand saapuu mestarina hämmentämään pakkaa. Suninen ja Camilli ajavat silloin MM-pisteistä, mutta Kopecky ei ole edes mukana.

– Tykkään ajaa vaikeissa olosuhteissa ja erityisesti soralla, sekä mudassa. Toivottavasti tulee hyvä kilpailu ja saadaan taistelu aikaiseksi, Suninen pohti tulevaa Walesin “kapinaa”, josta ilmoittautumisten perusteella on tulossa kauden ehdottomasti kovatasoisin tähän mennessä.

Markkula on lukenut aiemmin nuotteja mm. Andreas Mikkelsenille, sekä Juho Hänniselle. Sunisesta 36-vuotiaalla toisen polven kartanlukijalla on pelkkää hyvää sanottavaa.

– On ilmeistä, että hän on nopea. Sen lisäksi hän on nopein henkilö oppimaan asioita, joita olen koskaan tavannut, Markkula kehuu.

Rallin MM-sarjan seuraava osakilpailu käynnistyy Walesissa torstaina 26. lokakuuta. WRC2-luokassa kilpailee peräti viisi suomalaista, kun Sunisen lisäksi mukana nähdään Juuso Nordgren, Kalle Rovanperä, Jari Huttunen, sekä Max Vatanen.

Espanjan MM-rallin WRC2-luokan lopputulokset

1) Teemu Suninen (Ford) 3.09.43,8 *
2) Jan Kopecky (Skoda) + 31,8 *
3) Ole Christian Veiby (Skoda) + 42,1
4) Pierre-Louis Loubet (Ford) + 3.21,3
5) Benito Guerra Jr (Skoda) + 4.38,9 *
6) Juuso Nordgren (Skoda) + 5.15,7 *
7) Simone Tempestini (Citroen) + 5.17,8 *
8) Eric Camilli (Ford) + 6.15,7
9) Lukasz Pieniazek (Peugeot) + 7.33,8 *
10) Garcia Martinez (Ford) + 8.13,5 *

Sunisen keskinopeus: 98,7 km/h
Erikoiskokeiden pohja-ajat: Kopecky 13, Camilli 4, Suninen 2

* = Ajoi Espanjassa WRC2-luokan MM-pisteistä

WRC2-luokan MM-pisteet 11/13 osakilpailua

1) Pontus Tidemand 133 **
2) Teemu Suninen 85
3) Jan Kopecky 85
4) Eric Camilli 77
5) Ole Christian Veiby 68
6) Benito Guerra Jr 59

———-

14) Jari Huttunen 25
21) Juuso Nordgren 14

** = Varmistanut jo maailmanmestaruuden

Lue myös! Suniselle uran viides WRC2-voitto, ensimmäinen asfaltilla – ”Juuri se tekee tästä niin erikoisen” (8.10.2017)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com