MOTORSPORT

Sunisen ajovirhe tarttui katsojan kameraan – Mukana myös paljon huonoa tuuria

Chilen MM-rallissa toisesta sijasta tiukkaa taistelua käynyt Teemu Suninen koki ison pettymyksen kilpailun toiseksi viimeisellä erikoiskokeella.

Ennen kahta viimeistä erikoiskoetta Teemu Suninen oli kokonaistilanteessa toisena, 6,7 sekunnin verran tiimikaveriaan Thierry Neuvillea edellä. Hyundailta on tälläisissä tilanteissa totuttu aiemmin näkemään tiimimääräyksiä ja varsinkin silloin, kun Neuvillea on haluttu nostaa tulosluettelossa mestaruustaistelua ajatellen korkeammalle. Nyt Hyundai antoi kuljettajiensa ajaa vapaasti kilpaa keskenään ja lopputulos oli karuakin karumpi.

Suninen teki ajovirheen, mutta oli tilanteessa mukana myös huonoa tuuria, kuten alapuolella olevalta videolta voi jokainen itse tapahtuneen todeta. Suninen ei ahnehtinut ajolinjaa sisämutkan puolelta paljoa, mutta sen verran riittävästi, ja kun juuri siinä kohtaa sattui olemaan kanto, että Hyundain oikean eturenkaan ripustus petti ja sen seurauksena Suninen yhdessä kartanlukijansa Mikko Markkulan kanssa ajautuivat penkkaosuman kautta syvään ojaan.

Kilpailun viimeinen erikoiskoe, 13,86-kilometrinen El Ponen Power Stage -erikoiskoe, käynnistyy Suomen aikaa kello 19.15. Erot kärjessä ovat jo sen verran isot, että mikäli mitään draamaa ei viimeisellä erikoiskokeella enää koeta, tulee yleiskilpailun kärkinelikko olemaan muodossa Ott Tänak, Thierry Neuville, Elfyn Evans ja Kalle Rovanperä. WRC2-luokassa Sami Pajari on kolmantena. Emil Lindholm joutui keskeyttämään ulosajon seurauksena.

 

 

 

Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com